W7 plus ATI 4870,sekanie pri hrach
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- marcelus
- Začátečník

-
Re: W7 plus ATI 4870,sekanie pri hrach
Urobil som vsetko ako si napisal.WMP som sa zbavil.vsetky sluzby s tym spojene su stopnute,ale sekanie neprestalo.
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
- durod
- Středně pokročilý

v jakych hrach ti to seka?
Ja skladal jeden komp, i5 750, HD 5770 a nektere hry jemne cukaly, co pul vteriny, fps ale pod 60 neslo, ale hry cukaly,H.A.W.X., GRID, Gears Of War. Vlasy mi dupkom staly na hlave,ale problem jsem nevyresil. Vymenil jsem ji za GTX 275 a bylo po problemech.
Ja skladal jeden komp, i5 750, HD 5770 a nektere hry jemne cukaly, co pul vteriny, fps ale pod 60 neslo, ale hry cukaly,H.A.W.X., GRID, Gears Of War. Vlasy mi dupkom staly na hlave,ale problem jsem nevyresil. Vymenil jsem ji za GTX 275 a bylo po problemech.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Krteq
- Středně pokročilý

-
2 marcelus: Nemáš nainstalovanou utilitu ASUS SmartDoctor?
- marcelus
- Začátečník

-
mne seka RE5,DMC4,TRINE,Serious Sam HD,L4D2-tam len uvod do levelov ked sa pohybuje kamera ponad mapu,Dawn Of War II atd...je toho viac.Aj u mna je to tak ako pises.Su to take sekundove seky.Niekde viac niekde menej ale zakazdym na rovnakych miestach.ked dam nastavenia kompletne vsetky na minimum a rozlisenia napriklad 800x600 tak to seka rovnako ako na 1920*1080 a full detailoch.absolutne tomu nerozumiem co to moze byt za chybu.durod píše:v jakych hrach ti to seka?
nemam,odinstaloval som komplet vsetky utility,ale aj som ich dost vyskusal.Bez zmeny.Momentalne mam cistu instalacku Win s ovladacmi od grafiky a zvukovky...nic ine ale aj tak to blbne.Dnes som objednal novy zdroj.Ak to nebude tym tak som skoncil...nic ine uz v zalohe nemam.Krteq píše:2 marcelus: Nemáš nainstalovanou utilitu ASUS SmartDoctor?
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
- filipdostal
- Začátečník

-
marcelus: prosim napis pak jak si dopadl...me to dela porat taky a newim cim to muze byt
- facility
- Začátečník

-
imho ja si myslim ze tento problem neni vlastne ani problem ale vlastnost Gk Ati 
Skusil by som ine drivery pripadne pockal na nove ...
Skusil by som ine drivery pripadne pockal na nove ...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Aha, problém může být taky ve vadném CPU. Podobné symptomy jsem měl s odcházejícím C2D E8500 (nechť je mu země lehká). Core i5 mají integrovaný řadič PCI-Express a stačí jediný ohnutý pin v socketu a dělá to neplechu (v práci je to na denním pořádku).marcelus píše:mam 2 karty.4830 a 4870...4830-ku uz nepouzivam ale vyskusal som ju a hry sa sekaju tak ci tak,takze kartu mozem vylucit.Napadlo ma nemohol by to byt nejaky proces,sluzba spustena,len neviem ako na procesy,ako zistit ktory mozem vypnut a ktory nie.I ked to sa mi zda blbost kedze mam cistu instalacku W7.Ked to zhrniem tak Karta Ok,RAM Ok,HDD OK,ostava uz len CPU a zakladna doska.
Pokud máš tu možnost, zkus kartu v jiném PC a uvidí se, popř. zkus přesadit CPU a při tom se podívej jestli nemáš v socketu ty ohlé piny.
@facility: Tvoje výroky už snad ani nemá smysl komentovat
- cursedslayer
- Nováček

