nVidia GF100 - spekulační thread

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jaký bude podle Vás průměrný výkon karet s GF100 v plných recenzích?

Anketa končí za úte 2. bře 2010, 16:43

přibližně 10% nad Radeonem HD 5870 (± 2%)
49
23%
přibližně 20% nad Radeonem HD 5870 (± 2%)
41
20%
přibližně 30% nad Radeonem HD 5870 (± 2%)
43
21%
přibližně 40% nad Radeonem HD 5870 (± 2%)
17
8%
přibližně na úrovni Radeonu HD 5970 (± 2%)
28
13%
porazí Radeon HD 5970 přibližně o 10% (± 2%)
13
6%
porazí Radeon HD 5970 o víc jak 10%
18
9%

Celkem hlasů: 209
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: nVidia GF100 - spekulační thread

Příspěvek od Thellwin »

Chlazení pasivně a tři monitory - to bude zajímat minimum lidí. Spotřeba se v téhle kategorii moc neřeší, pokud ten rozdíl není nějak extrémní a tady jsem na HW fóru, jinde lidi pomalu ani neví, co to OC je.

Ty argumenty co píšeš jsou třeba důležité pro tebe, ale nevztahuj to na ostatní a zkus se nad tím trochu reálně zamyslet.

To no-X - jenže ono není jedno datum, kdy lidi chtějí kartu výkonostně na úrovni XY a pak zase půl roku klid :) Prodávají se nová PC, lidi upgradují průběžně, hry které hrály jim doteď jely a potřebu nové GK pocítili teď, nebo v nedávné době, koupili si větší monitor atd. a výkon najednou nestačí.
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Já to vidím trošku jinak... za ten půlrok se prodalo hafo HD58xx. I když je v současné době Steam poněkud zelený (po dlouhou dobu se bundloval k ForceWare), ukazuje, že během dvou měsíců získaly HD5800 větší zastoupení, než mají GTX275, 280 nebo 285. Takže se dá říct, že kdo měl zájem, si opravdu ty karty. Lidí, kteří si skutečně zrovna v březnu koupí nový monitor, nebo budou upgradovat (první kvartál je obvykle na prodeje hardwaru nejslabší), podle mě bude minimum a nejvíce zájemců o Fermi bude pocházet z řad nV-fans, kteří na ní čekali.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Stratos: no ja by som to zase neprehanal, IMHO GTX470 bude vykonom inde nez je HD5850, a kedze si tieto karty pravdepodobne nebudu konkurovat, nebude tolko zalezat ani na spotrebe/OC/chladeni/atd...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

Je zrovna to, jestli tu kartu vykoupí nVfans nebo marťani, tak důležité, aby se to tu zase řešilo na třech stránkách? Pár dní před tím, než se konečně dozvíme ceny, výkon, apod.? Jestli fanatici řeší, že jí budou kupovat jen nVfans, tak ať. Spíše by mě zajímalo, kolik těch karet bude a jak dlouho budou (ne)dostupné.
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Thellwin píše:Chlazení pasivně a tři monitory - to bude zajímat minimum lidí. Spotřeba se v téhle kategorii moc neřeší, pokud ten rozdíl není nějak extrémní a tady jsem na HW fóru, jinde lidi pomalu ani neví, co to OC je.
Ty argumenty co píšeš jsou třeba důležité pro tebe, ale nevztahuj to na ostatní a zkus se nad tím trochu reálně zamyslet.
Do kamene tesat. Jsem tehoz nazoru.

2No-X: Ceka se na karty, protoze se cekalo na finalni produkci cipu, to neni tak tezky pochopit. Z prvnich velkych serii se delaly prototypy, ty co byly videt na vystavach. A to je jina revize. Pokud jsi nekdy prisel do styku s masovou vyrobou elektroniky (ja ano), prototypu se delaji tisice pro odladeni linky, testovani a mereni. Je navic nesmyslne se domnivat, ze budou v kratkem casovem horizontu pobihat po svete karty ruznych revizi.
Cili zaver je takovy, ze produkce prnich ostrych cipu je davno spalena.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

