Zdravím,
vyplatí se nainstalovat Windows 7 i na slabší sestavy ? Jde mi hlavně o výkon, jestli PC windows 7 zpomalí více než Windows XP nebo jestli to, co se týče výkonu bude nastejno?
Sestava :
CPU: AMD 64 3500+ (2,2 GHz)
RAM: 1GB DDR2 800MHz
Grafika: Integrovaná
Základní desku teď nevím, ale je tam o něco méně výkonější než třeba GA-M55S-S3.
Jedině že bys rozšířil RAMku, dejme tomu na 3 GB. Pak by to mělo smysl, ale jinak bys spíš té sestavy zbavil a koupil novou s DDR2/3 procesorem z rodiny Core i5/7 nebo Phenom X4.
Albeda píše:..Jde mi hlavně o výkon, jestli PC windows 7 zpomalí více než Windows XP nebo jestli to, co se týče výkonu bude nastejno?.
I na této sestavě budou W7 32-bit běhat docela v pohodě a rychlost bude ± stejná, jako na WXP.
Ovšem kupovat licenci W7 na tento "veterán" mně připadá jako "prachy vyhozené komínem" a jiné (nelegální) instalace tady neřešíme... => kupovat licenci W7 na tuto sestavu = blbost.
No tak brácha má Win 7 x64 na Athlon 64 3000+@2.2GHz s 2GB DDR 400 a slapou dobre rozhodne nejsou pomalejsi jak xp ale je to jenom muj subjektivni dojem
ja vam nevim , ale valim Win7 na Opteronu 144 + 1GB a nemuzu si na rychlost stezovat... i kdyz mozna je to tim ze jsem zatim nemel tu moznost vyzkouset pracovat na necem znatelne silnejsim
Z vlastní zkušenosti na jednom ze "svých"(resp. na jednom co se o něj starám): I na jednojádru to sviští velmi dobře. Je tam i ten 1GB paměti. To je v pohodě do té doby, než tam chceš hrát nějaké hry (Tak třeba Half Life 2, Battlefront a podobně jsou v pohodě, ale to jsou hodně staré hry...). Pak a paměť prostě dojde a máš konec. Jinak video by sis na tom taky nezastříhal, nemluvě o nějakém renderování apod. Ale to už bys měl problém i na XP... Ten rozdíl mez Xp a W7 je odhadem tak ve 300 sežraných megabytech.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.