-
Já sem to původně nechtěl Marcelusovi psát, ale nakonec to tedy napíšu. Je to zvláštní a divný a bůhví co ještě, ale už jsem to dvakrát ze dvou případů použil a pomohlo to.
Když už jsem si opravdu nevěděl rady a byl jsem zoufalej a totálně v koncích, celou mašinu jsem zase pěkně rozebral na jednotlivé komponenty, všechno narovnal na stůl a začal to zpět pasovat do case úplně odznova. V prvním případě jsem tim vyřešil občasnou nefunkčnost (nenašlo jí to ani v BIOSu) druhého síťového portu (nvidia) způsobenou distančním sloupkem, který někdo namontoval na špatné místo a tudíž někdy zkratoval základní desku ze zadní strany. V druhém se nechtělo PC vůbec zapnout (reset biosu, vypnutí zdroje ze sítě, nechat vybít kondenzátory atd, atd). V tomhle případě by to klidně mohlo vyřešit i případný problém s pinem u CPU. Při montáži ti může někde něco vodivýho někam zapadnout a může to dělat cokoliv. 
Přišlo mi to už moc HC, proto jsem to sem radši ani nepsal. :/
Hlavně při tom montování všechno důkladně opticky zkontrolovat.
Přišlo mi to už moc HC, proto jsem to sem radši ani nepsal. :/
Hlavně při tom montování všechno důkladně opticky zkontrolovat.
- marcelus
- Začátečník

-
Vyzera to ze mi nic ine neostava a len to rozobrat a vsetko poriadne prezriet... Objednal som novy zdroj.Par ludi tvrdilo ze to moze byt aj zdrojom tak az dorazi cele PC rozoberiem a kus po kuse riadne skontrolujem.Aj tak je to divny problem.Lebo taky Batman,Dirt2 a posledny Wolf mi idu bez jedineho problemu.Keby bola moznost vyskusal by som nejaku nvidiu,ale vsetci v okoli maju ATI karty.Dam vediet ako som dopadol 
- saard
- Nováček

-
... a co takhle základní deska ...? Měl jsem podobný problém ... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=122&t=151787
- 5tomboy
- Nováček

Tenhle problém mám taky v Call of duty 6. A to není problém aby se to stalo třeba i uprostřed mise kdy se hra přepne jakoby do modu "videa" kdy vlastně nic neděláš a ve chvíli kdy pokračuješ v hraní tak první 1-2 vteřiny jsou opět sekaný a pak to jede uplně normalně až zase při další misi... A to jsem schválně měl v nastavení grafiku uplně na minimum abych se vyvaroval toho, že nestíhá. Možná že to u mě dělá RAMka protože jsem měl vytížení 1,8GB (mam 2GB) ale moc se mi tomu nechce věřit, když ty jsi zkoušel dat víc a nepomohlo to a v průběhu té hry je to v pohodě. Oba máme Gygabite, ATI, ty I5 já I7 - bud máme něco někde špatně nebo už si fakt začínám myslet že Gygabit nekamarádí s ATI a nebo jestli se to netýká pouze desek se socketem 1156 a 1366 jestli u těchto desek není někde něco co by se mělo.... protože na socketech 775 jsem se stím "zatím nikde" nesetkal - lidem kteří mají takové sestavy to běží uplně normálně.
Win 7 ultimate, CPU: INTEL Core i7-920 Quad-Core - 2.66GHz, 1x 4,8GT/s QPI, 8MB L3 cache, socket 1366, (Nehalem, Bloomfield), MB: GIGABYTE EX58-UD5, GPU: 2x ATI 4850 do crossfire, RAM: 2GB DDR3 1800MHz CL8-8-8-24 KINGSTON HyperX Intel XMP Tall HS, WD 250GB SATAII, Zdroj Chieftec 650W, projektor ACER. Notebook: IBM ThinkPad R40. PDA: (MDA1, MDA2, LOOX T830) HTC HD
- Comby
- Začátečník

