z jakeho prodejemyom píše:tj. kdyz nam budete platit 10% z prodeju, tak tu budem 24h denne
Návrh změn v sekci bazar
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Návrh změn v sekci bazar
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- Syntex
- Začátečník

-
Možná nejsem jediný, koho to napadlo, ale co zřídit jednotlivý topic White/Black list? Při takovém množství lidí co používají bazar je to myslím si, dobrý nápad.
Já už jsem několikrát uvítal informace z B/W listu.
Já už jsem několikrát uvítal informace z B/W listu.
- bubanek
- Středně pokročilý

Black list tu je.
- Xnovic
- Začátečník

Ta nutnost ceny u inzerátu mi přijde jako naprostá blbost! Projděte jiná fóra, inzertní servery a napište, na kolika serverech to je zavedené stejně.. Pokud prodávám nějakou věc, která už třeba na trhu není, je nějak opotřebena, tak si těžko představím cenu, kterou to v ten daný moment má!
Může se stát, že můžu sám sebe ošidit o dost peněz, nebo od koupi odradit případné zájemce!
První nahlédnutí udělá hodně a pokud cena bude vysoká, může to případného zájemce odradit natolik, že nebude chtít už ani smlouvat..
Zamyslete se trochu, jo?
Může se stát, že můžu sám sebe ošidit o dost peněz, nebo od koupi odradit případné zájemce!
První nahlédnutí udělá hodně a pokud cena bude vysoká, může to případného zájemce odradit natolik, že nebude chtít už ani smlouvat..
Zamyslete se trochu, jo?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- myom
- Středně pokročilý

Xnovic: kazdy kdo se zamysli pouzije nejprve informacni tema...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- heroik
- Začátečník

Wilik praví:
mnohokrat se drive stavalo, ze nekdo neuvedl cenu a na jakoukoli nabidku odpovidal "to je malo" - tzn. mel jasnou predstavu kolik chce ziskat
Asi tak..pokud ji nemas, zaloz si infothread
Nevim co na tom porad nechapete, podle me je to dokonalej system 
mnohokrat se drive stavalo, ze nekdo neuvedl cenu a na jakoukoli nabidku odpovidal "to je malo" - tzn. mel jasnou predstavu kolik chce ziskat
Asi tak..pokud ji nemas, zaloz si infothread
- Xnovic
- Začátečník

Infothread : 1)zbytečný "plácání" fóra. 2)Dost jich je i bez odpovědi. 3)Případný zájemce si může udělat cenu "pro sebe".
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- heroik
- Začátečník

1) od toho zde ta sekce je
2) bez odpovedi jsou ti, kteri napisou neco ve smyslu "za kolik se da prodat rulička toaletaku"...bez infa atp.
3) ty s tou cenou nemusis souhlasit, nejakou uplně MINIMALNI predstavu mas, a vetsinou pokud nekdo odepise tak tam napisou 2 - 3 lidi...aspon co ja vim =)
2) bez odpovedi jsou ti, kteri napisou neco ve smyslu "za kolik se da prodat rulička toaletaku"...bez infa atp.
3) ty s tou cenou nemusis souhlasit, nejakou uplně MINIMALNI predstavu mas, a vetsinou pokud nekdo odepise tak tam napisou 2 - 3 lidi...aspon co ja vim =)
- Thellwin
- Administrátor

1) - pro fórum to nepředstavuje žádnou zátěž, žádné limity na počet threadů nemáme
2) - není jen fórum, cena se dá zjistit mnoha způsoby. Pokud někdo danou věc touží prodat, tak ji může dát do prodeje formou aukce od 1,- a zjistí tak přesně, za kolik je možné ji na tomto fóru prodat
3) - to sice může, ale ohledně pravidla o ceně proběhlo několik diskusí a výsledkem je tento systém, který se osvědčil až na vyjímky funguje bez problémů
2) - není jen fórum, cena se dá zjistit mnoha způsoby. Pokud někdo danou věc touží prodat, tak ji může dát do prodeje formou aukce od 1,- a zjistí tak přesně, za kolik je možné ji na tomto fóru prodat
3) - to sice může, ale ohledně pravidla o ceně proběhlo několik diskusí a výsledkem je tento systém, který se osvědčil až na vyjímky funguje bez problémů
Goldnoob team proud member!
- Wilik
- Administrátor

Pokud bych prosel konkurencni HW servery, tak snad vsechny, zname inzertni servery (aukro, ap.) - vsechny, ... vsude je cena (byt treba od 10 KC) nutna.Xnovic píše:Ta nutnost ceny u inzerátu mi přijde jako naprostá blbost! Projděte jiná fóra, inzertní servery a napište, na kolika serverech to je zavedené stejně..
Kazdopadne tohle tema je o navrhu zmen - ne pro stezovani si, co se komu nelibi.
- gejmer
- Začátečník

-
Můžeš jmenovat nějaké CZ HW servery,kde mají bazar s nutností uvést cenu???Wilik píše:bla bla bla..
Prt,prt nikdo..
Chodím na EHW,SHW,CTTL a nikde není nutnost uvést cenu,stačí napsat dohodou.
Servery jako Aukro,Bazoš atd snad nelze srovnávat s PCT
- Thellwin
- Administrátor

