ne, už jsem ji objednalNobodyLovesMe píše:Nebylo by lepší koupit jinou zvukovku?
Vyplatí se mi nová zvuková karta?
Moderátor: CageJ
- zombux
- Odborník PCT

Re: Vyplatí se mi nová zvuková karta?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- myom
- Středně pokročilý

to neni jenom asio. i kdyz ho nepouzivas, tak pri prehravani se ti zamkne zmena vzorkovaci frekvence.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Yradak
- Začátečník

-
Už ma predbehli, chcel som Ťa upozorniť, aby si si dal pozor na to, či zvukovka má asio multiclient driver. Ak ho nemá, na spustenie filmu, jeho pauznutie a spustenie si winampu zabudni, budeš musieť zatvoriť tú "prvú" aplikáciu čo si obsadila zvukovku. Ináč u niektorých programov, napr. Cubase, môžeš zaškrtnúť "release asio driver on background", takže ich stačí zminimalizovať, netreba zatvárať...Moja zvukovka tento problém má, napr. M-Audio Firewire 410 alebo Edirol-y to nemajú. Ide proste o to, že niektoré zvukovky majú iba jeden ASIO kanál, ktorý sa obsadí prvou spustenou aplikáciou ktorá ho používa, zatiaľ čo iné majú (zas neviem presne koľko) týchto kanálov viac...
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
- zombux
- Odborník PCT

zatím bych v tom nehledal problém. nemyslím že by mi to extra vadilo - co jsem pochytil tak třeba ve Foobar2000 stačí stopnout přehrávání a kanál se uvolní, a nemusí se vypnout přehrávač jako takový, to je ok. v případě že mi karta nesedne, myslím nebude problém ji střelit a vzít jinouYradak píše:Už ma predbehli, chcel som Ťa upozorniť, aby si si dal pozor na to, či zvukovka má asio multiclient driver. Ak ho nemá, na spustenie filmu, jeho pauznutie a spustenie si winampu zabudni, budeš musieť zatvoriť tú "prvú" aplikáciu čo si obsadila zvukovku. Ináč u niektorých programov, napr. Cubase, môžeš zaškrtnúť "release asio driver on background", takže ich stačí zminimalizovať, netreba zatvárať...Moja zvukovka tento problém má, napr. M-Audio Firewire 410 alebo Edirol-y to nemajú. Ide proste o to, že niektoré zvukovky majú iba jeden ASIO kanál, ktorý sa obsadí prvou spustenou aplikáciou ktorá ho používa, zatiaľ čo iné majú (zas neviem presne koľko) týchto kanálov viac...
- Fox_25
- Začátečník

-
zombux píše:zatím bych v tom nehledal problém. nemyslím že by mi to extra vadilo - co jsem pochytil tak třeba ve Foobar2000 stačí stopnout přehrávání a kanál se uvolní, a nemusí se vypnout přehrávač jako takový, to je ok. v případě že mi karta nesedne, myslím nebude problém ji střelit a vzít jinou
Rychlejší je foobar vypnout a zapnout, samozřejmě pokud je zaplé resume playback.
- zombux
- Odborník PCT

to je otázka, mám ve zvyku mít všechno vždycky puštěnéFox_25 píše:Rychlejší je foobar vypnout a zapnout, samozřejmě pokud je zaplé resume playback.
- Fox_25
- Začátečník

-
To já taky, jenže tahle(nejen ta) fičura ve foobaru mi otevřela oči
Nehledě na resampler, asio nebo kernel streaming, špičkový "playlist" s věškerou hudbou kde se jednoduše pohybuje, dobrý ekvalizer a je nenáročný. No winamp už ke mě tři roky nesmí.
Nehledě na resampler, asio nebo kernel streaming, špičkový "playlist" s věškerou hudbou kde se jednoduše pohybuje, dobrý ekvalizer a je nenáročný. No winamp už ke mě tři roky nesmí.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Winamp se u mě před pár lety neohřál ani na den, a to jsem s ním pracoval jen jako user co si chce přehrát MP3. Veškeré špatnosti jsou z něj cítit, a táhne se to s ním v každém menu a po každém kliknutí na nějaké tlačítko 
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Maxtor
- Začátečník

-
Ne ze by winamp pri stopnuti kanal taky neuvolnil ze..
..pokud playback jen pausnes, bude to stejne delat i kdejaky zazracny foobar..
Nic se vypinat nemusi.. proste stop playback = uvolneny kanal.. nevzpomenu si na prehravac, ktery by to nemel uplne stejne..
- zombux
- Odborník PCT

tak zvukárna je doma, repra jsem si u prodejce poslechl a koupil, jsou to pěkný kraksny, velkost jen tak tak že se mi to vejde na stůl. v pondělí jdu k hifistům pro kabely (předpokládám že potřebuju 2x symetrickej mono-TRS -> XLR), a dám vědět jak to celý hraje. doufám že to sousedi přežijou ve zdraví 
- NobodyLovesMe
- Začátečník

A jaké repra sis koupil? Ty M-Audia?
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- zombux
- Odborník PCT

použité Alesis M1 Active Mk2NobodyLovesMe píše:A jaké repra sis koupil? Ty M-Audia?
- crashPC
- Mírně pokročilý

Hurá hurá sláva 
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- NobodyLovesMe
- Začátečník

zombux píše: použité Alesis M1 Active Mk2
CrashPC píše: Hurá hurá sláva![]()
CrashPC píše: Alesis na tom bude trošku lépe, ale kupodivu i v jiných typech přístrojů mají ten samý průser. Topologie. Vždycky to udělaj nějak méně použitelné, jako kdyby snad nechtěli aby to člověk používal. Kvalita už je asi lepší, a na tu nebudu trucovatUmístění bassreflexů spolu s umístěním výškového reproduktoru ale není vůbec dobré. Z kvalitního monitoru tím udělali jakýsi paskvil. Výškové reproduktory "musí" být přesně nad středobasem, bassreflex vedle něj není dobře, a bassreflex přímo k hlavě taky není vůbec dobře. Prostě typicky pro alesis všechno špatně
![]()
- myom
- Středně pokročilý

stejne to bude uplne jedno, protoze nebude mit vyskace v poslechove ose...
NobodyLovesMe: co ze prodavas Mayu?
NobodyLovesMe: co ze prodavas Mayu?
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Máš zájem?
Karta je v pohodě a jsem s ní spokojený, ale teď je v akci Juli@ a ta je přeci jen lepší, i když si nedělám iluze o zesilovači v monitorech a nejspíš se tou výměnou nic nezmění.
- myom
- Středně pokročilý

nemam, mi perfektne sedne emu ke sluchatkam... jak do maminy 
Naposledy upravil(a) myom dne ned 14. úno 2010, 22:42, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

jakože ve výšce uší? ale ano, budu... oba cca metr od sebe a metr od hlavy - hned vedle LCD.myom píše:stejne to bude uplne jedno, protoze nebude mit vyskace v poslechove ose...
- zombux
- Odborník PCT

hm, tak na první poslech konstatuju masakr. sice to zní "hůř" než dřív, ale to je tím že jsem byl na starých reprách zvyklej na ekvalizér, tady jsem ho vypnul a zvykám si na zvuk bez něj. slyším tam zvuky který tam předtím nikdy nebyly
jen ta zvukovka je trochu divná ryba, jasně hraje to ale ty drivery jsou krapet divočina. uvidíme jestli si na ni zvyknu.
jen ta zvukovka je trochu divná ryba, jasně hraje to ale ty drivery jsou krapet divočina. uvidíme jestli si na ni zvyknu.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Měl jsem to úplně stejně. U kámoše jsem po tom, co jsem naposlouchal monitory, zkusil jen tak ze srandy přehrát pár songů na Logitech Z-5500 a zvuk byl jako pod dekou, chyběly mi tam prostě už ty středy. Ani výšky nebyly tak transparentní. No a o prostoru nahrávky se vůbec nebavím. V basech šly níž, ale ty satelity jsou na poslech hudby nedostačující.zombux píše:hm, tak na první poslech konstatuju masakr. sice to zní "hůř" než dřív, ale to je tím že jsem byl na starých reprách zvyklej na ekvalizér, tady jsem ho vypnul a zvykám si na zvuk bez něj. slyším tam zvuky který tam předtím nikdy nebyly![]()