AMD Graphics news

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
vendo007
Začátečník
Začátečník

Re: ATi news

Příspěvek od vendo007 »

Shit píše:No nevím, ale ta záplata od MS snad pouze opravuje to, že karta s Dx11 se hlásí v DxDiag jako Dx11 a nikoliv jako karta s Dx10.1.
Nic víc, nic míň. :|
pokial to staci nato aby sa dala zapnut teselacia tak v tom nevidim problem :wink:
"Real power can't be given. It must be taken."
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud šla teselace zapnout i bez ní... A šla...
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 9. úno 2010, 12:33, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Shit píše:No nevím, ale ta záplata od MS snad pouze opravuje to, že karta s Dx11 se hlásí v DxDiag jako Dx11 a nikoliv jako karta s Dx10.1.
Nic víc, nic míň. :|

Mě to makalo (maká) na W7 32 stejně bez té záplaty, jako s nainstalovanou záplatou.
Právě že DDI hlásí nižší verzi DX a tím pádem DDI (device driver interface) blokuje funkce DX 11
Microsoft píše:Když spustíte nástroj Diagnostika rozhraní DirectX (Dxdiag.exe) v počítači se systémem Windows 7 nebo Windows Server 2008 R2, diagnostický nástroj chybnou zprávu DirectX 11 zařízení jako zařízení DirectX 10.1. Tyto informace nesprávné verze je zobrazen v poli DDI na kartě zobrazení. Tento problém je pouze chyba hlášení. Tento problém nemá vliv na rozhraní DirectX 11 hardwarové nebo softwarové funkce grafické karty.
Projevovalo se to jen v některých kombinacích HW/SW, ten Hotfix to opravuje.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

vendo007 píše:
facility píše::roll: A co teda mal napisat ? Ati karty maju problem ,AMD ma problem, ATI ma problem?
Proste to nefungovalo tak o tom informoval....narozdiel od AMD ktora mala informovat Redaktorov webov i na vlastnej stranke ze existuje opravny KB........ a odkaz na stiahnutie u MS.
ROFL sorry facility ale ty si inac mimo
mal najprv skusit ten problem identifikovat pomocou nejakych for, nieco si o tom pohladat, pripadne sa spytat tu na fore, alebo tebe ked nejde elektrika hned napises do elekttrarni ze omg zapnite prud vy somari? pricom nejaky janko z hornej dolnej ti cvakol kabel?
to ze sa unho vyskytol problem a hned hodil vinu na Ati/AMD ktore s tym nemaju NIC spolocne je uplne jasny dokaz jeho biedneho uvazovania
a AMD mala informovat redaktorov? posrany Microsoft mal informovat redaktorov :x uz si to zrovnaj v tej tvojej hlave
Co tu dristas o elektrine :stupid:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Krteq píše:Právě že DDI hlásí nižší verzi DX a tím pádem DDI (device driver interface) blokuje funkce DX 11
V tom případě mě vysvětli, proč mě chodila teselace (byla přístupná) i bez této záplaty.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jak už jsem psal, projevovalo se to jen v některých případech (zřejmě kombinace HW/SW).
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nevím, vycházím z faktů na MS webu:
Microsoft píše:..diagnostický nástroj chybnou zprávu DirectX 11 zařízení jako zařízení DirectX 10.1. Tyto informace nesprávné verze je zobrazen v poli DDI na kartě zobrazení. Tento problém je pouze chyba hlášení. Tento problém nemá vliv na rozhraní DirectX 11 hardwarové nebo softwarové funkce grafické karty.
Nikde ani slovo o HW kombinaci, pouze chybný údaj v DxDiag v kombinaci s Dx11 kartou..
=>
Ten flastr snad pouze opravuje to hlášení.
xkryspin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xkryspin »

Achjo ... ano skutečně DX11 je nedotčeno. Jen nějak informace o přítomnosti DX11 HW je špatně.

