Notebook+autobarie?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
otrekr
Začátečník
Začátečník

Notebook+autobarie?

Příspěvek od otrekr »

Má s tím někdo zkušenosti?
Mám notebook P4 2,6ghz,512mb ram 90W.HP NX9010.Je na tom xp perfomace.Notebook dá maximálně 3h.Jěště jsem nezkoušel manualně podtaktovat na cca 900mhz.Má někdo zkušenosti třeba připojení k zdroj el. proudu nějaký 12V 35Ah baterii?Oni nejsou těžké :oops: xD
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Notebook+autobarie?

Příspěvek od srna »

silne pochybuju ze bude mit book napajeni presne 12V. musel by se pouzit menic(jsou ke koupi)

proc zrovna autobaterii? plnnou kyseliny ktera se muze vylit. kdyz uz tak nejakou gelovku nebo jiny akumulator

EDIT: nehlede k tomu, ze nabita autobaterka taky nema presne 12V
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

nevidim duvod proc by to nemelo jit. staci si udelat kabel. autobaterka da takovy proudy o kterejch si beznej zdroj muze nechat zdat :)

ale samozrejme musi bejt schopen fungovat na externich 12V. muj dell jede na 20V zdroj
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ale beznymu adapteru neklesa napeti :)

muj Pavilion jede na 19V

a nabita autobaterka ma 12,5-13,8V (aspon co ja jsem tak nameril na ruznejch kouskach)
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Některý noťásky zvládnou i nižší napětí. Každopádně bych ale doporučil koupit adaptér (měnič) originální. Každý slušný notebook ho má jako volitelné příslušenství.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Tak by se např daly 3x6V 12aH gelovky to celkově dává 216W/h...To už jde ne? :D
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

jo a mit notebook s baterkama na vozejcku. jestli neni jednodussi extended capacity baterka. pak se da pracovat 5+ hodin v pohode.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Řeším to samé. U nás není problém mít výpadek proudu i celý měsíc. Pohrávám si s myšlenkou sériově 2 autobaterie a stabilizátor na potřebné napětí a proud. Mě k tomu samozřejmě čeká i měnič 48Vss/220Vst s výkonem 2,5KW, ten zas budou pohánět baterie do náklaďáku. No a pak asi i solární panel :roll:
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Ve který díře to bydlíš? Na Sibiři? Všude jinde totiž do 2 dní dodávku obnoví, pokud nejsou povodně nebo nějaká jiná živelná pohroma.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

tak si kupte diesel generator a mate klid. nebo solarni panel, vetrnou elektrarnu a nebo se prestehujte do civilizace :)
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Na civilizaci s prominutím kašlu, chci mít kolem sebe klid a taky ho mám. To ještě plánuji že seženu barák nebo alespoň chatu tak aby byla bez sousedů v okruhu alespoň 10km a od civilizace alespoň 20, ale to je spíš takové scifi. :roll:

Zas taková díra to není, je to cca 2 km od města, ale stačí aby napadlo trochu sněhu a hned je kalamita s výpadkem proudu na 2-5 dní, měsíc byl zatím "jen" jednou. Co je nejvíc k nas*ání 300m pod námi nemají s elektřinou problém protože jsou napojení na nový rozvod, kdy napojí i nás se neví, ale když jsem procházel "náš" rozvod tak jde přes lesy.

Diesel generátor asi ne, i když otec si pohrává i s touhle myšlenkou, drahý provoz.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Baterky celkově dají 6-9Kg.Když máte baťon,vyřešeno...Když pojedu na fototuru do háje,tak lepši si vezmu 10KG než generátor xD
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Na fototúru nemusíš tahat notes vůbec a pokud, tak ti 3h budou stačit i na cestu vlakem -> PROBLÉM VYŘEŠEN (a pokud ne, tak si kup 2. velkokapacitní baterku).

Jinak si pořiď obyčejou elektrocentrálu a máš klid. Tyhle dlouhý výpadky jsou opravdu vzácný a musí být kalamita.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

presne, kup nejakou centralu a na menice, baterky a solarni panely se vykasli. to taky neco stoji(a ne zrovna malo)
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

NB ti primo z 12V baterie nepojede, kup si nejaky adapter, pripadne si za par kacek nakup soucastky a doma spalcej spinany zdroj a mas vystarano
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Měnič pěkně hřeje co vím :D lepši spojím 3x 6V 9Ah
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Menic nehreje temer vubec, mam to doma zbastlene z 12 na 19V s LT1268 v pouzdru podobnem TO220, obvod je zcela bez chladice, co trochu hralo je civecka (cca 10x10mm) ale jen kdyz jsem sjel vstupnim napetim hodne pod 10V. Placl jsem tam nejakou co mi padla prvni pod ruku, takze je to mozna i tim.
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

otrekr píše: Měnič pěkně hřeje co vím :D lepši spojím 3x 6V 9Ah
Takhle si ten notas temer jiste oddelas

//SRNA: taky nedoporucuju, kolik ma ten book vlastne jmenovity napeti?
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“