Windows 7 na slabou sestavu? ANO/NE ?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Windows 7 na slabou sestavu? ANO/NE ?

Příspěvek od Albeda »

Zdravím,
vyplatí se nainstalovat Windows 7 i na slabší sestavy ? Jde mi hlavně o výkon, jestli PC windows 7 zpomalí více než Windows XP nebo jestli to, co se týče výkonu bude nastejno?
Sestava :
CPU: AMD 64 3500+ (2,2 GHz)
RAM: 1GB DDR2 800MHz
Grafika: Integrovaná
Základní desku teď nevím, ale je tam o něco méně výkonější než třeba GA-M55S-S3.

Zajímal by mě váš názor. :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Windows 7 na slabou sestavu? ANO/NE ?

Příspěvek od zombux »

1GB RAM je docela málo - cca půlku toho sežere samotný systém. na něco takovéhohle se Win7 už asi nevyplatí instlovat, natož je kvůli tomu kupovat...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Jedině že bys rozšířil RAMku, dejme tomu na 3 GB. Pak by to mělo smysl, ale jinak bys spíš té sestavy zbavil a koupil novou s DDR2/3 procesorem z rodiny Core i5/7 nebo Phenom X4.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Albeda píše:..Jde mi hlavně o výkon, jestli PC windows 7 zpomalí více než Windows XP nebo jestli to, co se týče výkonu bude nastejno?.
I na této sestavě budou W7 32-bit běhat docela v pohodě a rychlost bude ± stejná, jako na WXP.
Ovšem kupovat licenci W7 na tento "veterán" mně připadá jako "prachy vyhozené komínem" a jiné (nelegální) instalace tady neřešíme... => kupovat licenci W7 na tuto sestavu = blbost.
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

No tak brácha má Win 7 x64 na Athlon 64 3000+@2.2GHz s 2GB DDR 400 a slapou dobre rozhodne nejsou pomalejsi jak xp ale je to jenom muj subjektivni dojem :)
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Ale 1 GB RAM to bude brzdit jako prase, mám to vyzkoušené. Chce to alespoň 2 GB.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lojza píše:Ale 1 GB RAM to bude brzdit jako prase, mám to vyzkoušené. Chce to alespoň 2 GB.
přesně tak, o jednojádru nemluvě.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

ja vam nevim , ale valim Win7 na Opteronu 144 + 1GB a nemuzu si na rychlost stezovat... i kdyz mozna je to tim ze jsem zatim nemel tu moznost vyzkouset pracovat na necem znatelne silnejsim
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

zbytočnoť, škoda prachov za W7 ;-)
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Z vlastní zkušenosti na jednom ze "svých"(resp. na jednom co se o něj starám): I na jednojádru to sviští velmi dobře. Je tam i ten 1GB paměti. To je v pohodě do té doby, než tam chceš hrát nějaké hry (Tak třeba Half Life 2, Battlefront a podobně jsou v pohodě, ale to jsou hodně staré hry...). Pak a paměť prostě dojde a máš konec. Jinak video by sis na tom taky nezastříhal, nemluvě o nějakém renderování apod. Ale to už bys měl problém i na XP... Ten rozdíl mez Xp a W7 je odhadem tak ve 300 sežraných megabytech.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“