Ono to funguje nějak takhle:

Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
milý systém se podívá a pomyslí si: no jo DX11 mám
a pak milý systém odpoví: milá aplikace, ať koukám, jak koukám, tak nemám - nabízím DX10...
a aplikace si pomyslí: aha, tak to holt musím vypnout všechny DX11 věci, když nemám DX11 HW...
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Shit píše:Nevím, vycházím z faktů na MS webu:
Microsoft píše:..diagnostický nástroj chybnou zprávu DirectX 11 zařízení jako zařízení DirectX 10.1. Tyto informace nesprávné verze je zobrazen v poli DDI na kartě zobrazení. Tento problém je pouze chyba hlášení. Tento problém nemá vliv na rozhraní DirectX 11 hardwarové nebo softwarové funkce grafické karty.
Nikde ani slovo o HW kombinaci, pouze chybný údaj v DxDiag v kombinaci s Dx11 kartou..
=>
Ten flastr snad pouze opravuje to hlášení.
Nojo, máš recht, moje chyba. Ale s DDI to stále souvisí. Třeba právě Stalker CoP, při výběru na jaké verzi DX má běžet, vychází právě z DDI
Starting RENDER device...
* GPU [vendor:1002]-[device:9501]: ATI Radeon HD 3800 Series
* GPU driver: 7.14.10.603
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
* Texture memory: 2290 M
* DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
* distortion: used, dev(30),need(14)
* SSample: 1448x1086
* SSample: enabled
stack trace:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

xkryspin píše:Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
milý systém se podívá a pomyslí si: no jo DX11 mám
a pak milý systém odpoví: milá aplikace, ať koukám, jak koukám, tak nemám - nabízím DX10...
a aplikace si pomyslí: aha, tak to holt musím vypnout všechny DX11 věci, když nemám DX11 HW...
Teoreticky máš pravdu, ale..
Tak opět požádám o vysvětlení, proč se mi v Stakeru CoP (nebo v DiRT2) i před instalací této záplaty (neboli u HD5870 "svítilo" Dx10.1) umožnily volby, které jsou přítomny pouze u karet s Dx11...
=>
Není to spíše takto?
Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
milý systém se podívá a pomyslí si: no jo DX11 mám, ačkoliv v DxDiag uvádím, že jsem pouze 10.1.. Ještě se zamyslím .... Ano, systém má Dx11 HW.
Tohle spíš ta patch opravuje (pouze špatné zobrazení verze Dx, identifikace Dx byla i bez patche správná).
xkryspin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xkryspin »

Asi takhle - já s tím problém neměl ani předtím ani teď. Může se to týkat jen některých verzí windows 7, některých distribucí DX atd. (Například tuším AION mi kompletně při instalaci přeinstaloval DX).

Tenhle problém s nefungujícím DX11 se na netu řešil v prosinci a začátkem ledna - a většinou se týkal lidí s RC verzemi windows 7 - moc jiných lidí jsem neviděl si stěžovat.

Pointa ale je, že jen díky tomu, že se vada projeví až s určitou verzí ovladačů, neznamená to, že je vadný ovladač.

//Thellwin - promaz OT
Pokan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pokan »

Tak ja sem zaplatu nainstaloval a nepomohlo to, pomohla az zmena ovladace. mam radeon 5870, i5 750, a W7 x86 Ultimate.
EDIT: Tak po par hodinkach testovani zadna zmena, full DX11 muzu nastavit jen s ovladacem 9.11, Catalist10.1 nepovoluje zapnout teselaci a postprocesing(Dirt2, Stalker, Heaven Bechmark).Jak tak sledujuu vseci pisou ze jim pomohla ta zaplata od MS ale me teda vubec, ma nekdo naky dalsi tipy?
EDIT2:Uz vse jede jak ma, bylo to programkem od ASUSU dodavanym s kartou(ASUS GamerOSD),kterej bylo potreba odinstalovat.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Anandtech The RV870 Story :)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Díky za link, výborný článek. Anand zase vyštrachal věci, které se jinde přečíst nedají jako např. že RV870 měl být původně mnohem větší čip, RV740 jako "testovací čip" pro TSMC 40nm proces atd.
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Tak o tom, že RV740 měl být testovací čip bylo celkem logické a vědělo se o tom, ale že původní plány byly zcela jiné, to ne :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mluvilo se o tom, že RV870 míří výš, než RV770, ale že původně měla mířit ~ na úroveň Fermi je zajímavé... A detaily o side-portu a eyefinity taktéž.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

To ze, sideport je teoreticky stale "ve hre" dava nadeji, ze se SNAD NEKDY dockame non-AFR multi-GPU konfiguraci.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

já si spíš myslím, že současná podoba sideportu měla jen zajišťovat lepší synchronizaci, případně řešit situace, kdy hra není pro AFR příliš optimalizovaná(?)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Co dodat, ultimátní článek. Anand dělá v Intelu, nebo... Nevíte?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Anand Lal Shimpi má AnandTech, víc nic. Jenom má vzdělání z oboru (HW inženýr) a umí se pohybovat ve správných kruzích :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“