Mám notebook P4 2,6ghz,512mb ram 90W.HP NX9010.Je na tom xp perfomace.Notebook dá maximálně 3h.Jěště jsem nezkoušel manualně podtaktovat na cca 900mhz.Má někdo zkušenosti třeba připojení k zdroj el. proudu nějaký 12V 35Ah baterii?Oni nejsou těžké
Notebook+autobarie?
- otrekr
- Začátečník

-
Notebook+autobarie?
Má s tím někdo zkušenosti?
Mám notebook P4 2,6ghz,512mb ram 90W.HP NX9010.Je na tom xp perfomace.Notebook dá maximálně 3h.Jěště jsem nezkoušel manualně podtaktovat na cca 900mhz.Má někdo zkušenosti třeba připojení k zdroj el. proudu nějaký 12V 35Ah baterii?Oni nejsou těžké
xD
- srna
- Středně pokročilý

Re: Notebook+autobarie?
silne pochybuju ze bude mit book napajeni presne 12V. musel by se pouzit menic(jsou ke koupi)
proc zrovna autobaterii? plnnou kyseliny ktera se muze vylit. kdyz uz tak nejakou gelovku nebo jiny akumulator
EDIT: nehlede k tomu, ze nabita autobaterka taky nema presne 12V
proc zrovna autobaterii? plnnou kyseliny ktera se muze vylit. kdyz uz tak nejakou gelovku nebo jiny akumulator
EDIT: nehlede k tomu, ze nabita autobaterka taky nema presne 12V

- wallot
- Středně pokročilý

-
nevidim duvod proc by to nemelo jit. staci si udelat kabel. autobaterka da takovy proudy o kterejch si beznej zdroj muze nechat zdat 
ale samozrejme musi bejt schopen fungovat na externich 12V. muj dell jede na 20V zdroj
ale samozrejme musi bejt schopen fungovat na externich 12V. muj dell jede na 20V zdroj
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- srna
- Středně pokročilý

ale beznymu adapteru neklesa napeti 
muj Pavilion jede na 19V
a nabita autobaterka ma 12,5-13,8V (aspon co ja jsem tak nameril na ruznejch kouskach)
muj Pavilion jede na 19V
a nabita autobaterka ma 12,5-13,8V (aspon co ja jsem tak nameril na ruznejch kouskach)

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Některý noťásky zvládnou i nižší napětí. Každopádně bych ale doporučil koupit adaptér (měnič) originální. Každý slušný notebook ho má jako volitelné příslušenství.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- otrekr
- Začátečník

-
Tak by se např daly 3x6V 12aH gelovky to celkově dává 216W/h...To už jde ne? 
- wallot
- Středně pokročilý

-
jo a mit notebook s baterkama na vozejcku. jestli neni jednodussi extended capacity baterka. pak se da pracovat 5+ hodin v pohode.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Fox_25
- Začátečník

-
Řeším to samé. U nás není problém mít výpadek proudu i celý měsíc. Pohrávám si s myšlenkou sériově 2 autobaterie a stabilizátor na potřebné napětí a proud. Mě k tomu samozřejmě čeká i měnič 48Vss/220Vst s výkonem 2,5KW, ten zas budou pohánět baterie do náklaďáku. No a pak asi i solární panel 
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ve který díře to bydlíš? Na Sibiři? Všude jinde totiž do 2 dní dodávku obnoví, pokud nejsou povodně nebo nějaká jiná živelná pohroma.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- wallot
- Středně pokročilý

-
tak si kupte diesel generator a mate klid. nebo solarni panel, vetrnou elektrarnu a nebo se prestehujte do civilizace 
- Fox_25
- Začátečník

-
Na civilizaci s prominutím kašlu, chci mít kolem sebe klid a taky ho mám. To ještě plánuji že seženu barák nebo alespoň chatu tak aby byla bez sousedů v okruhu alespoň 10km a od civilizace alespoň 20, ale to je spíš takové scifi.
Zas taková díra to není, je to cca 2 km od města, ale stačí aby napadlo trochu sněhu a hned je kalamita s výpadkem proudu na 2-5 dní, měsíc byl zatím "jen" jednou. Co je nejvíc k nas*ání 300m pod námi nemají s elektřinou problém protože jsou napojení na nový rozvod, kdy napojí i nás se neví, ale když jsem procházel "náš" rozvod tak jde přes lesy.
Diesel generátor asi ne, i když otec si pohrává i s touhle myšlenkou, drahý provoz.
Zas taková díra to není, je to cca 2 km od města, ale stačí aby napadlo trochu sněhu a hned je kalamita s výpadkem proudu na 2-5 dní, měsíc byl zatím "jen" jednou. Co je nejvíc k nas*ání 300m pod námi nemají s elektřinou problém protože jsou napojení na nový rozvod, kdy napojí i nás se neví, ale když jsem procházel "náš" rozvod tak jde přes lesy.
Diesel generátor asi ne, i když otec si pohrává i s touhle myšlenkou, drahý provoz.
- otrekr
- Začátečník

-
Baterky celkově dají 6-9Kg.Když máte baťon,vyřešeno...Když pojedu na fototuru do háje,tak lepši si vezmu 10KG než generátor xD
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na fototúru nemusíš tahat notes vůbec a pokud, tak ti 3h budou stačit i na cestu vlakem -> PROBLÉM VYŘEŠEN (a pokud ne, tak si kup 2. velkokapacitní baterku).
Jinak si pořiď obyčejou elektrocentrálu a máš klid. Tyhle dlouhý výpadky jsou opravdu vzácný a musí být kalamita.
Jinak si pořiď obyčejou elektrocentrálu a máš klid. Tyhle dlouhý výpadky jsou opravdu vzácný a musí být kalamita.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- srna
- Středně pokročilý

presne, kup nejakou centralu a na menice, baterky a solarni panely se vykasli. to taky neco stoji(a ne zrovna malo)

- termit256
- Začátečník

-
NB ti primo z 12V baterie nepojede, kup si nejaky adapter, pripadne si za par kacek nakup soucastky a doma spalcej spinany zdroj a mas vystarano
- otrekr
- Začátečník

-
Měnič pěkně hřeje co vím
lepši spojím 3x 6V 9Ah
- termit256
- Začátečník

-
Menic nehreje temer vubec, mam to doma zbastlene z 12 na 19V s LT1268 v pouzdru podobnem TO220, obvod je zcela bez chladice, co trochu hralo je civecka (cca 10x10mm) ale jen kdyz jsem sjel vstupnim napetim hodne pod 10V. Placl jsem tam nejakou co mi padla prvni pod ruku, takze je to mozna i tim.
- termit256
- Začátečník

-
Takhle si ten notas temer jiste oddelasotrekr píše: Měnič pěkně hřeje co vímlepši spojím 3x 6V 9Ah
//SRNA: taky nedoporucuju, kolik ma ten book vlastne jmenovity napeti?