Metro 2033

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Metro 2033

Příspěvek od Thellwin »

Já bych naopak řekl, že k tomu prostředí to skvěle sedí (stejně jako grafika u Stalkera).

Teď jsem ve fázi, kdy už jsem byl v Polis a jde mi to tak pomalu i proto, že ve dne se to nedá moc hrát, nemá to tu atmosféru, jako když se to hraje v noci :)
Goldnoob team proud member!
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Náhodou grafika je super a byla jednou z hlavních věcí proč sem to vůbec kupoval... Ruská mi rohodně nepříjde...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ten test na pct je uplna kravina..Jak muze tvrdit, ze nema zadnej dopad na vykon tesselace a DOF?
kdyz vypnu obe tyto polozky tak mam az o 50Fps vic...vetsinou je prinos kolem 30fps.
BTW ty identicke fps nasvedcuji tomu, ze tu hru asi nevypnul aby se aktivovali dx11?Vsechno tomu totiz nasvedcuje, protoze rozdil s dx11 a zaplou tesselaci a DOF se tvrde projevi na FPS.A on tam tvrdi, ze ma pod dx9/10/11 uplne stejny fps... ;-)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Mastodont> Co jsi čekal když je to z Ruska? :lol:
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Já jsem si musel nastavit FOV na 65 protože těch 45 nebo kolik tam je je strašné
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Weightlifter píše:Já jsem si musel nastavit FOV na 65 protože těch 45 nebo kolik tam je je strašné
Chtěl jsem požádat o screenshot s FOV 65 a vysvětlení v čem je rozdíl oproti defaultu. Díky...

Jinak jsem našel jak se to dá změnit, je to klasicky v user.cfg.
viz. http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... 944&page=6
http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=1192986

1. Go to the user.cfg file located at X:\Users\<user name>\AppData\Local\4A Games\Metro 2033
2. Edit it with a text editor such as Notepad
3. Find the value called: sick_fov 45.
4. Change this value to sick_fov ##.(## being the desired number) (including the period at the end)
5. Save and close the file. Now start the game.
A good suggestion was to change it to 60.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Normálně nářez.Teď jen tak testuju grafiku,šel jsem ten začátek a pak tu pasáž s Hunterem,jak mi dá fotku Sochy svobody.Pak přijde loading,probudí mě ten kámoš v mym brlohu,zvednu se,otočim se na nástěnku,kde ta fotka už visí....Tak to tak prohlížim,jsou tam pyramidy,Big Ben a najednou na to čumim.....normálně je tam fotka Svatovítský katedrály :) Všimnul jste si toho někdo???
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nevšomnuli. Musím říct, že zažívám první chvilky, kdy mě ta hra nebaví v tý misi Biomasa. Střílet po rosolových kuličkách ... no nevím :?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Thellwin píše:Nevšomnuli. Musím říct, že zažívám první chvilky, kdy mě ta hra nebaví v tý misi Biomasa. Střílet po rosolových kuličkách ... no nevím :?
:oops: :oops: :oops: No to je asi nejdebilnější pasáž z celý hry,nad tou si myslim vytek každej...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Pepa1 píše:
Weightlifter píše:Já jsem si musel nastavit FOV na 65 protože těch 45 nebo kolik tam je je strašné
Chtěl jsem požádat o screenshot s FOV 65 a vysvětlení v čem je rozdíl oproti defaultu. Díky...

Jinak jsem našel jak se to dá změnit, je to klasicky v user.cfg.
viz. http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... 944&page=6
http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=1192986

