Dell 2209WA
Moderátor: maXXmilian
- Alfonzo II.
- Začátečník

Re: Dell 2209WA
Nie, ide aj o kusy- mame v rodine 2 kusky tohto monitoru rozne hlucne z rovnakej revizie. Tiez stary LCD zacal piskat po vymene powerboardu v zarucnej oprave. S povodnym bol tichy, potom sa pokazil a s novym ho po vypnuti PC bolo pocut.
Pentium dual-core E6300@3.8GHz (1.4V), Biostar TP i45, 2x2GB Kingston, Radeon HD4850 512MB DDR5 @ 750/1050, WD 640GB AAKS, seasonic 400W OEM, mys G5, DELL 2209wa...
- GulDucat
- Začátečník

-
Hm, pak je tu rozptyl v kvalite, ale je dulezite ze pisete ze jsou "ruzne hlucne" tedy jsou slyset oba, jen jeden vice 
- Alfonzo II.
- Začátečník

Ano, v tom sa zhodneme. Jeden po prilozeni ucha, druhy aj bez toho.GulDucat píše:Hm, pak je tu rozptyl v kvalite, ale je dulezite ze pisete ze jsou "ruzne hlucne" tedy jsou slyset oba, jen jeden vice
Pentium dual-core E6300@3.8GHz (1.4V), Biostar TP i45, 2x2GB Kingston, Radeon HD4850 512MB DDR5 @ 750/1050, WD 640GB AAKS, seasonic 400W OEM, mys G5, DELL 2209wa...
- RTG
- Nováček

-
Dobrý den.
Koupil jsem si tento monitor (DELL 2209WA) asi před třemi týdny a jsem s ním v celku spokojený
Nenašel jsem žádný vadný pixel,Nebzučí,nepíská ani při snížení jasu na minimální hodnotu.Takže pohoda (vyroben v květnu)
Mám s ním pouze tento problém a to že v noci pozoruji
vysoké podsvícení panelu ( a to je nastaven jas-5%,kontrast-20%).A přes tyto velice nízké hodnoty tento monitor příliš svítí a z toho mě zachvíly začnou bolet oči. Nevím zda tohle mám považovat za standartní vlastnost tohoto panelu (e-IPS) nebo je to jev vyskitující se jen u mého monitoru.
A tak se chci zeptat majitelů tohoto monitoru zda pozorují to stejné co já a případně jak tento problém vyřešily.Děkuji
Koupil jsem si tento monitor (DELL 2209WA) asi před třemi týdny a jsem s ním v celku spokojený
Nenašel jsem žádný vadný pixel,Nebzučí,nepíská ani při snížení jasu na minimální hodnotu.Takže pohoda (vyroben v květnu)
Mám s ním pouze tento problém a to že v noci pozoruji
vysoké podsvícení panelu ( a to je nastaven jas-5%,kontrast-20%).A přes tyto velice nízké hodnoty tento monitor příliš svítí a z toho mě zachvíly začnou bolet oči. Nevím zda tohle mám považovat za standartní vlastnost tohoto panelu (e-IPS) nebo je to jev vyskitující se jen u mého monitoru.
A tak se chci zeptat majitelů tohoto monitoru zda pozorují to stejné co já a případně jak tento problém vyřešily.Děkuji
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+, Socket AM2, jádro Winsdor//COOLER: Zalman///MBOARD: Asus Crosshair II Formula (nVIDIA nForce 780a SLI (MCP72XE)) ///PAMĚŤ: 4x 1G Mushkin RAM DDR2-800 (400 MHz) ///GPU: MSI GeForce 7900 GTO 512MB PCI-E ////HDD: WD1003FZEX 1TB SATAII & HITTACHI 500GB SATAII & SAMSUNG HDD F2 HDD 1.5TB SATA II ECOGREEN ///OPT.MECHANIKY: CD-RW TEAC 52x/24x/52x a DVD-RW NEC 3520 ///ZDROJ: SEASONIC X-750 (SS-750KM) // EIZO S2433W Digital ///Windows 8 Professional 64bit ///
- Alfonzo II.
- Začátečník

To je specifikum tohoto monitoru. Ma udajne viac trubic podsvietenia (7?) a zjavne to nedoriesili. Mam jas na 0-5% a kontrast podla pouzitia. Skus dat nejaky zdroj svetla za monitor- nejaku lampu so slabou ziaro(i)vkou alebo celkovo tlmene svetlo v miestnosti. V tme je to vypalovac oci.
- Demon
- Začátečník

Má 6 trubic.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- shadow
- Středně pokročilý

ještě je možná řešení zkusit to softwarově v ovladačích, snížit kontrast atd..
show must go on..
- shadow
- Středně pokročilý

ještě k tomu podsvícení. Pomůže vybrat pod color settings, preset modes - warm (barvy). A na ovladače není třeba šahat. Brightness nechat klidně na 20 pořád a pak regulovat jen kontrast (v mém případě od 24 - večer a pak přidávat - přes den - až klidně do 60 - v nějaké hře třeba). Prostě podle toho, jak to člověku přijde ještě příjemné na oči...
show must go on..
- Atapi
- Začátečník

Hojte, na jednom fóru jsem našel informaci, že tenhle Dell umí v pohodě v nativním rozlišení obnovovací frekvenci 75 Hz, může to někdo, kdo ho vlastní, potvrdit nebo vyvrátit? Já to dneska zkoušel
, ale monitor při pokusu o nastavení místo obrazu vypsal hlášku, že to není podporovaný rozlišení a že mám nastavit 1680x1050 60 Hz. Jinak nastavení 1920x1080 60 Hz zvládne - jde i nastavit v ovladačích, ale 1680x1050 75 Hz tam není.
- Demon
- Začátečník

75Hz mi to nenabídne,pouze 59 a 60.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
22" Dell 2209WA
22" Dell 2209WA
- Atapi
- Začátečník

To mě taky (jak píšu nahoře), ale měl by podporovat i těch 75 Hz, není to sice žádná výhra, ale v FPS jako CS 1.6 se hodí i to málo navíc
Vycházím hlavně z tohodle
(teda 76 Hz no, ale vzhledem k tomu, že není obraz jakkoli rozmazanej, deformovanej, nebo se neklepe - co sem si všim většinou jsou tohle příznaky špatný frekvence a monitor nehlásí, že to není nepodporovaný rozlišení na vstupu, tak by to mělo běhat
).
Vycházím hlavně z tohodle
Edit: takže po neúspěšném laborování s powerstripem a půlhodinovým hraní si s riva tunerem, jsem stáhnul upravenej ovladač pro tenhle monitor a funguje bez problémů na těch 75 HzResolution Specifications
Horizontal scan range 30 kHz to 83 kHz (automatic)
Vertical scan range 56 Hz to 75 Hz (automatic)
Optimal preset resolution 1680 X 1050 at 60 Hz
Highest preset resolution 1680 x 1050 at 75 Hz
Supported Video Modes
Video display capabilities (DVI playback) 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080P (Supports HDCP)
- fenixnoble
- Nováček

