4GB RAM + 1GB na VGA - má 32 bit win 7 ještě cenu?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

lukasfait
Začátečník
Začátečník

4GB RAM + 1GB na VGA - má 32 bit win 7 ještě cenu?

Příspěvek od lukasfait »

Ahoj všem.

Hned na úvod se omluvám za možná poněkud chaotický předmět :)

Když jsem uvažoval nad tím, kterou verzi Win 7 nainstalovat do kompletně nového PC, prošel jsem 4 stádia:

1.Jedině 32 bit. Ani jsem nevěděl, co 64 bit je, jen že s tím jsou problémy

2.Jak jsem se dozvěděl o limitaci 32 bit systémů na max. 4GB RAM, rozhodl jsem se pro 64 bit

3.A to mě zajímá nejvíc. Někde jsem četl, že do "oněch" 4GB paměti se počítá i paměť na GK. Pokud je toto pravda, pak při používání ATI HD5850 (1GB GDDR5) a 4GB RAM budu buď omezovat paměť pro VGA nebo budu ukrajovat dostupnou operační paměť. 32 bit tedy nemá smysl.

4.Teď nevím. Při hledání podobných témat tady jsem narazil na odpovědi: "Pokud nebudeš využívat 64 bit aplikace, použij 32 bit". Nebo: "64 bit nenabídne nic navíc, není o co stát".

Sakra a to nikdo nemá podobnou konfiguraci jako já?? Po 6-ti letech stavím komplet nové PC a i když HD5850 je možná trošku lepší karta, tak 1GB paměti má tuším i HD5750 za cca 3K. Když si spočítám že 4GB RAM rozhodně není hig-end je tu přeci NUTNOST používat 64 bit OS. Nač budu kupovat paměťové moduly třeba za 2,5K když 4GB stejně nevyužiju a stačily by třeba 3GB. Ano i s takovou odpovědí jsem se setkal: "3 - 3,5 GB RAM, co adresuje 32 bit stačí na většinu aplikací" Jo to sice jo ale je to jako bych koupil auto s výkonem třeba 700 koní, který by v ČR (32 bit) využilo jen 300, zatímco na německých autobahn (64 bit) plných 700 :sad: Vím, blbý přirovnání ale nic jinýho mě nenapadlo :-D

Závěr: Budu kupovat sice retail verzi Home Premium, kde jsou obě verze ale rád bych si v tom udělal konečně jasno. Hlavně u bodu 3.

Děkuji všem moc za odpovědi.

P.S.: Vím, že na HW jsou potřeba 64 bit ovladače, což ale u GK snad problém není a jinak snad nic jinýho nepoužívám (tiskárnu Lexmark, bezdrát klávesnici a myš Logitech) Toť snad vše, na co instaluju externí ovladače. U klávesnice ani nevím, jestli to byly ovladače nebo jen něco pro správu stavu baterek :) Na net od UPC chodím přes kabelový modem Motorola a síťovka bude integrovaná. Mohl by tady nastat problém? Jsou snad na ten modem potřeba ovladače?? Net už mám docela dlouho, tehdy jsem u instalce nebyl a beztak jsem ani nevěděl, že něco jako 64 bit existuje, natož jestli ten chlapík od UPC instaloval pro zprovoznění toho modemu nějaký ovladače...

Ještě jednou dík.
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: 4GB RAM + 1GB na VGA - má 32 bit win 7 ještě cenu?

Příspěvek od Shit »

lukasfait píše:Závěr: Budu kupovat sice retail verzi Home Premium, kde jsou obě verze ale rád bych si v tom udělal konečně jasno. Hlavně u bodu 3.
Tohle zpravidla závisí na výrobci BIOSu (tím myslím AMI vers. Award).
To, co uvádíš platí zhruba u Award-BIOSů, u AMI-BIOSů je to v této situaci zpravidla fixně nastaveno na 3,25GB RAM.
Nic "omezovat paměť pro VGA" nebude.
Naposledy upravil(a) Shit dne stř 13. led 2010, 22:59, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

řekl bych že situaci vidíš poměrně dobře. zjisti si jestli na tvoji tiskárnu jsou x64 ovladače, případně jestli náhodou není podporovaná bez ovladačů přímo ve Win7 x64 - zřejmě to bude uvedeno na webu Lexmarku. s kabelovým modemem problém nebude (předpokládám že jsi k němu připojen přes ethernet a ne USB), takže nevidím problém.

jinak to přirovnání s autem není úplně na místě. možná by bylo trefnější představit si to tak, že máš (pro zjednodušení) třímístné auto jménem 32bit systém. samozřejmě že s ním většinou jezdíš sám, takže jestli těch míst je dvacet nebo jen tři tě nezajímá. v momentě kdy ale potřebuješ převézt víc lidí než tři (tj pokud potřebuješ využít víc než cca 3GB paměti), máš problém. v případě že máš 3GB paměti, jsou x86 a x64 systémy v podstatě rovnocenné, a až na vyslovenou nepodporu některých exotických aplikací ani nepoznáš že máš x64 systém.
ignorelist: kremrole a dezoláti
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Díky moc za odpovědi.

Ta tiskárna by mohla být opravdu snad jediný problém, kouknu co na to web Lexmarku. A modem mám připojený, ano přes ethernet. Z toho vyplívá, že instalací 64 bit systému nic neztratím. Pokud přesto nastanou problémy, holt se vrátím na 32 bit, jako nynější Win XP. Ale hned na úvod jít do 32 bit systému je teda asi zbytečnost...

EDIT: Teď jsem kouknul na web Lexmarku a na mojí tiskárnu jsou jak na Win Vista, tak i na Win 7 jak 32 bit, tak 64 bit ovladače. Takže není co řešit. Jasně 64 bit. :mrgreen:

P.S.: Vím, že je to trochu asi :offtopic: ale liší se nějak 32 bit a 64 bit systém během instalace? Samozřejmě nemyslím z hlediska technické stránky ale z pohledu mě jako uživatele? Jsou potřeba nějaké jiné úkony? Jako laik bych řek, že asi ne ale nemám s instalací x64 systémů žádné zkušenosti :oops:

Díky.
CPU: Intel Core i5-6500 Skylake @ 3,2 GHz, MB: MSI Z170A Gaming PRO Carbon, s1151, VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G (4GB GDDR5), RAM: HyperX Fury DDR4, 16GB @ 2400 MHz,M2: Samsung 970 EVO NVMe M.2 - 250GB, SSD: Crucial M4 (128 GB), HDD: WD Black - 500GB, PSU: Enermax PRO82+ 525W, CASE: Phanteks Eclipse P400s, MOUSE:SteelSeries Rival 300, MOUSEPAD:Asus Cerberus MousePad
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Instalace je stejná, DVD budeš mít obě, 32- i 64-bitovou verzi, tak nemáš kde udělat chybu.

Nebo si rovnou kup 6 GB paměti a nemáš o čem přemýšlet.

Taky řešení, ne?

Tedy, pokud tě nenapadne 3 GB paměti nakonfigurovat jako RAM disk a stejně používat 32-bitové W7...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ano, rozdíl v instalaci je přesně nulový, jsou to dvě verze identického systému a liší se jen v x64 funkcích, které jsou v jednom přítomné a ve druhém ne (projevuje se to právě nutností odlišného ovladače - byť mnoho driverů je univerzálních x86/x64 v jednom balíčku, existencí dvojích Program Files a System32, jinak fakt nikde rozdíl není).
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Díky.