1. Go to the user.cfg file located at X:\Users\<user name>\AppData\Local\4A Games\Metro 2033
2. Edit it with a text editor such as Notepad
3. Find the value called: sick_fov 45.
4. Change this value to sick_fov ##.(## being the desired number) (including the period at the end)
5. Save and close the file. Now start the game.
A good suggestion was to change it to 60.
Nejsou ty postavy tak roztahané a pro 16:10 rozlišení je to rozhodně lepší
Obrázek
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

ja mam zase problem so 4:3 rozliseniami. Postavy su uzke a stalcene zo stran.U 16:10 a 16:9 mam vsetko OK.... Dnes som to zacal hrat druhy krat. Teraz ked uz viem co ma caka tak mam zrazu tolko municie ze by som z nej mohol rozdavat :) prezeram kazdy kut a hlavne na zaciatku levelov ked sa kusok vratite je skoro zakazdym nejaka schovana miestnost so zbranou a municiou. KOnecne sa mi podarilo zabit aj dvoch lietajucich demonov. Predtym som setril municiu tak som sa na to vykaslal :) Inak vyborna zbran je klasicky revolver s optikou... S tym sa hra skvele :)
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dohráno, ten konec byl zajímavej :)
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Jakej si mel? "Dobrej" nebo spatnej?
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Thellwin píše:Dohráno, ten konec byl zajímavej :)
Tak jak?Celkovej dojem,co myslíš?Až na mutanty a bubliny dobrý,ne?

Teď jsem chvíli testoval PhysX On a Off a s PhysX On jsou tam občas hustý propady frameratu,s PhysX na Off k nim nedochází,framerate je mnohem stabilnější.Každopádně s PhysX On počítanou přes gpu občas dochází i k nepříjemnýmu trhání,když jsem tutéž pasáž vyzkoušel (po restartu compu) s PhysX On,ale zakázal jsem jí v ovladačích,aby jí počítal cpu,tak k trhání nedocházelo.Myslím,že je to řešení.Proč si ubírat výkon gpu,kterej je tolik potřebnej na každym metru tý hry,když se procesor fláká...?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

F4kt0r píše:Jakej si mel? "Dobrej" nebo spatnej?
Ono je jich víc ? :) Nevím, jak se pozná dobrej a špatnej ? Já osobně bych to ohodnotil jako dobrej, čistě podle mého dojmu.

To Swat - Potom se rozepíšu více, mé hodnocení je 9/10, takže to určitě napoví, jak se mi to líbilo.
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Pokud vim, tak by mely byt dva. Dle myho subjektivniho hlediska mi ten muj konec taky prisel jako dobrej, ale prej neni :)

SPOILER!

Jeden z koncu je ze posles ty rakety na tu hnusnou hroudu a zabijes ty mutanty, coz ma byt pry spatny konec, protoze oni chteji mir. A dobry konec je ze sestrelis ten laserovy zamerovac a to je dobry konec, protoze zrejme s nima budou zit v symbioze. Me osobne prijde lepsi ten konec kdy je vyhladis, ale to je vec nazoru :)
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak to jsem měl asi ten špatnej, ale jak už jsem napsal, mě přijde jako dobrej. Mimochodem, jde ten konec nějak ovlivnit ?

SPOILER

Jediná věc, která mě napadla je jak ti ten týpek podá revolver a blíží se k tobě ten mutant, tak ho nezastřelit, ale já jsem nezkoušel co se stane, když po něm nebudu střílet. Jinak je ten konec strašně automatickej a jede se podle předem položených kolejí
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Jde to ovlivnit.

SPOILER ! :)

Jak zastrelis toho typka na konci tak pak musis sestrelit ten laserovej navadec este...

viz. : http://www.youtube.com/watch?v=6_7_7ksgm9I
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Dotaz - nastavení

Příspěvek od Pepa1 »

Chtěl jsem se zeptat, ještě na úpravu nastaveni user.cfg.
Mimo úpravy FOV se ještě na fórech zmiňuje úprava tzv. convergence.
Jelikož nevím která "bije" chtěl jsem se zeptat zda nevíte o co jde.....

Disable autoconvergence - Find this line in user.cfg "r_dbg_stereo_auto_separation 1"
Change the 1 to 0
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No tak dohráno. Asi 9h +/-. Ten konec byl takovej divnej, o rosolovatejch koulích ani nemluvě - to byl prostě humus. Ale osvědčilo se mi hlavně na začátku tam na vozejku vpravo vzit naboje a pak když dojdou tak střilet těma pravejma. 1 rana / 1 rosol v řiti. No a ten uplnej konec...trochu ala FEAR. Ale jo pěkný, hra se líbila, škoda že byl tak neurčitej konec. :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“