-
Zdravim,
jsem majitel tohoto monitoru 2 dny. Takto zklamany jsem snad nikdy nebyl. Vsichni si ho pochvaluji, takze mozna mam spatny kus.
Barevne podani velmi dobre, podsviceni velmi dobre, tichy, min svetlost taky ok, remeslne spracovani velmi dobre, 1vadny zeleny subpixel 1cm od okraje...v klidu.
Co je ale katastrofa je podani cerne a pozorovaci uhly. Mel jsem doma 3dny DELL 2709W a tak krasnou cernou jsem nevidel, pozorovaci uhly byly perfektni (mel taky hlinikovou nohu, coz pusobylo jeste lepsim remeslnym zpracovanim). Ano je to s-pva a ta ma proti ips podani cerne lepsi. Ovsem u 22" dellu je to opravdu katastrofa. Nejedna se o cernou ale sedomodrou. Ok to bych jeste prezil. Ovsem co me dostalo byly pozorovaci uhly. To je horsi jak TN technologie. Vsude jsem cetl ze ips ma nejlepsi pozorovaci uhly. Tak to u e-ips urcite neplati. Sedim od monitoru metr a staci, abych pohl hlavou o 10cm kterymkoliv smerem a obraz na nejvzdalenejsi casti od odci se zacne barvit do sedomodre. Pri 178' uz vidim temer bilomodrou barvu. Dobra, to bych jeste taky unesl, prece jen se divam na monitor zepredu. Ovsem problem je, ze i kdyz se divam zepredu, tak v rozich je snatelny bilosedy prechod. Cetl jsem ze to je problem ips panelu, ale tohle jsem fakt necekal!
Mate nekdo stejnou zkusenost? Nebo mam fakt vadny kus.
Dekuji
jsem majitel tohoto monitoru 2 dny. Takto zklamany jsem snad nikdy nebyl. Vsichni si ho pochvaluji, takze mozna mam spatny kus.
Barevne podani velmi dobre, podsviceni velmi dobre, tichy, min svetlost taky ok, remeslne spracovani velmi dobre, 1vadny zeleny subpixel 1cm od okraje...v klidu.
Co je ale katastrofa je podani cerne a pozorovaci uhly. Mel jsem doma 3dny DELL 2709W a tak krasnou cernou jsem nevidel, pozorovaci uhly byly perfektni (mel taky hlinikovou nohu, coz pusobylo jeste lepsim remeslnym zpracovanim). Ano je to s-pva a ta ma proti ips podani cerne lepsi. Ovsem u 22" dellu je to opravdu katastrofa. Nejedna se o cernou ale sedomodrou. Ok to bych jeste prezil. Ovsem co me dostalo byly pozorovaci uhly. To je horsi jak TN technologie. Vsude jsem cetl ze ips ma nejlepsi pozorovaci uhly. Tak to u e-ips urcite neplati. Sedim od monitoru metr a staci, abych pohl hlavou o 10cm kterymkoliv smerem a obraz na nejvzdalenejsi casti od odci se zacne barvit do sedomodre. Pri 178' uz vidim temer bilomodrou barvu. Dobra, to bych jeste taky unesl, prece jen se divam na monitor zepredu. Ovsem problem je, ze i kdyz se divam zepredu, tak v rozich je snatelny bilosedy prechod. Cetl jsem ze to je problem ips panelu, ale tohle jsem fakt necekal!
Dekuji
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mam ho cca tyden a ta bila neni moc bila je doseda ale vubec jsem jeste nesahal na nastaveni . tak snad nekde najdu optimalni nastaveni
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem konecne neco nasel http://michalsrna.cz/clanky/25-eye-one-display-lt dule je profil ke stazeni a jeste podrobnosti ktere nastavit na OSD nabidce
hned to vypada lepe
- Vincent Vega
- Začátečník

-
Ty vadnej kus nemáš, protože se vsadím, že vadnej jsi tak trochu tyfenixnoble píše:Zdravim,
Dekuji
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se taky stal majitelem tohoto kousku a nemůžu si ho vynachválit. Odezvu a input lag jsem nebyl schopen pozorovat (srovnávám s 5ms TN LCD Samsung 940BW), což mě velmi potěšilo, protože jsem měl nedobrou zkušenost s PVA Samsungem, kde byl input lag dost znatelný. Kvalita obrazu je oproti TN o kus dál, i když E-IPS je jen "levné" IPS. Kvalita zpracování špičková, moc se mi líbí i OSD, u jeho ovládání a vůbec zpracování někdo přemýšlel. Polohovatelnost skvělá, stojan má velmi hladký chod při všech úkonech a bezpečně drží nastavenou pozici. Pískání, bzučení, praskání nebo nevím-co-ještě jsem nezaznamenal při žádném nastavení jasu a kontrastu, takže taky palec nahoru.
Suma sumárum jsem až překvapený, jak mě tento monitor potěšil. V práci máme 22" low-end LG a tento Dell vedle toho vypadá jak Hummer vedle osobáku. Za sebe rozhodně doporučuju, pokud o něm uvažujete, dojděte se na něj podívat a imho už nebudete chtít jiný (pokud vám nebude předveden špatný kus).
Suma sumárum jsem až překvapený, jak mě tento monitor potěšil. V práci máme 22" low-end LG a tento Dell vedle toho vypadá jak Hummer vedle osobáku. Za sebe rozhodně doporučuju, pokud o něm uvažujete, dojděte se na něj podívat a imho už nebudete chtít jiný (pokud vám nebude předveden špatný kus).