Maxtore, tak uplně o číně to všecko není. Takové QSC v číně své nejlacinější produkty vyrábí, a pokud tam nenajde dost kvalitní materiál, tak se prostě doveze z Ameriky a nakonec jediné co na tom žlutý dělaj je, že to na assy lince smontují za přísného dozoru - takže to opravdu NIKDY nevypadá a snad nikdy nebude, tak jako u Tapca a Uli. Důkazem jsou samotné výrobky a jejich kvalitní, dobře zapájené a urovnané vnitřnosti po otevření, spolu s hodně nízkou poruchovostí...
Copak se stalo s tvým postojem na Uli - "Bachanauši" ? Já tu doma jeden jejich výrobek mám, a je to přesně ten článek (aparátu 50k+), který je jasným adeptem na poškození celého aparátu špatnou funkcí. Konkrétně jde o crossover, který "krosí" něco uplně jiného než mu je nastaveno, takže do reproduktorů jdou stovky wattů něčeho, co je příslušno jiným reproduktorům

Jak to jen půjde, poletí zdomu.
K těm čínskejm výrobkům - Yamaha, Tapco, Uli, a pak ještě horší American Audio, Phonic,Soundcraft,Omni,Mc´s, Holywood, tam je to špatné. Mě stačí jen když to každej ví. Lidé si to odmítají připustit. Je to jejich problém. Lidé chodí na forum i osobně se ptát, a já to beru, jako že chodí zamnou (za tebou, za všemi...) Když zamnou někdo příde, tak mu povím co nejvíce fakt o kvalitách toho co si chce koupit pokud to vím. Měl by znát pravdu, chlácholení nepoužívám. Důležité je to, že až se vrátí s problémem, nebude to narozdíl od Uli nějaký sra*ka problém.
Neexistuje, že bych někomu opravoval Uli. Jednak je to za trest, je to potřeba často, a navíc to odmítnu z toho důvodu, že všem ostatním co to Uli uviděj funkční navodím snad pocit, že to taky není poruchové. Pokud uli přestane pracovat, tak je to tak dáno. "Supposed to not work, supposed to not be".... Nebudu křísit mrtvoly, aby mi pak chodily po bytě a po světě. U kvalitních zařízení je to jinak. Zákazník zamnou nepřijde že to má rozbitý, ale jen že potřebuje s něčím poradit. Když se nedejbože rozbije, schéma, guidebook a součástky jsou ONLINE sehnatelné, je to přehledné, kvalitní, práce rychlá. Když se tohle náhodou stane, Koukám se na to stylem "Jak se tohle mohlo stát" - "Takové věci se nám tu stávají maximálně jednou za dvacet let".... A o tom to celé je.
Tam kde se pohybuju - v PA - tam je potřeba, aby to opravdu pracovalo. Přístroje musí umět co chceš, a jsou mechanicky i výkonově zatěžované. Právě tady se nejvíc láme chleba, protože Yamaha,Uli,Tapco, si na své výrobky píše parametry stejné jako konkurence. Když tam narveš to samé co do kvalitního výrobku, tak to jde celé s*át. Pak chodí opravdu moře brečících lidí, kterým bych spíš naložil. Jenže to jsou relativně chudí lidé, kteří přišli o poslední našetřené tisícovky, od kterých jim pomohl vychytralý prodejce/výrobce... To je na tom to uplně nejnešťastnější. Protože zákazníkovi pak nezbude pod rukama už vůbec nic. V PA, kde se s tím aparátem lidem musí hrát pak člověk přišel ještě nejen o aparát, ale i o kšeft, o reference, no prostě ukrutně bolestivá ztráta.
A opět - opravovat Yamahu, ke které není schéma, součástky, které jsou stejně nekvalitní a origo yamaha drahé...
Peklo. První co bych při opravě udělal je, že bych strhnul logo se značkou. Už by to více nemohla být Yamaha.
Ty citace co jsem psal, jsou od člověka/lidí, kteří to netvrdí po nahlédnutí dovnitř, ale lidí, kteří se s tím už nejednou museli trápit.
V Hifi se většinou na výkon (nejen akustický) nekladou takové nároky, takže takovou práci ten levný šunt nějak dokáže přežít bez větších úhon. Pokud nějakým zázrakem hraje subjektivně hezky, budiž.
Pokud ale jednám v souladu s psanými potřebami tazatele:
kolik by nějaká audio sestava, která by byla znatelně lepší jak ta stávající, tak mohla stát. Dále doporučit, po čem se ohlížet a kde hledat informace.
Rozdíl aby byl znatelný, ne jenom papírový.
Chtěl jsem spíš nějaké obecné rady.
Hlavně bych ale chtěl jistotu
Možná vytržené citace lehce můžou pozměnit kontext, ale celkově bych si na tohle nedovolil odpovědět "Yamaha"
Už vůbec ne po mechanické stránce, tam je to nemlich to samé co Logitech.
Teď už je to asi jedno, tazatel je chudák celej zmatenej a už dlouho něco nenapsal.
Takovým doporučuju přesně po takovéhle diskusi psát soukromé zprávy členům uběhlé diskuse, a ten který odpoví nejfundovaněji, třeba na daný produkt, toho cestou a toho pravdou se vydat. Absolutní pravda není laikem naleznutelná, je potřeba aby se svěřil do něčí náruče.
//P.S.: souhlasím jinak s Maxtorem. Dneska si lidé pletou recenzi s produktovým popisem a slovním hodnocením subjektivních pocitů. Líbí se mi, že na PCT tohle (v audiu) drtí Jindy, který začíná psát takové ty fundovanější hardwarové "hard skills" recenze.