-
CoD6 mi tiež šlo trhane. Musel som uvoľniť nejaké miesto na C:, pretože sa swap nemal kam ukladať.
- filipdostal
- Začátečník

-
5tomboy : mam socket 775 a dela mi to take...
- cursedslayer
- Nováček

-
V tomhle nejsem moc znalej, nemám ATI.
Ještě mě totiž napadlo, že v ovladačích ATI je nějaký nastavení ATI GART, nebo tak nějak. Mělo by to být přístupný přes CCC v pokročilém nastavení. Nastavujou se tam různý vlastnosti komunikace grafika-pcie. Zkusil bych povypínat automatiku a nastavit tam ručně všechno na vypnuto a jestli to pomůže, systematicky pokračovat v zapínání.
A taky zkus použít jinej slot na paměti. říkal si že si měl i jiný paměti, ale nefrknul si je nahdou do stejných slotů. Zkus klidně osazovat pokaždý jenom jeden slot a pokaždý jinou pamětí.
Takovouhle lahůdku bych nejradši měl doma. Takhle přes net je to na dlouhej čouhej. :/
Ještě mě totiž napadlo, že v ovladačích ATI je nějaký nastavení ATI GART, nebo tak nějak. Mělo by to být přístupný přes CCC v pokročilém nastavení. Nastavujou se tam různý vlastnosti komunikace grafika-pcie. Zkusil bych povypínat automatiku a nastavit tam ručně všechno na vypnuto a jestli to pomůže, systematicky pokračovat v zapínání.
A taky zkus použít jinej slot na paměti. říkal si že si měl i jiný paměti, ale nefrknul si je nahdou do stejných slotů. Zkus klidně osazovat pokaždý jenom jeden slot a pokaždý jinou pamětí.
Takovouhle lahůdku bych nejradši měl doma. Takhle přes net je to na dlouhej čouhej. :/
- 5tomboy
- Nováček

Aha tak to jsem nevěděl.filipdostal píše:5tomboy : mam socket 775 a dela mi to take...
Win 7 ultimate, CPU: INTEL Core i7-920 Quad-Core - 2.66GHz, 1x 4,8GT/s QPI, 8MB L3 cache, socket 1366, (Nehalem, Bloomfield), MB: GIGABYTE EX58-UD5, GPU: 2x ATI 4850 do crossfire, RAM: 2GB DDR3 1800MHz CL8-8-8-24 KINGSTON HyperX Intel XMP Tall HS, WD 250GB SATAII, Zdroj Chieftec 650W, projektor ACER. Notebook: IBM ThinkPad R40. PDA: (MDA1, MDA2, LOOX T830) HTC HD
- Lobobery
- Nováček

-
Vim, že to neni jednoduchý, spíš pracný, ale základní desku a procák bych nechal a zbytek namontoval od nějakýho tvýho kámoše. Když to bude dělat to samý, je to deska, nebo procák a pak už by to neměl bejt problém rozlišit a řešit.
- marcelus
- Začátečník

-
Ja si skor myslim ze je to problem Gigabyte dosiek Ati kariet a W7 dohromady,lebo ked som hral este pod xp tak ziadne problemy neboli.Jasne obcas nejaky ten framedrop sa prihodil ale toto nie je klasicky pokles FPS,lebo to pod 60 fps ani neklesa ale trhanie obrazu je aj tak viditelne.Mozno to ma nieco spolocne s v-syncom lebo neviem ako vam ale pod W764 bit mi na karte zapnut nejde.Pod xp bez problemov.V hrach zapnut ide ale ak ma ta karta nejaky konflikt s W7 tak ktovie ci ten v-sync funguje korektne aj ked sa zapne iba v hre.Doska karta aj CPU samostatne mi pripadaju OK.Skusil som OCCT a ani karta a ani CPU nevykazuje ziadne chyby.Keby som mal moznost skusim nejaku Nvidiu.Skoda ze nemam.