Teď jsem ve fázi, kdy už jsem byl v Polis a jde mi to tak pomalu i proto, že ve dne se to nedá moc hrát, nemá to tu atmosféru, jako když se to hraje v noci
Metro 2033
Moderátor: Baneshee
- Thellwin
- Administrátor

Re: Metro 2033
Já bych naopak řekl, že k tomu prostředí to skvěle sedí (stejně jako grafika u Stalkera).
Teď jsem ve fázi, kdy už jsem byl v Polis a jde mi to tak pomalu i proto, že ve dne se to nedá moc hrát, nemá to tu atmosféru, jako když se to hraje v noci
Goldnoob team proud member!
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Náhodou grafika je super a byla jednou z hlavních věcí proč sem to vůbec kupoval... Ruská mi rohodně nepříjde...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ten test na pct je uplna kravina..Jak muze tvrdit, ze nema zadnej dopad na vykon tesselace a DOF?
kdyz vypnu obe tyto polozky tak mam az o 50Fps vic...vetsinou je prinos kolem 30fps.
BTW ty identicke fps nasvedcuji tomu, ze tu hru asi nevypnul aby se aktivovali dx11?Vsechno tomu totiz nasvedcuje, protoze rozdil s dx11 a zaplou tesselaci a DOF se tvrde projevi na FPS.A on tam tvrdi, ze ma pod dx9/10/11 uplne stejny fps...
kdyz vypnu obe tyto polozky tak mam az o 50Fps vic...vetsinou je prinos kolem 30fps.
BTW ty identicke fps nasvedcuji tomu, ze tu hru asi nevypnul aby se aktivovali dx11?Vsechno tomu totiz nasvedcuje, protoze rozdil s dx11 a zaplou tesselaci a DOF se tvrde projevi na FPS.A on tam tvrdi, ze ma pod dx9/10/11 uplne stejny fps...
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mastodont> Co jsi čekal když je to z Ruska? 
- Weightlifter
- Začátečník

-
Já jsem si musel nastavit FOV na 65 protože těch 45 nebo kolik tam je je strašné
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Chtěl jsem požádat o screenshot s FOV 65 a vysvětlení v čem je rozdíl oproti defaultu. Díky...Weightlifter píše:Já jsem si musel nastavit FOV na 65 protože těch 45 nebo kolik tam je je strašné
Jinak jsem našel jak se to dá změnit, je to klasicky v user.cfg.
viz. http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... 944&page=6
http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=1192986
1. Go to the user.cfg file located at X:\Users\<user name>\AppData\Local\4A Games\Metro 2033
2. Edit it with a text editor such as Notepad
3. Find the value called: sick_fov 45.
4. Change this value to sick_fov ##.(## being the desired number) (including the period at the end)
5. Save and close the file. Now start the game.
A good suggestion was to change it to 60.
- Swat
- Mírně pokročilý

Normálně nářez.Teď jen tak testuju grafiku,šel jsem ten začátek a pak tu pasáž s Hunterem,jak mi dá fotku Sochy svobody.Pak přijde loading,probudí mě ten kámoš v mym brlohu,zvednu se,otočim se na nástěnku,kde ta fotka už visí....Tak to tak prohlížim,jsou tam pyramidy,Big Ben a najednou na to čumim.....normálně je tam fotka Svatovítský katedrály
Všimnul jste si toho někdo???
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Thellwin
- Administrátor

Nevšomnuli. Musím říct, že zažívám první chvilky, kdy mě ta hra nebaví v tý misi Biomasa. Střílet po rosolových kuličkách ... no nevím 
- Swat
- Mírně pokročilý

Thellwin píše:Nevšomnuli. Musím říct, že zažívám první chvilky, kdy mě ta hra nebaví v tý misi Biomasa. Střílet po rosolových kuličkách ... no nevím
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Weightlifter
- Začátečník

-
Nejsou ty postavy tak roztahané a pro 16:10 rozlišení je to rozhodně lepšíPepa1 píše:Chtěl jsem požádat o screenshot s FOV 65 a vysvětlení v čem je rozdíl oproti defaultu. Díky...Weightlifter píše:Já jsem si musel nastavit FOV na 65 protože těch 45 nebo kolik tam je je strašné
Jinak jsem našel jak se to dá změnit, je to klasicky v user.cfg.
viz. http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... 944&page=6
http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=1192986
1. Go to the user.cfg file located at X:\Users\<user name>\AppData\Local\4A Games\Metro 2033
2. Edit it with a text editor such as Notepad
3. Find the value called: sick_fov 45.
4. Change this value to sick_fov ##.(## being the desired number) (including the period at the end)
5. Save and close the file. Now start the game.
A good suggestion was to change it to 60.

- marcelus
- Začátečník

-
ja mam zase problem so 4:3 rozliseniami. Postavy su uzke a stalcene zo stran.U 16:10 a 16:9 mam vsetko OK.... Dnes som to zacal hrat druhy krat. Teraz ked uz viem co ma caka tak mam zrazu tolko municie ze by som z nej mohol rozdavat
prezeram kazdy kut a hlavne na zaciatku levelov ked sa kusok vratite je skoro zakazdym nejaka schovana miestnost so zbranou a municiou. KOnecne sa mi podarilo zabit aj dvoch lietajucich demonov. Predtym som setril municiu tak som sa na to vykaslal
Inak vyborna zbran je klasicky revolver s optikou... S tym sa hra skvele 
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
- Thellwin
- Administrátor

- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jakej si mel? "Dobrej" nebo spatnej?
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jak?Celkovej dojem,co myslíš?Až na mutanty a bubliny dobrý,ne?Thellwin píše:Dohráno, ten konec byl zajímavej
Teď jsem chvíli testoval PhysX On a Off a s PhysX On jsou tam občas hustý propady frameratu,s PhysX na Off k nim nedochází,framerate je mnohem stabilnější.Každopádně s PhysX On počítanou přes gpu občas dochází i k nepříjemnýmu trhání,když jsem tutéž pasáž vyzkoušel (po restartu compu) s PhysX On,ale zakázal jsem jí v ovladačích,aby jí počítal cpu,tak k trhání nedocházelo.Myslím,že je to řešení.Proč si ubírat výkon gpu,kterej je tolik potřebnej na každym metru tý hry,když se procesor fláká...?
- Thellwin
- Administrátor

Ono je jich víc ?F4kt0r píše:Jakej si mel? "Dobrej" nebo spatnej?
To Swat - Potom se rozepíšu více, mé hodnocení je 9/10, takže to určitě napoví, jak se mi to líbilo.
- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud vim, tak by mely byt dva. Dle myho subjektivniho hlediska mi ten muj konec taky prisel jako dobrej, ale prej neni 
SPOILER!
Jeden z koncu je ze posles ty rakety na tu hnusnou hroudu a zabijes ty mutanty, coz ma byt pry spatny konec, protoze oni chteji mir. A dobry konec je ze sestrelis ten laserovy zamerovac a to je dobry konec, protoze zrejme s nima budou zit v symbioze. Me osobne prijde lepsi ten konec kdy je vyhladis, ale to je vec nazoru
SPOILER!
Jeden z koncu je ze posles ty rakety na tu hnusnou hroudu a zabijes ty mutanty, coz ma byt pry spatny konec, protoze oni chteji mir. A dobry konec je ze sestrelis ten laserovy zamerovac a to je dobry konec, protoze zrejme s nima budou zit v symbioze. Me osobne prijde lepsi ten konec kdy je vyhladis, ale to je vec nazoru
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
- Thellwin
- Administrátor

Tak to jsem měl asi ten špatnej, ale jak už jsem napsal, mě přijde jako dobrej. Mimochodem, jde ten konec nějak ovlivnit ?
SPOILER
Jediná věc, která mě napadla je jak ti ten týpek podá revolver a blíží se k tobě ten mutant, tak ho nezastřelit, ale já jsem nezkoušel co se stane, když po něm nebudu střílet. Jinak je ten konec strašně automatickej a jede se podle předem položených kolejí
SPOILER
Jediná věc, která mě napadla je jak ti ten týpek podá revolver a blíží se k tobě ten mutant, tak ho nezastřelit, ale já jsem nezkoušel co se stane, když po něm nebudu střílet. Jinak je ten konec strašně automatickej a jede se podle předem položených kolejí
- F4kt0r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jde to ovlivnit.
SPOILER !
Jak zastrelis toho typka na konci tak pak musis sestrelit ten laserovej navadec este...
viz. : http://www.youtube.com/watch?v=6_7_7ksgm9I
SPOILER !
Jak zastrelis toho typka na konci tak pak musis sestrelit ten laserovej navadec este...
viz. : http://www.youtube.com/watch?v=6_7_7ksgm9I
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Dotaz - nastavení
Chtěl jsem se zeptat, ještě na úpravu nastaveni user.cfg.
Mimo úpravy FOV se ještě na fórech zmiňuje úprava tzv. convergence.
Jelikož nevím která "bije" chtěl jsem se zeptat zda nevíte o co jde.....
Disable autoconvergence - Find this line in user.cfg "r_dbg_stereo_auto_separation 1"
Change the 1 to 0
Mimo úpravy FOV se ještě na fórech zmiňuje úprava tzv. convergence.
Jelikož nevím která "bije" chtěl jsem se zeptat zda nevíte o co jde.....
Disable autoconvergence - Find this line in user.cfg "r_dbg_stereo_auto_separation 1"
Change the 1 to 0
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak dohráno. Asi 9h +/-. Ten konec byl takovej divnej, o rosolovatejch koulích ani nemluvě - to byl prostě humus. Ale osvědčilo se mi hlavně na začátku tam na vozejku vpravo vzit naboje a pak když dojdou tak střilet těma pravejma. 1 rana / 1 rosol v řiti. No a ten uplnej konec...trochu ala FEAR. Ale jo pěkný, hra se líbila, škoda že byl tak neurčitej konec. 
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz