vLite - úprava instalačního DVD Windows Vista

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows Vista.

Moderátor: Loki5567

petr.dvorak
Nováček
Nováček

Re: vLite - úprava instalačního DVD Windows Vista

Příspěvek od petr.dvorak »

řešení jak spustit Vlite.... z anglického návodu:
(1. nainstalovat WAIK)

2. You have to copy wimgapi.dll from Program Files\Windows AIK\Tools\x86 to the vLite folder.

Now you can run vLite whithout any problems!

zdroj: http://www.msfn.org/board/index.php?s=8 ... pic=127712
petr.dvorak
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.dvorak »

Spirit píše:Dnes nahodena Vista SP1 Bussiness po uprave cez vLite (ale este bez optimalizacie v samotnom uz nainstalovanom systeme). ISO som zredukoval z 2.6GB na 518MB. Slusne a tymto sa vopcha na CD. :)

Nebudem napinat, prejdime k najdolezitejsiemu. Po nacitatni systemu je zapratanych neuveritelnych 214MB v RAM a zlozka "Windows" si ukrojila z disku 2.08GB:
ObrázekObrázek

System sa instaloval presne 9 minut klasickym stylom, akurat ze bola instalacia plne bezobsluzna. Start time zatial nehodnotim, kedze ten sa lisi vo virtualizacnom prostredi. Spustenych procesov je zatial 23. Cakal som znacne osekanie, ale toto ma prekvapilo. :)

Nuz, navod na nieco podobne je pomaly vo vyrobe (oproti wectorovemu navodu budem vychadzat z najnovsej verzie vLite 1.2 Final a popis moznosti bude 100 percentny), avsak bude obsahovat aj druhu cast, v ktorej sa zameram na tuning systemu po jeho nainstalovani - inak povedane dokoncit to, co vLite neumoznil. ;)
Už by byl ten návod? :-)
EllE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EllE »

pekne to tu rezete :) moje ISO Vista Ult. x64 SP1 + se vsema hotfixama k lednu 2009 ma 1.1 GB :) a Vista Ult. x86 SP1 kery mam stejne jen na testovani sem zlomil na 532 MB :D coz je mensi nez XP :D

Jinak pomoci vLite lze castecne orezat i Windows 7 coz je logicke, kazdopadne todle resit zatim nema smysl.
Obrázek
krainaj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krainaj »

vzdycky kdyz si upravim instalacku visty at delam cokoli nejde zapnout aero !!!! proste nejde !!!! 100000x sem to zkousel ale ne :( prosim o odpoved nebo radu na e-mail krainaj@seznam.cz diky predem
EllE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EllE »

krainaj píše:vzdycky kdyz si upravim instalacku visty at delam cokoli nejde zapnout aero !!!! proste nejde !!!! 100000x sem to zkousel ale ne :( prosim o odpoved nebo radu na e-mail krainaj@seznam.cz diky predem
Jelikoz veskery ty testy vykonosti system po instalaci automaticky preskakuje, tak aero aktivuju manualne upravou v registrech, ale pokud ani to nejde tak si bud vyradil dulezitou komponentu nebo sluzbu.
Obrázek
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

tak ji neupravuj ked v danem oboru nemas potrebne znalosti
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Jak vis, ze tam aero bylo, kdyz jsi ho nemohl najit?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

na navode makam a zrovna teraz, do konca tyzdna ho snad dokoncim. Nepojde o nic strucne... :) Win 7 7077 osekane na 1.2GB, 25 procesov, vsetky dolezite sluzby a featurky su zachovane, system boot 29s na stroji s 256MB ram. 8)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

mirecmu
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirecmu »

Nechcem zakladat zatial novu temu tak skusim tu. Mam upravenu Vistu cez Vlite. Inštalujem SP2 a vyhodi chybu, po kliknuti na odkaz som zistil že je problem v uprave cez vlite. Urobil som teda nove DVD s tym že som len integroval sp1, žiaden ine zmeny. Ani to nepomohlo. Nakoniec som samostatne nainstaloval vistu, potom sp1 a tu ma pustilo aj na sp2. Robil som to vo VirtualBox-i. Problem je vlastne v tom ako dostat sp2 do upravenej visty ! :bigups:
proc.AMD Phenom X2 550 BE 3,1GHz@3,7GHz,soc.AM2+,MB GB MA790X-UD3P, VGA Gainward GeForce 9600GT, HDD SEAGATE 200 G SATA II + Samsung 400GB,RAM 2x A-DATA Vitesta 2048 800+,Zdroj Seasonic S12-II 500w, cooler AC freezer 64 pro, 120mm+120mm AC, myška logitech MX1000 + G9,klávesnica Logitech wave cordless, monitor LG W2252TQ,repro logitech Z4, bedna Thermaltake M9
Fifty50
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fifty50 »

Zdravim pomohl by mi nekdo kdyz sem orezal windows 7 a pak to naistaloval tak mi to nejde prepnout do administratora v mistni uzivatele a skupiny tak tam je krizek nevite co sem spatne odstranil?Diky moc
Karolina
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karolina »

Ahoj, mám problém, po osekání visty nástrojem vlite 1.2 mi nejdou nainstalovat. Zkoušela jsem to snad stokrát s různými odstraněnými součástmi a nikdy to nejde, vždy se instalace zasekne v posledním bodě "dokončení instalace" a nepokračuje. Nutno dodat, že s verzí 1.1.6 je instalace bez problémů, ale já bych chtěla verzi 1.2. Nevíte někdo co s tím?

Díky :)
sepilko
Nováček
Nováček

Příspěvek od sepilko »

Zdravim postupoval som presne podla NAVODU ktory je tuna na tejto stranke Osekanie Windows 7 atd.....

Mam Windows 7 X64 7600. Finalnu verziu... osekal som tieto veci a instalacia nepresla v poriadku .Nabelka tabulka neznama chyba a restart a tak to ide dokola.. Viete mi povedat co z tychto veci som nemal zmazat. AKo nemazal som nic co navod nebranil mazat. Tak neviem..

-Accessories

Accessibility
Games
Mobility Center
Snipping Tool
Speech support
System Information
Welcome Center

-Drivers
Printers-Generic printer
Scanners
Tv Tuners

-Hardware Support
Dynamic Volume Manager
Fax Support
Floppy Disk Support
iSCSI
XBOX360 Controller

-Languages

vsetko okrem SK,cZ

-Multimedia

Media Center
Music and Video symplex
Sound Recorder

-Network

Connect to a Network Projektor
Distributed File Systém
Internet Information Services
Remote Desktop and Asistence
Remote Desktop Klient
RIP Listener
Windows Collaboration

-Services

Computer Browser
Distributed Link Tracking Client
Distributed Transaction Coordinator
Offline Files
Remote Registry
Routing and Remote Access
Secondary Logon
Volume Shadow Copy
WebDAV (WebClient)

-System

Beep
BitLocker Drive Encryption
Crash Dump Support
Disk Quota
Help
Jet Database Engine
Natural Language
Parental Controls
Reliability and Performance Monitor
Sync Center
Tablet PC
Windows Defender
Springy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Springy »

Mám dotaz,
nemá někdo z vás zkušenosti s úpravou instalačního DVD Windows Vista dodávaného k notebooků Acer? Instalace je na dvou DVD, je na nich kdesi-cosi ale například tam neni setup.exe soubor, pokud se mu tak ještě řiká. Mám ještě jeden notebook (Fujitsu-Siemens), tam je ta instalace na 1 DVD a upravit lze dobře, ale po instalaci na Acer se mi v menu vlastností počítače ukazuje logo Fujitsu-Siemens a to mě štve...
Jestli někdo podobný problém vyřešil, poraďte prosím.
JozoM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JozoM »

Zdravim, jak je to stim upravenim istalacky ? Daj se integrovat SP1 a SP2 a zaroven okresat ? Nebo jak to je ? Bud se daju integrovat SP1 a SP2 ale nemuze se zaroven kresat, nebo okresat, ale pat uz vubec nepujde instalovat SP ?
Odpovědět

Zpět na „Windows Vista“