michal3d píše:Stratos: no ja by som to zase neprehanal, IMHO GTX470 bude vykonom inde nez je HD5850, a kedze si tieto karty pravdepodobne nebudu konkurovat, nebude tolko zalezat ani na spotrebe/OC/chladeni/atd...
ja si myslim ze si konkurovat budou. Videl sem tu uz nake unikle slajdy a GTX470 tam byla v grafu ukazovana mirne nad HDD5850. A kazdej je radsi kdyz ma doma tichou idelane pasivni kartu ale s presto vybornym vykonem (a to prave HD5850 dokaze diky svy maly spotrebe). Prece jenom doba kdy se vykony PC poznal podle toho ze vydaval zvuky jak cirkulaka sou davno pryc :).
Thellwin píše:Chlazení pasivně a tři monitory - to bude zajímat minimum lidí. Spotřeba se v téhle kategorii moc neřeší, pokud ten rozdíl není nějak extrémní a tady jsem na HW fóru, jinde lidi pomalu ani neví, co to OC je.
nesouhlasim. Obliba tichych/pasivich karet roste, prece jenom vetsina lidi nechce doma poslouchat hlucny komp, hlavne ve vecernich hodinach kdy je vsechno vic slyset. A spotreba se dneska taky hodi kdyz nam ty ceny rostou a CEZ se pakuje :). Kazdy penize co se usetri se prece hodej ne? Ja sam to pocituju uz nekolik let co tu elektirku musim platit :)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Stratosi, prosím tě přestaň tady furt spamovat s tou tvojí pasivní HD5850, jseš s tím už trapnej a v tomhle threadu jeto OT. Pokud vím, tak žádnej výrobce karet pasivní provedení HD5850 nedělá, tak je úplná blbost o možnosti tak kartu chladit tady psát a dávat to jako výhodu oproti GTX470.

Moc bych se divil kdyby GTX470 nestačil 2x6pin, a kdyby náhodou nestačil tak se z toho nepo*eru, protože si ji stejně nekoupím.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

OT: Kdyby to byl kdokoliv jiný a ne bývalý majitel R600, třeba bysme té pasáži o spotřebě i věřili :razz:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jako sice jsem rikal,ze 60W min je pro ten dobry pocit asi dobra vec,ale 60W navic stejne nikdo nikdy nepozna.Kup si jednu novou lampu do bytu s 60tkou zarovkou.Poznas to na celorocni spotrebe?Vubec.Zaplatis za rok tak o 150kc navic.
Stratos je dobry priklad cloveka,co si zpozdenou zravou 2900XT koupil i presto,ze mohl mit pul roku Nvidii.Stejne tak mnoho lidi ceka na GTX470/480,i presto ze treba nebude lepsi nez 58xx,bude vic zrat,proste si koupi svoji oblibenou znacku i kdyz mohli mit pul roku 58xx.Jasny jako facka nee?
Naposledy upravil(a) godlike dne sob 20. bře 2010, 23:02, celkem upraveno 2 x.
Mac...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jeden ze slidů ofic. prezentace

Obrázek
xkryspin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xkryspin »

no ... Takhle to vypadá, že moc těch vylepšení co by se daly zazelenit není. (třeba to cuda c++, které s HW nemá moc společného).
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nebylo to tady uz?Asi jsem to videl jinde.Az 2x vyssi vykon v urcitych situacich,nez GTX285.Hm,hm.Jen aby to nebylo v 2560x1600 a rozumne hratelny.Par stranek jsem to psal.Hemlock neporazi,to je jasny.Ale porad muze 480 bejt 10-15% pod 5970.To by prave hodilo 2x vyssi vykon,nez GTX285.To jsem na to zvedavy.
Mac...
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Ví se něco, zda a jaké bude mít GTX470/480 šetřící režimy (bude to něco na způsob GTX2xx)?
Jestli to bude podobné, tak pár desítek wattů sem tam může být téměř komukoliv ukradeno - to na vyúčtování nemá šanci poznat, protože spíš delší dobu uživatel stráví někde na facebooku apod než hraním her.

