5400 ot. misto 4200 ot. do notebooku?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: 5400 ot. misto 4200 ot. do notebooku?

Příspěvek od Mastodont »

Být tebou, tak ten disk vrátím a notebooku se zbavím.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

demost píše:uz me to vazne nebavi - cista instalace windows nepomohla, linux mi nainstalovat nejde (pise pri startu neexistujici partition - a nehodlam to uz resit), bios update nemuzu najit (phoenix 0f09) a uz na to nemam naladu. udelam to tak, jak to fungovalo aspon trochu - rozdelit po 120GB s externim ide driverem...
Diky vam za snahu
ALi chipsety bohužel nikdy zrovna nezářily v něčem jiném,než cenou (nadto zrovna ten v Compaqu má propojení NB a SB pouze přes PCI (max.133 MB/s,což při intenzivním zatížení sběrnice poznáš na výkonu),ale pokud jsi ještě neztratil chuť experimentovat,mohlo by ti pomoct něco odsud:
http://winhlp.com/node/10
demost
Nováček
Nováček

Příspěvek od demost »

janis píše:
demost píše:uz me to vazne nebavi - cista instalace windows nepomohla, linux mi nainstalovat nejde (pise pri startu neexistujici partition - a nehodlam to uz resit), bios update nemuzu najit (phoenix 0f09) a uz na to nemam naladu. udelam to tak, jak to fungovalo aspon trochu - rozdelit po 120GB s externim ide driverem...
Diky vam za snahu
ALi chipsety bohužel nikdy zrovna nezářily v něčem jiném,než cenou (nadto zrovna ten v Compaqu má propojení NB a SB pouze přes PCI (max.133 MB/s,což při intenzivním zatížení sběrnice poznáš na výkonu),ale pokud jsi ještě neztratil chuť experimentovat,mohlo by ti pomoct něco odsud:
http://winhlp.com/node/10
Diky za tip. Ten zasah do registru jsem uz zkousel rucne bez toho skrpitu a nefunguje. S tim skriptem taky ne, navic podle jejich navodu se ma po restartu manulane nastavit PIO, restartovat a pak manualne DMA, mne se to pri nastavovani DMA kousne (CPU 100% a nic). Takze jsem skoncil opet u toho externiho IDE driveru fungujiciho tak napul, ale aspo neco.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Těch tipů tam je víc,ale update originálních IDE driverů od ALi jsi asi zkusil,co?

(Verze IDE4008.exe - ALi Ultra IDE driver is
a driver for NT5 Architecture (e.g., Windows 2000 and XP).
It supports hard drive which has size larger than 128GB (1G=2 ^ 30).
It also supports ATA133 hard drive for better disk performance
(ALi M1535+, 1535D+ chips support ATA133 feature).
demost
Nováček
Nováček

Příspěvek od demost »

janis píše:Těch tipů tam je víc,ale update originálních IDE driverů od ALi jsi asi zkusil,co?

(Verze IDE4008.exe - ALi Ultra IDE driver is
a driver for NT5 Architecture (e.g., Windows 2000 and XP).
It supports hard drive which has size larger than 128GB (1G=2 ^ 30).
It also supports ATA133 hard drive for better disk performance
(ALi M1535+, 1535D+ chips support ATA133 feature).
postupně jsem zkusil vpodstatě všechno, co tam psali (až na požádání o hotfix microsoftu). Na tom ALI driveru funguju teď, ale je to pěkně zmršený, jednak to po delší zátěži disku padá do PIO (při normální práci jsem to zatím nepostřehl) a taky po něm nefunguje uspání do ram ani na disk (k tomu je někde návod, ale zatím jsem to neřešil).
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

:( Na to mám jedinou odpověď: prostě ALi,bohužel.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Zahodit, stejně je to jenom na officy a excel :-) a za 10K si koupíš 15" NTB, tak neřeš 5 roků starý i když kdysi dobrý NTB...
demost
Nováček
Nováček

Příspěvek od demost »

Jeltík píše:Zahodit, stejně je to jenom na officy a excel :-) a za 10K si koupíš 15" NTB, tak neřeš 5 roků starý i když kdysi dobrý NTB...
v březnu mu bude sedm - už mám k němu takový citový vztah. Jo, tenkrát se ještě dělaly stroje - i po sedmi letech baterka vydrží hodinu, repráky (UBL Pro) nechrastí, displej pouze jeden vadný pixel. K tomu bych s novým ntb za 10K dospěl tak za rok používání a po záruce by umřel úplně. Uvidíme...
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

HPčka jen tak neumíraj a abys viděl, že nekecám : http://www.alza.cz/hp-compaq-610-d138727.htm :-)
demost
Nováček
Nováček

Příspěvek od demost »

Jeltík píše:HPčka jen tak neumíraj a abys viděl, že nekecám : http://www.alza.cz/hp-compaq-610-d138727.htm :-)
hmmm, tyhle blejskavy plastaky me nelakaj, i kdyz cena je zajimava.
Premyslim spis o tomhle
http://www.alza.cz/hp-compaq-6440b-d150411.htm

Kdyz uz tak uz (core i5, matný displej, kovové šasi, normalni klavesnice...). Treba casem jeste zlevni
Ale to je asi na jiny thread
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

zajímavá cena za 14" :-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“