To o těch zdvojených složkách jsem nevěděl :o . System32 je mi celkem šumák, složka WINDOWS je pro mě celkem tabu ale Program Files jsem si poměrně udržoval a čistil. Takže teď budu mít v kořenové složce (C:) jako složky typu třeba Documents and Settings (nevím přesně jak to má Win7), Windows, Program Files a třeba Program Files_x64? A to teda znamená, že 99% procent instalovaného SW se nainstaluje do "normálních" Program Files a nějaký exotický 64 bitový SW do složky ...x64? Tak nějak? Nebo úplně jinak... :)

Děkuju zase za odpovědi :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, v první řadě Documents and Settings jsou minulost, od Windows Vista jsou tam Users (D&S zůstává jako symbolický odkaz kvůli zpětné kompatibilitě). Program Files slouží pro x64 aplikace, Program Files (x86) pro 32bitové aplikace. stejně tak System32 je pro 64bitové soubory, SysWOW64 pro 32bitové. vše je samozřejmě naprosto transparentní, nemusí tě zajímat jak to funguje, vše je řešeno automaticky.

jinak osobně si myslím že "udržovat a čistit" Program Files je nesmysl, Windows 7 jsou daleko "uzavřenější" systém než Windows XP, vyplatí se spíš do toho co nejmíň vrtat různými "tůnidly" a tweakery, a soustředit se spíš na uživatelská data (dokumenty apod.), ten systém funguje sám o sobě dost dobře. přestaň řešit systém na tak nízké úrovni jako je "udržování a čištění" systémových složek, a využívej ho na vyšší úrovni ;-)
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Tak OK dík za odpověď :wink:

No jo. Já jsem byl s win XP zvyklej na častý spouštění CCleaneru a pak manuální odstranění toho co nesmazal + kompletní defragmentace, bla..., bla..., bla... Vždycky to bylo tak na půl dne. Jestli toto Win7 nepotřebují od prvního dne instalace, jsem jedině rád. Poslední dobou jsem na to stejně kašlal :-D

Ad využívání systému na vyší úrovni: Jo nemůžu se dočkat :wink: . Dneska mi retail balení dorazilo a když jsem pročítal tu knížečku uvnitř, kde vychvalovali třeba funkce (změny velikosti okna při přetažení k nějakýmu okraji, Aero peek nebo funkce Aero shake), úplně jsem se na to natěšil :) Pro někoho možná blbůstka, kterou hned vypne ale pro mě...

Tak, a už dost OT. Sorry za ujetí z tématu a díky za odpovědi ohledně Win7 x64.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, já už aplikace typu CCleaner a tweakery přestal úplně používat - těch pár nutných funkcí jde nastavit přímo z windows (automatické přihlašování, autorun apod.). u těchle utilit člověk bohužel nikdy neví co všechno naboří, a hlavně u komplexního systému typu Vista/7 už skoro považuju jakýkoli zásah za ohrožení stability systému, takže s tím jsem hodně opatrnej.

CCleaner jako takový je k ničemu. co chceš vlastně čistit? pár zbytečných větví v registru nemá vliv na funkci systému, to je takový dlouho tradovaný blud snad ještě z dob Windows 95 kdy to snad možná nějaký vliv mělo. stejně tak nějaké temp soubory, při dnešních kapacitách disků a výkonu počítačů je vážně zbytečné tohle promazávat. o nějaké "optimalizaci" kterou to taky dovede nemluvě, ruce pryč od toho.

defragmentace je naopak užitečná, zejména s kvalitním defragmentátorem (třeba PerfectDisk je v tomhle ohledu špička - ovšem placená).

jinak ano, Windows Vista a zejména 7 směřují od skoro až linuxoidnímu přístupu Windows 95 (nic neumím, co chceš udělej si nějak sám) ke skoro až apploidnímu přístupu (já funguju sám, nestarej se o mě a soustřeď se na to co chceš opravdu dělat místo mojí údržby). podobnou filozofii má i x64 ve Windows - je maximálně skryté a automatické. prostě to neřeš, programy si automaticky volí správné Program Files, zpětná kompatibilita funguje až na některé teoretické problémy s prasácky napsanými aplikacemi perfektně.

zvláštnost která by tě mohla překvapit - 32bitové programy nemají přístup do System32, ale jsou transparentně přesměrovány do SysWOW64. jednak to znamená že přes Total Commander se nedá dostat do System32 (je pouze 32bitový, byť nějaký hack pro něj existuje taky), jednak je jasné co to znamená pro 32bitový malware škodící v System32 - má utrum. to je asi tak hlavní rozdíl ve funkčnosti x86 a x64 Windows - jak sám vidíš, opravdu nic na tom není.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

imho CCleaner pouzivam vo W7 a myslim si ze neni nejak skodlivy....ide vubec zistit pouzivanim CCleaneru znizenie vykonu alebo problemy s W7 a ci naopak?

imho;
pri 4GB RAM + 1GB na VGA je 64bit viac vhodny .... :P

:P

Obrázek
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

mno add ccleaner a dalsi programy typu tuneup utilities atd
pouzivatm oboji nekolik let na XP prof. a nyni cca mesic a neco na w7 64bit a nikdy sem kvuli tomu nemel sebemensi problem, naopak ve w7 me kuprikladu ccleaner kazdy tyden smaze kolem 1-2GB nepotrebnych a temp souboru ano je pravda ze na vykonu to nejspise vubec neprida a pokud nekdo ma terabajtovy systemovy disk tak je mu neake to GB take jedno ale ja pouzivam na system 80GB SSD od intelu a tam je kazdy GB dobry
jinak ohledne 32/64 OS podle me dneska pokud clovek vylozene neni zivotne zavisly na neake starsi aplikaci ci kusu HW ktery jeste neni kompatibilni prave s 64bit OS nebo nema jeste patricne ovladace, tak neni absolutne zadny duvod porizovat 32bit OS
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ať to nepíšu dvakrát (W7 32 vers. W7 64 v praxi u her) => http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7#p7940847
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Ahoj.

Nerad znova otevírám tohle téma ale v době psaní jsem běžel ještě na Win XP a "těšil se" až nainstaluju Win 7 64-bit. Bohužel teď po instalaci a už asi měsíci provozu zjišťuju, že 64 bit verze je prakticky nepoužitelná. Samozřejmě ne systém jako takový ale hardware k němu připojený. Nejprve problém s tiskárnou. Mám Lexmark X1290, z webu stažené aktuální ovladače pro Win7 64 bit. Tiskárna se v pohodě nainstaluje a funguje jen první tisková úloha. Ta se po dokončení sama neodstraní a další tiskové úlohy se řadí do jakési "fronty" a tiskárna odmítá tisknout viz můj další problém http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=110&t=153787 Pak bluetooth. Mám nějakej noname modul, který používá sestra pro přenášení souborů do telefonu. Po připojení ukázal správce instalace, že modul nelze nainstalovat, problém s ovladačem, výrobce mě neznámý, sehnat korektní 64 bit ovladač je tak pravděpodobně nemožný. Můj telefon se připojuje přes USB. Jaký štěstí, říkal jsem si, žádnej ovladač nebude třeba. Ale ouha, telefon nelze spárovat, problém s ovladačem, jak jinak. Windows update nastavím na automatickou instalaci ovladačů, bohužel bez výsledku. Závěrem, ze čtyř HW, které připojuju externě k PC funguje korektně pouze klávesnice. Alespoň Logitech umí napsat 64 bit ovladač. Jinak pro mě ještě pár let nemá 64 bit asi cenu. :( :( :( :( :( Tak otázka na závěr. Byl někdo nucen rozhodnout se stejně? Ztratím něco přechodem na 32bit? Dojde opravdu k omezení paměti na VGA, jak jsem psal nahoře? Adresování mi nějak nic neříká, vím jen že 32bit zvládce cca 3,5 GB. Jak poznám, že mi neomezí paměť na VGA? Nebo se ptám jako lama? Fakt nevím...

Díky za každý postřeh. :wink:
wed05
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wed05 »

1.) tiskárna
Lexmark jsou super tiskárny, nic proti nim nemam, jednu mám ještě doma (z25) ale podpora ze strany techto vyrobcu stoji za h... . Kdyby si mel napr. hp tak problem neresis.
2.) bluetooth .. ne vždy se vyplati koupit to nejlevnejsi co se nabizi na trhu, muj msi usb bt po pripojení byl nainstalován za 10 sec, mam ho asi 3-4 roky ( cena noveho kde vyrobce bude podporovat vsechny moderni os je neskutecnych 200 kc ... )
3.) telefon .. Pokud mas nokii nainstaluj si pc suite po te se uz drivery nainstalujou v pohode, pokud neco jineho tak naky suite od vyrobce telefonu.

64bit win7 pouzivam uz vic jak rok a pokud nepotrebujes provozovat nejake archaicke aplikace (typu dos i kdyz i to jde) nic neresis. Vse co jsem vrazil do usb fungovalo po par sekundach vc. dvb-t tuneru.
Q9400@3,2;4GBram;GA-EP45-DS3L;9800GT;WD1TB+WD500GB;win7 x64
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

Díky za reakci :wink:

O podpory ze strany lexmarku jsem nic nevěděl, tiskárnu jsem dostal jako dárek, takže jsem si předem info o podpoře nezjišťoval. Ono ani nebylo proč. V době, kdy jsem tiskárnu dostal jsem o nějakých win7 ani nevěděl. Snad možná v Microsoftu už něco kutili ale jinak se tou dobou aktuálně nadávalo na Win Vista :) A já si hověl na 32bit XP. A tam samosebou tiskárna šlapala. Jestli je podpora o ničem, lecos by to vysvětlovalo.

Bluetooth. Ačkoliv to nechápu, tak dneska se mi podařilo telefon s PC pomocí BT úspěšně spárovat. Je mi záhadou, proč to předtím nešlo.

PC Suite. Tebou navrhované řešení s instalací PC Suite paradoxně nefunguje. Ten soft důvěrně znám, používám ho už dlouho a právě nemožnost telefon spojit s PC Suite mě přiměla sem napsat. Říkals, že mám nainstalovat PC Suite a ten se o ovladače postará... Když nastavím v mobilu režim přenosů na Velkokapacit. paměť, spojení funguje bez problémů. Paměť. karta se zobrazí ve složce Počítač jako třeba flashka. Teprve po instalaci PC Suite a konfiguraci spojení přes něj, to přestane fungovat :( Takže bohužel díky tomu nemůžu používat software updater, maps updater, map loader ani Nokia backup. Čistě přenášet soubory bez spuštěného PC Suite už jde. Bohužel, jak jsem včera vygoglil, fóra Nokie jsou podobnými problémy přelpněný, vývojáři by se měli zamyslet... Spůsobuje to snad jedna s posledních verzí PC suite s "plnou podprou Win7" :-D No asi to nebude pravda. Bohužel starší verze použít nelze. Po instalaci systém nutí k aktualizaci jinak odmítá fungovat.

No prostě po SW stránce mi 64bit systém přijde tak nějak svižnější, uhlazenější ale po stránce podpory HW resp. dostupnosti ovladačů od výrobců daného HW je to katastrofa. Vím, že dost ovladačů je už obsažených ve winech samotných. Ale co není je problém sehnat...

Byl bych docela rád kdyby se našel někdo, kdo třeba byl nucen přejít na 32bit s podobnou sestavou a sdělil poznatky, jestli je patrnej rozdíl, když můžu využít jen omazenou kapacitu RAM...

Dík.

EDIT: Další záhada. Restartoval jsem PC Suite, tentokrát nenašel telefon vůbec (předtím našel ale spojení nefungovalo - divné), znova jsem ho restartoval a najednou funguje jak má... V pořádku jsem si udělal zálohu, přetáhl soubory z PC do telefonu. Po dalším retartu aplikace, opět nefunkční. teď zase OK. To jenom dokazuje celkovou špatnou odladěnost aplikace. Ještě, že je to freeware :angry2:
Naposledy upravil(a) lukasfait dne úte 2. bře 2010, 15:22, celkem upraveno 1 x.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

lukasfait píše: No prostě po SW stránce mi 64bit systém přijde tak nějak svižnější, uhlazenější ale po stránce podpory HW resp. dostupnosti ovladačů od výrobců daného HW je to katastrofa. Vím, že dost ovladačů je už obsažených ve winech samotných. Ale co není je problém sehnat...
Dík.
Tak timhle si me pobavil, podpora HW od vyrobcu tu samozrejmne je a to hodne dlouho. Tuhle blbost bych ti veril v dobe, kdy se oblevili 64 bit XP.
Me spise jako katastrofa prijde to, ze vubec jeste existuje 32 bitova verze 7 (nebo Vist) :-)

K tvym problemum, pokud mas noname modul za par korun (a neni to super levnej odflaknutej smejd) tak na jeho fungovani staci podpora ve Windows. COkoli lepsiho ma svoje vlastni drivery.
Tiskarna je kapitola sama pro sebe, zvlaste co se tyka levnych plyvacu inkoustu. Tam ten zajem o ovladace samozrejmne neni, protoze cena nove stejne levne tiskarny odpovida +/- cene naplni.
Nokia PC Suite (OVI Suite 2). Pouzivam OVI na 64 bit bez problemu (ani s PC Suite sem problem nemel), takze bych spis hledal chybu mezi zidli a klavesnici, urcite ne v systemu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Též si myslím, že zatím jsou (některé) 32-bit ovladače "vychytanější", než 64-bitové => více zde.
Vrátil jsem se zatím zpět na 32 bity. :nervous: :sad:
lukasfait
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasfait »

To LiveBomb: Ha, vím ,že spoustu HW má kompatibilní a plně odladěné ovladače pro 64 bit OS ale tvrdit že řeči o chabé podpoře platily za dob WinXP x64 je podle mě blbost :wink: Dokud nebude na 64bitech fungovat korektně JAKÝKOLIV HW bez ohledu na pořizovací cenu, samozřejmě s vyjímkou pravěkého HW, nedá se nasazení 64bit OS jednoznačně doporučit. Je asi pravda, že kdyby se win7 udělal jen 64bit, výrobci by byli nuceni napsat ovladače, pokud by se svým HW chtěli obstát, takhle je nic vyloženě nenutí. Bohužel. Co se týká mého BT modulu, chybu uznávám, modul je dost starý, výrobce možná už ani neexistuje, dejme tomu, že má právo nefungovat.

Ad) Tiskárna. Dostal jsem ji jako dárek, je to inkoustová multifunkce Lexmark X1290 která stála cca 1200,- Cena možná odpovídá kvalitě výstupu ale PRÁVĚ to, že na lowendové tiskárně, jejíž výroba a prodej je mířený právě na home usery, kde schopnost vyřešit složitější problémy s drivery není, jen dokazuje, jak jsou 64bity ještě v plenkách, resp. bez většího zájmu výrobců HW. A vracíme se zpět na chabou podporu :)

Ad) Nokia PC Suite. Myslím si, že jsem poměrně zkušený uživatel PC, takže na chybu mezi klávesnicí a židlí bych moc nevsázel :-D Vyzkoušel jsem všechno, co mě jenom napadlo, hledal na googlu a postupně nacházel podobné problémy. Možná starší verze PC Suite toto nezpůsobovaly, ta poslední jo. O Ovi Suite nemám zájem :wink: A dneska se mi například párkrát povedlo uskutečnit úspěšný přenos souborů pomocí PC Suite, v zápětí po novém spuštění PC Suite už nic z předchozího nefungovalo. Kde tady je chyba mezi klávesnicí a židlí bych teda moc rád věděl :D A přenos v režimu velkokapacitní paměti, teda mimo PC Suite funguje...

Prostě když jsem na začátku psal, že jsem se setkal s příspěvky, 64 bit zatím nenabídne nic nového a spíš jsou s tím jen starosti - tak teď jsem pochopil význam toho tvrzení a čím dál tím víc se přemlouvám na format C: a instalaci 32bitové verze. Zatím opravdu není o co stát. Bohužel.
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

pc suite i ovi suite mi na 64 bit vistach i 64 bit w7 funguje bez problemu a to jak s kabelem tak po BT
just me
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“