Stratos: O oblibě tichých grafik bych dost polemizoval. Spíš bych to viděl úplně jinak - prodává se čím dál tím více notebooků (asi už i více než desktopů), modely se samostatnou grafikou jsou už hluboko pod 20k. Když na nich hraješ hru, tak tiché opravdu nejsou. U některých řvou větráky i při přehrávání filmů...
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

godlike píše:Nebylo to tady uz?Asi jsem to videl jinde.Az 2x vyssi vykon v urcitych situacich,nez GTX285.Hm,hm.Jen aby to nebylo v 2560x1600 a rozumne hratelny.Par stranek jsem to psal.Hemlock neporazi,to je jasny.Ale porad muze 480 bejt 10-15% pod 5970.To by prave hodilo 2x vyssi vykon,nez GTX285.To jsem na to zvedavy.
- tak problem je, ze aj HD 5870 je minimalne v jednej situacii 2x vykonnejsia ako GTX 285, takze z takychto "udajov" o vykone by som nic neusudzoval :wink:
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

godlike píše:Jako sice jsem rikal,ze 60W min je pro ten dobry pocit asi dobra vec,ale 60W navic stejne nikdo nikdy nepozna.Kup si jednu novou lampu do bytu s 60tkou zarovkou.Poznas to na celorocni spotrebe?Vubec.Zaplatis za rok tak o 150kc navic.
Stratos je dobry priklad cloveka,co si zpozdenou zravou 2900XT koupil i presto,ze mohl mit pul roku Nvidii.Stejne tak mnoho lidi ceka na GTX470/480,i presto ze treba nebude lepsi nez 58xx,bude vic zrat,proste si koupi svoji oblibenou znacku i kdyz mohli mit pul roku 58xx.Jasny jako facka nee?
Tak za A) pro někoho není 150kč málo ikdyž...je to trošku ujetý to škudlit takhle a za
B) není to tak jak řikáš, já jenom kvůlu tomu že denně používám svůj PC platim o 150Kč MĚSÍČNĚ navíc za elektřinu, než normálně a to s dovolením, má můj PC v zátěži 250W spotřebu MAX přitom většinu času toho co běží NEHRAJU HRY, takže je to ještě spočtené na průměr vytížení/ běh v klidu za den....
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja myslel srovnani min zravy a zravejsi grafiky,kde rozdil v loadu bude 60W.Pri par hodinovym hrani denne by to bylo tak 150Kc za rok.Samozrejme,obecne PC je zrout elektriky,pokud ti bezi nonstop 24h denne na 100% vykonu.
Mac...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

stratos mně s tím svým pasivem fascinuje ... mám jednu z prvních revizí 8800GT ještě s referenčním chladičem a je krásně tichoučká, bežně u PC spím. Jen v zátěži dělá kravál, ale když spim, tak nehraju že ;) navíc nemám na case bočnici, která by vydávaný hluk ze sestavy srazila o dalších určo 30% dolu :) Pasiv má IMHO jednu velkou výhodu - a to, že se člověku docela jednoduše povede do dvou let to, co jsem proved se svou starou 7600GT - prostě jsem jí pomalu upek, až mi nepřehrála ani videa :) (dostal jsem za ní kýbl prachů :lol:)

Jestli budou příznivě nasazené ceny GTX480 (do 12k) tak to IMHO bude dobrá karta a jdu do ní jen co jí uvidim na skladech :) což ale pudu stejně, protože na ně čekám už od Vánoc :lol:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Promaz + stopněte diskusi nad smyslem pasivního chlazením
Goldnoob team proud member!
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

Z toho slajdu mě hlavně zaujal raytracing výkon, 3.5x oproti staré architektůře je obrovský skok a další generace fermi imho bude dobře připravena pokud bude ray-tracing jednou ve hrách...

Jinak k té 8800GTXvHD2900 VS HD5870v480GTX - no zase v prvním případě vycházely konzole které zvedly laťku a tehdejší grafiky moc nestačily a nestačily ani na celkem obyčejných hrách ale ve vysokém (1080p) rozlišení, navíc tu bylo přehypované DX10 od kterého se cěkaly zázraky. Dnešní situace je úplně jiná - drtivá většina "must play" her vychází jako porty z konzolí a mají směšné požadavky, na nejvyšší rozlišení stačí i GTX260 a těch DX11 her zatím vyšlo jen pár a nejsou to žádné bomby - proto většina hráčů je v "čekacím modu" protože ani nepotřebují tu grafiku vyměňovat...
Zamčeno

Zpět na „NVIDIA grafické karty“