Jaký 3,5" hdd doporučíte...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- nevidany
- Začátečník

-
Re: Samsung F1 nebo F2
Na reklamaci to není (leda možno využít 14denní lhůty bylo li objednáváno nepřímo). Osobně jsem to vyřešil koupí SSD pro systém - na data už je to pak poměrně jedno...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nevidany: zbytecny... a drahy.
pokud nemas odhlucnenou case tak seek uslysis vzdy (pokud v ni nemas nejakej vrtulnik). ale moje samsungy nejsou vubec slyset.
pokud nemas odhlucnenou case tak seek uslysis vzdy (pokud v ni nemas nejakej vrtulnik). ale moje samsungy nejsou vubec slyset.
- nevidany
- Začátečník

-
- Jarysmen
- Začátečník

nuchtala píše:Chci kupovat 1TB disk.Bude na zálohu filmů,mp3,FLAC atd.Který mám vzít.Cena je skoro stejná.Jde mě spíš o spolehlivost .Někde se píše,že ten,...někde ten.
ja pouzivam F1 a jako nestezuju si sice sem tam trochu zavrci ale nic co by mi vadilo vetsinu casu o nem skoro ani nevim .... jsem s nim spoky
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nevidany: ale vim.akorat cena je totalne neadekvatni 
- nevidany
- Začátečník

-
- wallot
- Středně pokročilý

-
Mam dve F1 (750GB a 1TB) a jsou to disky o kterych nevim. ono kazdej disk pri seeku vydava urcite zvuky ale u samsungu je vubec nevnimam. postupne samsungama nahrazuju WD, ktere vydavaji priserny kraval a na system mam SSD.
stejne je sranda jak jeste nedavno nikdo 5400rpm disky uz neresil a nyni o nich lide zase uvazuji pro ukladani tech tun postahovanejch veci
stejne je sranda jak jeste nedavno nikdo 5400rpm disky uz neresil a nyni o nich lide zase uvazuji pro ukladani tech tun postahovanejch veci
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
adekvátní? asi jak pro koho ... ticho neticho, SSD jsou stále předražené ... a osobně mi absolutní ticho za takové prachy nestojí.nevidany píše:Flegy: mě přijde za absolutní ticho jako adekvátní![]()
...
protože je to taky nedávno, kdy se objevily 5400rpm disky s 500GB na plotnu, tedy dostatečným výkonem ... a hlavně pro data jsou takové disky naprosto ideální.wallot píše:stejne je sranda jak jeste nedavno nikdo 5400rpm disky uz neresil a nyni o nich lide zase uvazuji pro ukladani tech tun postahovanejch veci
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- wallot
- Středně pokročilý

-
velikost plotny zasadni vliv na vykon disku nema. jde o otacky, ktere maji vkliv na pristupovou dobu.
SSD neni predrazene. jde jen a pouze o pomer vykon cena.
Random vykon coz je to o co u SSD jde je 20x+ vyssi nez u beznych disku a cena uz 20ti nasobna neni.
pokud nekdo chce SSD jen kvuli tichu at si radeji koupi nejakej ztisovaci box
SSD neni predrazene. jde jen a pouze o pomer vykon cena.
Random vykon coz je to o co u SSD jde je 20x+ vyssi nez u beznych disku a cena uz 20ti nasobna neni.
pokud nekdo chce SSD jen kvuli tichu at si radeji koupi nejakej ztisovaci box
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- nhkg
- Začátečník

A oba Samsungy F1 750GB co mám (měl jsem) vydávají zvuk jak startující vrtulník. Otáčení ploten skoro přehluší i jejich seek, asi mám pechwallot píše:Mam dve F1 (750GB a 1TB) a jsou to disky o kterych nevim...
Samsung F2 1,5TB co mám je na úrovni WD disků 7200 otáček -> taky mizérie. Osobně už bych Samsung nekoupil!
Plánuju časem koupit 2. SSD a klasické disky zapínat, jenom když budou nezbytně třeba. Když chci ticho, jiná možnost není ...
K té spolehlivosti -> disk se může pokazit jakýkoliv, bez ohledu na typ a výrobce. Je potřeba mít vše zálohované offline zálohou.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.
- wallot
- Středně pokročilý

-
a tady to vidite co clovek to nazor ci zkusenost a ted si vyber. Ono taky dost zalezi na skrini a ulozeni disku. pokud ma nekdo skrin za dve koruny a disk jen natvrdo prisroubovanej tak je jasne ze se zvuky a vibrace prenaset mnohem vic nez ve skrini s poradnym ulozenim disku.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jo tohle je asi líp řečeno ... když někdo takový výkon potřebuje a stojí mu za takové prachy, tak je jasné, že si koupí SSD už dnes.wallot píše:SSD neni predrazene. jde jen a pouze o pomer vykon cena.
Pro mě osobně stále nemá výkon SSD takovou hodnotu, abych investoval několik tisíc do SSD disku o kapacitě pár GB.
Co se týče Samsungů, tak teď mám v desktopu 2x F3 500GB a 1x F2 500GB ... a o těch discích nevím (a to je nijak extra uložené v case nemám ... jen teda nemám case z plechu o tlouště záchodového papíru).
To samé můžu říct o dvojici F2 1,5TB, které mám v serveru.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- fobos
- Začátečník

no neviem, ako veľká je u vás hranica hluku pri ktorej "neviete" o diskoch, ale moje dve F3ky počuť strašne. Predošlý WD 6400AAKS vrčal po dvoch rokoch menej ako tieto nové samsungy 
samozrejme hovorím o seek-u. Samotný disk naozaj nie je počuť
samozrejme hovorím o seek-u. Samotný disk naozaj nie je počuť
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jezis tak si ty disky odpojte a strcte si je treba do p...oradny krabice a tu dejte do sklepa.... nekdo si hraje na silentofila, nekdo na audiofila...je to fuk. kdyz ma clovek papirovou case, neni se cemu divit 
- nevidany
- Začátečník

-
Flegy nás všechny rozsoudil a jedině on jediný má přeci pravdu... všichni co nám vadí zvuk hdd máme papírcase
Klídek... tohle všechno jsou tak subjektivní věci, že se tu rozohňovat nemá cenu
Zkrátka mě seeky vadí a myslím si, že u disků klasické konstrukce spíše záleží na štěstí na kus/sérii. Pak je otázkou zdali hrát tuhle podivnou loterii...
Klídek... tohle všechno jsou tak subjektivní věci, že se tu rozohňovat nemá cenu
Zkrátka mě seeky vadí a myslím si, že u disků klasické konstrukce spíše záleží na štěstí na kus/sérii. Pak je otázkou zdali hrát tuhle podivnou loterii...
- Mastodont
- Černá karta

-
Podivnou loterií mi přijde spíš nákup SSD. Problémem dneších disků není seek, ale vibrace a hučení (typicky: ššššššššššššššššš, huuuuuuuuuu). 
- nevidany
- Začátečník

-
Asi máme každej jinou zkušenost, každopádně šššššššššššššššš, huuuuuuuuuuuuuuuuu můžeš odhlučnit s hlasitým krrap krap od seeků (pokud chytneš špatný disk) ale bohužel nic neuděláš...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
pokud ti to vadi tak si kup 4TB SSD disky multimilionari...Zkrátka mě seeky vadí a myslím si, že u disků klasické konstrukce spíše záleží na štěstí na kus/sérii. Pak je otázkou zdali hrát tuhle podivnou loterii...
- wallot
- Středně pokročilý

-
klasickej disk vede na databaze? a od kdy prosim te? pro DB je SSD jako delany zvlast tam kde si muzu na SSD dat jen jednotlive tabulky vyzadujici extremni vykon. disky mam samozrejme v RAIDu, takze kdyz mi nakej odejde, vymenim a jedu dal.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
vedou co se tyce zivotnosti...boze nekdy se mi zda, ze tady komunikuju s tatarama... je samozrejme ze na databaze je potreba rychly "seek"...