Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Příspěvek od zombux »

NobodyLovesMe píše:Nebylo by lepší koupit jinou zvukovku?
ne, už jsem ji objednal :mrgreen: jestli myslíš to "zamykání v ASIO režimu", tak to není AFAIK věc zvukovky ale prostě to tak funguje na jakékoli zvukovce
ignorelist: kremrole a dezoláti
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to neni jenom asio. i kdyz ho nepouzivas, tak pri prehravani se ti zamkne zmena vzorkovaci frekvence.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Už ma predbehli, chcel som Ťa upozorniť, aby si si dal pozor na to, či zvukovka má asio multiclient driver. Ak ho nemá, na spustenie filmu, jeho pauznutie a spustenie si winampu zabudni, budeš musieť zatvoriť tú "prvú" aplikáciu čo si obsadila zvukovku. Ináč u niektorých programov, napr. Cubase, môžeš zaškrtnúť "release asio driver on background", takže ich stačí zminimalizovať, netreba zatvárať...Moja zvukovka tento problém má, napr. M-Audio Firewire 410 alebo Edirol-y to nemajú. Ide proste o to, že niektoré zvukovky majú iba jeden ASIO kanál, ktorý sa obsadí prvou spustenou aplikáciou ktorá ho používa, zatiaľ čo iné majú (zas neviem presne koľko) týchto kanálov viac...
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Yradak píše:Už ma predbehli, chcel som Ťa upozorniť, aby si si dal pozor na to, či zvukovka má asio multiclient driver. Ak ho nemá, na spustenie filmu, jeho pauznutie a spustenie si winampu zabudni, budeš musieť zatvoriť tú "prvú" aplikáciu čo si obsadila zvukovku. Ináč u niektorých programov, napr. Cubase, môžeš zaškrtnúť "release asio driver on background", takže ich stačí zminimalizovať, netreba zatvárať...Moja zvukovka tento problém má, napr. M-Audio Firewire 410 alebo Edirol-y to nemajú. Ide proste o to, že niektoré zvukovky majú iba jeden ASIO kanál, ktorý sa obsadí prvou spustenou aplikáciou ktorá ho používa, zatiaľ čo iné majú (zas neviem presne koľko) týchto kanálov viac...
zatím bych v tom nehledal problém. nemyslím že by mi to extra vadilo - co jsem pochytil tak třeba ve Foobar2000 stačí stopnout přehrávání a kanál se uvolní, a nemusí se vypnout přehrávač jako takový, to je ok. v případě že mi karta nesedne, myslím nebude problém ji střelit a vzít jinou
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

zombux píše:zatím bych v tom nehledal problém. nemyslím že by mi to extra vadilo - co jsem pochytil tak třeba ve Foobar2000 stačí stopnout přehrávání a kanál se uvolní, a nemusí se vypnout přehrávač jako takový, to je ok. v případě že mi karta nesedne, myslím nebude problém ji střelit a vzít jinou

Rychlejší je foobar vypnout a zapnout, samozřejmě pokud je zaplé resume playback.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Fox_25 píše:Rychlejší je foobar vypnout a zapnout, samozřejmě pokud je zaplé resume playback.
to je otázka, mám ve zvyku mít všechno vždycky puštěné :mrgreen: uvidíme jak mi tohle sedne. pokud ne, holt to vyměním za jinou zvukovku s více kanály, no big deal.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

To já taky, jenže tahle(nejen ta) fičura ve foobaru mi otevřela oči :lol:

Nehledě na resampler, asio nebo kernel streaming, špičkový "playlist" s věškerou hudbou kde se jednoduše pohybuje, dobrý ekvalizer a je nenáročný. No winamp už ke mě tři roky nesmí.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Winamp se u mě před pár lety neohřál ani na den, a to jsem s ním pracoval jen jako user co si chce přehrát MP3. Veškeré špatnosti jsou z něj cítit, a táhne se to s ním v každém menu a po každém kliknutí na nějaké tlačítko :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ne ze by winamp pri stopnuti kanal taky neuvolnil ze.. :) ..pokud playback jen pausnes, bude to stejne delat i kdejaky zazracny foobar.. :) Nic se vypinat nemusi.. proste stop playback = uvolneny kanal.. nevzpomenu si na prehravac, ktery by to nemel uplne stejne..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak zvukárna je doma, repra jsem si u prodejce poslechl a koupil, jsou to pěkný kraksny, velkost jen tak tak že se mi to vejde na stůl. v pondělí jdu k hifistům pro kabely (předpokládám že potřebuju 2x symetrickej mono-TRS -> XLR), a dám vědět jak to celý hraje. doufám že to sousedi přežijou ve zdraví :mrgreen:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

A jaké repra sis koupil? Ty M-Audia?
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NobodyLovesMe píše:A jaké repra sis koupil? Ty M-Audia?
použité Alesis M1 Active Mk2
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Hurá hurá sláva :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

zombux píše: použité Alesis M1 Active Mk2
CrashPC píše: Hurá hurá sláva :-)
CrashPC píše: Alesis na tom bude trošku lépe, ale kupodivu i v jiných typech přístrojů mají ten samý průser. Topologie. Vždycky to udělaj nějak méně použitelné, jako kdyby snad nechtěli aby to člověk používal. Kvalita už je asi lepší, a na tu nebudu trucovat :-) Umístění bassreflexů spolu s umístěním výškového reproduktoru ale není vůbec dobré. Z kvalitního monitoru tím udělali jakýsi paskvil. Výškové reproduktory "musí" být přesně nad středobasem, bassreflex vedle něj není dobře, a bassreflex přímo k hlavě taky není vůbec dobře. Prostě typicky pro alesis všechno špatně :-)
:lol:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

stejne to bude uplne jedno, protoze nebude mit vyskace v poslechove ose... :roll:

NobodyLovesMe: co ze prodavas Mayu?
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Máš zájem? :-) Karta je v pohodě a jsem s ní spokojený, ale teď je v akci Juli@ a ta je přeci jen lepší, i když si nedělám iluze o zesilovači v monitorech a nejspíš se tou výměnou nic nezmění.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nemam, mi perfektne sedne emu ke sluchatkam... jak do maminy :)
Naposledy upravil(a) myom dne ned 14. úno 2010, 22:42, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myom píše:stejne to bude uplne jedno, protoze nebude mit vyskace v poslechove ose... :roll:
jakože ve výšce uší? ale ano, budu... oba cca metr od sebe a metr od hlavy - hned vedle LCD.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm, tak na první poslech konstatuju masakr. sice to zní "hůř" než dřív, ale to je tím že jsem byl na starých reprách zvyklej na ekvalizér, tady jsem ho vypnul a zvykám si na zvuk bez něj. slyším tam zvuky který tam předtím nikdy nebyly :mrgreen:
jen ta zvukovka je trochu divná ryba, jasně hraje to ale ty drivery jsou krapet divočina. uvidíme jestli si na ni zvyknu.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

zombux píše:hm, tak na první poslech konstatuju masakr. sice to zní "hůř" než dřív, ale to je tím že jsem byl na starých reprách zvyklej na ekvalizér, tady jsem ho vypnul a zvykám si na zvuk bez něj. slyším tam zvuky který tam předtím nikdy nebyly :mrgreen:
Měl jsem to úplně stejně. U kámoše jsem po tom, co jsem naposlouchal monitory, zkusil jen tak ze srandy přehrát pár songů na Logitech Z-5500 a zvuk byl jako pod dekou, chyběly mi tam prostě už ty středy. Ani výšky nebyly tak transparentní. No a o prostoru nahrávky se vůbec nebavím. V basech šly níž, ale ty satelity jsou na poslech hudby nedostačující.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“