Na OC4u je povinnost uvést minimální cenu při prodeji. Každopádně na jednom fóru je nutné tohle, na jiném tamto. Tady jsme na PCTf, které má svá vlastní pravidla.
Takže jak napsal Wilik, tohle je o návrhu změn, pokud to mám brát jako návrh na zrušení povinnosti uvádět cenu, tak slibuji, že to v nejbližší době probereme a výsledek sem oznámíme. Do té doby je zbytečné sem k tomuto tématu cokoliv psát.
Takže jak napsal Wilik, tohle je o návrhu změn, pokud to mám brát jako návrh na zrušení povinnosti uvádět cenu, tak slibuji, že to v nejbližší době probereme a výsledek sem oznámíme. Do té doby je zbytečné sem k tomuto tématu cokoliv psát.
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Návrh na malou úpravu pravidla bazaru: Nutná uvedená záruka: Imho by bylo rozumné zavést, že pokud není vyloženě uvedena, je automaticky bráno, že záruka není. Přijde mi zbytečné tam stále cpát "záruka: není". Nechal bych na uživateli, aby záruku vyzdvihl, pokud to má smysl.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to by stejne pozbyvalo smysmlu protoze by se stejne kdokoli ptal jestli to tu zaruku ma nebo ne 
- Thellwin
- Administrátor

Každý ví, zda zboží, které nabízí má záruku a záruka je velmi důležitá informace pro většinu kupujících, takže povinnost uvádět záruku se zatím nechystáme rušit.
Jak píše Flegy, dopadlo by to tak, že by se stejně někdo zeptal, zda záruka je nebo není.
Jak píše Flegy, dopadlo by to tak, že by se stejně někdo zeptal, zda záruka je nebo není.
- Xnovic
- Začátečník

Hodnocení v sekci "BAZAR"
Ahoj lidi..
Napadle mě taková myšlenka (ano, taky mě to překvapilo
) a to, že by bylo možné v rámci bazar udělovat komentáře ke kupujícím/prodávajícím..
Podle toho, co jsem tady čelt se tu moc "nepodvádí", ale určitě by to nebylo na škodu, alespoň si kupující/prodávající udělá o protistraně obrázek..
Na škodu by nebyla možnost na tyto komentáře reagovat..
Toť vše
Napadle mě taková myšlenka (ano, taky mě to překvapilo
Podle toho, co jsem tady čelt se tu moc "nepodvádí", ale určitě by to nebylo na škodu, alespoň si kupující/prodávající udělá o protistraně obrázek..
Na škodu by nebyla možnost na tyto komentáře reagovat..
Toť vše
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Re: Hodnocení v sekci "BAZAR"
nic ti nebrání si v bazaru projít příspěvky dotyčného uživatele 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- oneill_sx1
- Začátečník

Nebylo by to marné, protože pokud uživatel neobchodoval v nedávné době, nezjistíte nic, protože:
Když se např. já rozhodnu prodat grafickou kartu, v bazaru o mě nikdo nic nenajde.V této sekci se nezapočítají příspěvky a mažou se témata s posledním příspěvkem starším 120 dní.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Aaaaha. No zase tak nastudovaný pravidla nemám
V tom případě nezbývá, než souhlasit.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- Thellwin
- Administrátor

Sloučeno do tohoto tématu, vyjádření píšu ...
Ad hodnocení - nejsme primárně Bazar a navíc je to technicky dost těžko realizovatelné. Jakou formou by jste chtěli ta hodnocení řešit? Nějaký speciální thread? Případně nějakou položkou v profilu? Kdo bude řešit, případné problémy, když někdo nebude s hodnocením druhého souhlasit? Už takhle je nás tu málo na to, aby jsme dávali pozor na Bazar jako takový, natož ještě řešit další agendu ohledně hodnocení obchodů.
Osobně si myslím, že drtivá většina uživatelů zde, je v tomhle směru bezproblémová a pokud někdo někoho podvede, tak se většinou, pokud je to dohledatelné ocitne na blacklistu, který tu už funguje. Hlavně to chce dodržovat pravidla Bazaru a používat zdravý rozum.
Nebráníme se diskusi, ale nejdřív zkuste předložit nějaké argumenty pro a hlavně, co by po zavedení tohoto bylo lepší, než teď.
Ad hodnocení - nejsme primárně Bazar a navíc je to technicky dost těžko realizovatelné. Jakou formou by jste chtěli ta hodnocení řešit? Nějaký speciální thread? Případně nějakou položkou v profilu? Kdo bude řešit, případné problémy, když někdo nebude s hodnocením druhého souhlasit? Už takhle je nás tu málo na to, aby jsme dávali pozor na Bazar jako takový, natož ještě řešit další agendu ohledně hodnocení obchodů.
Osobně si myslím, že drtivá většina uživatelů zde, je v tomhle směru bezproblémová a pokud někdo někoho podvede, tak se většinou, pokud je to dohledatelné ocitne na blacklistu, který tu už funguje. Hlavně to chce dodržovat pravidla Bazaru a používat zdravý rozum.
Nebráníme se diskusi, ale nejdřív zkuste předložit nějaké argumenty pro a hlavně, co by po zavedení tohoto bylo lepší, než teď.