ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Light
- Nováček

Re: Sapphire Ati HD 5770 Vapor-X
tak jsem vyzkoušel catalysty 10.1, 10.2 i 10.3 beta a pořád to zlobí 
Metal rulezzzzz
- Light
- Nováček

Tak jsem zjistil že mam kartu která má zřejmě chybu v BIOSu a vůbec nvm jak bych to moh upravot, flash jsem nikdy nedělal...moh by mi někdo hodit link na návodm popřípadě mi poradit dejme tomu na icq?
Metal rulezzzzz
- Krteq
- Čestný člen

-
Můžeš postupovat podle tohoto návodu - ATiFlash (DOS) - Návod. Stáhni si nejnovější BIOS pro svou kartu ze stránek výrobce a použij nejnovější verzi programu ATiFlash (3.79).
- Light
- Nováček

jo dik, už to mam úspěšně za sebou, akorát to muj problém nevyřešilo...co by to mohlo eště bejt? nechci bejt zas dobu bez kompa kuli reklamaci grafiky :/
Metal rulezzzzz
- Mamut
- Začátečník

-
Re: ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení
Zdravim vas,
asi to sem primo nepatri ale tyka se to Speedfanu v. 4.40,vymenil jsem GK Sapphire 5770 za GTS 250,u nVidie mi Speedfan teplotu GPU ukazoval ale po prehozeni grafiky u Atiny uz ne,preinstaloval jsem ho a stale nic,zkousel jsem i starsi verzi 4.39.
kdepak by mohl byt zakopany pes ??
diky vsem
asi to sem primo nepatri ale tyka se to Speedfanu v. 4.40,vymenil jsem GK Sapphire 5770 za GTS 250,u nVidie mi Speedfan teplotu GPU ukazoval ale po prehozeni grafiky u Atiny uz ne,preinstaloval jsem ho a stale nic,zkousel jsem i starsi verzi 4.39.
kdepak by mohl byt zakopany pes ??
diky vsem
- Tody
- Nováček

-
Zdravíčko, prosím poradte už nevím jak dál.. mám radeon 5770 a každé 3 hodiny nebo klidne i každých 5 minut mi sekne pc a obrazovka je všelijaká, modrá, cerná, nekdy s proužkama nekdy bez, zvuk de dál nebo to vrčí, nutný restart... už mi z toho hrabe, stesti v zivote sem nikdy nemel tak sem si asi koupil vadný kus
co mi poradite?? reklamovat? zkoušel sem hotfix 10.2 a stále nic.. sestava: Intel Core 2 DUO E6550 2.33 Ghz 2GB Ram
Gigabyte GA-P35-DS3L .... dekuju
Gigabyte GA-P35-DS3L .... dekuju
- Krteq
- Čestný člen

-
Nejprve zkus updatovat BIOS základní desky a nainstalovat Catalyst 10.3. Pokud to nepomůže, napiš.
- GeroRRge
- Nováček

-
potreboval bych pomoct s nastavenim obnovovaci frekvence monitoru na Windows 7 a s ATI 5770, konkretne potrebuji nastavit 48Hz (na HD filmy), ale v ovladacich jde nastavit jen 24, 50, 59, 60, ale vlastni frekvenci dat nemuzu. Nevite jak na to? Zkousel jsem ruzne navody, ale vsechny jsou na XP (treba prepsat registry, jenze ty jsou v 7 jine), taky jsem zkousel Powerstrip ale ten mi taky nenabidl rozsirene nastaveni monitoru. Da se to nejak? A jestli to tu nekde je tak se prosim nezlobte, hledal jsem a mozna spatne, dekuji 
- Mastodont
- Černá karta

-
48Hz proboha proč?!
- Navazka
- Začátečník

-
K čemu 48 Hz? Chceš přijít o oči i monitor? Nech tam normálně 60 Hz, máš-li LCD, pokud ještě CRT, tak samozřejmě co nejvyšší frekvenci, kterou monitor zvládne.
- GeroRRge
- Nováček

-
48 prave proto ze o ty oci nechci prijit, mam lcd a 60hz a 24fps filmy se pri nekterych scenach nehezky sekaji, obraz neni plynuly. Nekde jsem cetl ze monitor by mel mit frekvenci coby nasobek fps filmu, coz je tech 48. Neco jako vsync
- Mastodont
- Černá karta

-
To je ale problém mezi klávesnicí a židlí. Že se ti seká obraz je díky nějakému stupidnímu přehrávači nebo úžasnému kodek "zkurvisystém" packu. 48hz na LCD nenastavíš a kdyby se ti to povedlo u CRT tak bys nosil 10 dioptrií do konce života.
- GeroRRge
- Nováček

-
no nevim, kdyz jsem totiz snizil frekvenci na 50Hz tak se plynulost zlepsila, proto jsem chtel zkusit tech 48. Pokud ale rikate ze je to blbost a ze to muze byt prehravacem, tak pouzivam KM player (na MKV soubory) a zadny kodek pack jsem nikdy neinstaloval. Pokud doporucite lepsi prehravac budu rad. Jinak aby jste me nechapali spatne, videa se nesekaji porad, jedou plynule, akorat nektere sceny (predevsim pomalejsi prelety kamerou nad scenou) pusobi trhane a neplynule, stejne tak jako zaverecne titulky. Jinak jak uz jsem psal, navodu na zmenu frekvence monitoru par je, takze zmenit jde, vsechny jsou ale na windows XP a na stare karty.
- Mastodont
- Černá karta

-
Na zmenu obn. frekvence zapomen. Zkus MPC HC.
- Max Casper
- Začátečník

Jeden čas jsem měl FullHD LCD TV od Toshiby, připojenou k PC a HD videa se mi na ní také cukala, přepínal jsem na ní frekvenci na 24, 25, 50 i 60 Hz a změny k lepšímu jsem moc nepozoroval. Na mém LCD monitoru s 60 Hz se to ovšem necukalo. U obou zobrazovačů jsem samozřejmě používal stejný přehrávač, konkrétně BSPlayer.
V některých scénách je ovšem cukání nevyhnutelné, zvláště při horizontálním pohybu kamery. 24 snímků za vteřinu je zkrátka málo.
V některých scénách je ovšem cukání nevyhnutelné, zvláště při horizontálním pohybu kamery. 24 snímků za vteřinu je zkrátka málo.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- dewon
- Nováček

-
ATi 5770 ASUS EAH5770/2DI/512MB DDR5 problem asi
Cau,
pred 3 tydny jsem si postavil pc:
procik AMD Athlon II X4 630 2.8GHz
deska Gigabyte GA-770T-USB3 (rev. 1.0)
grafika ATi 5770 ASUS EAH5770/2DI/512M
disk Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB HD502HJ
zdroj Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
RAM Zeppelin Gold 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
ovladace: dela to s 10.1 10.2 i 10.3
bios desky: novy neexistuje
problem?:
nevim jestli to je problem nebo ne ale zda se mi to divny... Pri hrani her "Team Fortress 2, Heroes of Newerth a Posel Smrti 2" se mi zda jakoby se grafika zasekavala. Vyzkousel jsem hned fraps na zmereni fps a napr v Heroes Of Newerth mi to ukazuje cca okolo 60fps. Ony ty zaseky nevypadaji ani jako snizene fps ale spi jako nejakej videolag kdy to grafika nejak nezvlada a pak to co vypocitala zrychly aby nemela spozdeni, uvadim i posla smrti aby se to nedalo svect na lagy na netu. U posla je to nejvic citit v animackach jakoby kazdou vterinu to video zrychlilo a zpomalilo
video z 3dmarku
http://www.youtube.com/watch?v=hq9vrdR8WyE
kdyby to bylo zasekavani fps tak by prece muselo pomoci nejnizsi rozliseni a detaily a melo by to byt naprosto plynuly ne?
procik jsem se pokousel testovat prez HOT CPU tester a po 6 hodinach je pry vse ok
nevite co to je? hrozne me to rozciluje diky za kazdou radu
//edit mam dome jeste treba notebook Asus A6t s Turion XL-52 procikem a grafikou 7600mobile 1.5GB RAM a tam jedou tyto hry naprosto plynule (bez vyhlazovani atp.)
pred 3 tydny jsem si postavil pc:
procik AMD Athlon II X4 630 2.8GHz
deska Gigabyte GA-770T-USB3 (rev. 1.0)
grafika ATi 5770 ASUS EAH5770/2DI/512M
disk Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB HD502HJ
zdroj Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
RAM Zeppelin Gold 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz
ovladace: dela to s 10.1 10.2 i 10.3
bios desky: novy neexistuje
problem?:
nevim jestli to je problem nebo ne ale zda se mi to divny... Pri hrani her "Team Fortress 2, Heroes of Newerth a Posel Smrti 2" se mi zda jakoby se grafika zasekavala. Vyzkousel jsem hned fraps na zmereni fps a napr v Heroes Of Newerth mi to ukazuje cca okolo 60fps. Ony ty zaseky nevypadaji ani jako snizene fps ale spi jako nejakej videolag kdy to grafika nejak nezvlada a pak to co vypocitala zrychly aby nemela spozdeni, uvadim i posla smrti aby se to nedalo svect na lagy na netu. U posla je to nejvic citit v animackach jakoby kazdou vterinu to video zrychlilo a zpomalilo
video z 3dmarku
http://www.youtube.com/watch?v=hq9vrdR8WyE
kdyby to bylo zasekavani fps tak by prece muselo pomoci nejnizsi rozliseni a detaily a melo by to byt naprosto plynuly ne?
procik jsem se pokousel testovat prez HOT CPU tester a po 6 hodinach je pry vse ok
nevite co to je? hrozne me to rozciluje diky za kazdou radu
//edit mam dome jeste treba notebook Asus A6t s Turion XL-52 procikem a grafikou 7600mobile 1.5GB RAM a tam jedou tyto hry naprosto plynule (bez vyhlazovani atp.)
Naposledy upravil(a) beardie dne sob 3. dub 2010, 21:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: tema zlucena
Důvod: tema zlucena
- Mastodont
- Černá karta

-
Tak tohle jsem ještě nezažil. Vypadá to jako kdyby ti běželo něco v pozadí. Nějaký antivir máš? Co třeba tjůning programy? Něco dalšího residentního?
- Navazka
- Začátečník

-
Nevím čím to může být, ale chvíli mi to dělalo na notebooku, přestalo to samo od sebe. Mám podezření na kodeky, ale nepotvrdilo se (na druhou stranu ani nevyvrátilo).
- marqueuz
- Nováček

-
Ja mam teraz presne ten isty problem na 5770 od Gigabytu, robi to u vsetkych hier, aj starych ako napriklad Counter - strike. Hry sekaju aj ked fps neklesnu pod 60. A sekalo mi to aj na starom kompe s x1650 Pro, predtym som tam mal nvidiu 6600 a s nou to islo plynulo, bez sekania. Tak sa zda, ze jedinou moznostou je vymena karty za nvidiu.
//ostatne komponenty: Asus P7P55D, Core i5-750, Kingston 2x2GB DDR3-1333, Fortron SAGA II 500W, Samsung Spinpoint F1 1TB, Win7 64bit
//ostatne komponenty: Asus P7P55D, Core i5-750, Kingston 2x2GB DDR3-1333, Fortron SAGA II 500W, Samsung Spinpoint F1 1TB, Win7 64bit
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

marqueuz píše:Tak sa zda, ze jedinou moznostou je vymena karty za nvidiu.
Nesmysl....Odinstaloval si dokonale vsechny zbytky ovladacu od puvodni karty ? Co system, neni zaprasenej ? Zkontroluj, zda ti bezi karta v rezimu x16 -> ovladace cipove sady.Samozrejme muzes zkusit updatovat ovladace cipove sady a graficke karty.Rozhodne nehledej chybu v tom, ze je to ATi karta, holy nesmysl
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |