Ty argumenty co píšeš jsou třeba důležité pro tebe, ale nevztahuj to na ostatní a zkus se nad tím trochu reálně zamyslet.
To no-X - jenže ono není jedno datum, kdy lidi chtějí kartu výkonostně na úrovni XY a pak zase půl roku klid
Moderátoři: Walker1134, Wilik

Do kamene tesat. Jsem tehoz nazoru.Thellwin píše:Chlazení pasivně a tři monitory - to bude zajímat minimum lidí. Spotřeba se v téhle kategorii moc neřeší, pokud ten rozdíl není nějak extrémní a tady jsem na HW fóru, jinde lidi pomalu ani neví, co to OC je.
Ty argumenty co píšeš jsou třeba důležité pro tebe, ale nevztahuj to na ostatní a zkus se nad tím trochu reálně zamyslet.

ja si myslim ze si konkurovat budou. Videl sem tu uz nake unikle slajdy a GTX470 tam byla v grafu ukazovana mirne nad HDD5850. A kazdej je radsi kdyz ma doma tichou idelane pasivni kartu ale s presto vybornym vykonem (a to prave HD5850 dokaze diky svy maly spotrebe). Prece jenom doba kdy se vykony PC poznal podle toho ze vydaval zvuky jak cirkulaka sou davno prycmichal3d píše:Stratos: no ja by som to zase neprehanal, IMHO GTX470 bude vykonom inde nez je HD5850, a kedze si tieto karty pravdepodobne nebudu konkurovat, nebude tolko zalezat ani na spotrebe/OC/chladeni/atd...
nesouhlasim. Obliba tichych/pasivich karet roste, prece jenom vetsina lidi nechce doma poslouchat hlucny komp, hlavne ve vecernich hodinach kdy je vsechno vic slyset. A spotreba se dneska taky hodi kdyz nam ty ceny rostou a CEZ se pakujeThellwin píše:Chlazení pasivně a tři monitory - to bude zajímat minimum lidí. Spotřeba se v téhle kategorii moc neřeší, pokud ten rozdíl není nějak extrémní a tady jsem na HW fóru, jinde lidi pomalu ani neví, co to OC je.

- tak problem je, ze aj HD 5870 je minimalne v jednej situacii 2x vykonnejsia ako GTX 285, takze z takychto "udajov" o vykone by som nic neusudzovalgodlike píše:Nebylo to tady uz?Asi jsem to videl jinde.Az 2x vyssi vykon v urcitych situacich,nez GTX285.Hm,hm.Jen aby to nebylo v 2560x1600 a rozumne hratelny.Par stranek jsem to psal.Hemlock neporazi,to je jasny.Ale porad muze 480 bejt 10-15% pod 5970.To by prave hodilo 2x vyssi vykon,nez GTX285.To jsem na to zvedavy.

Tak za A) pro někoho není 150kč málo ikdyž...je to trošku ujetý to škudlit takhle a zagodlike píše:Jako sice jsem rikal,ze 60W min je pro ten dobry pocit asi dobra vec,ale 60W navic stejne nikdo nikdy nepozna.Kup si jednu novou lampu do bytu s 60tkou zarovkou.Poznas to na celorocni spotrebe?Vubec.Zaplatis za rok tak o 150kc navic.
Stratos je dobry priklad cloveka,co si zpozdenou zravou 2900XT koupil i presto,ze mohl mit pul roku Nvidii.Stejne tak mnoho lidi ceka na GTX470/480,i presto ze treba nebude lepsi nez 58xx,bude vic zrat,proste si koupi svoji oblibenou znacku i kdyz mohli mit pul roku 58xx.Jasny jako facka nee?