Magazín - nazor na vyvoj

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
axloth
Začátečník
Začátečník

Re: Magazín spěje do kytek

Příspěvek od axloth »

Hmm tak dnes jsou novinky fakt ukazkovy: asus vydal desku, vysla nova verze GPUZ, eizo vydalo novej monitor, powercolor vydal novou grafiku a zacal se prodavat novej flashdisk. To jsou skutecne svetoborny novinky, o kterejch kazdej musi a chce vedet.

Je opravdu nutny delat novinku z kazdyho novyho vyrobku? :stupid: nebylo by treba vhodnejsi psat mensi mnozstvi ale zajimavejsich novinek... i kdyz chapu ze to je vetsi drina a je z toho min penez. Evidentne to jde a funguje to, staci se podivat na xbit nebo anand.

pravda ani ve snu si nedokazu predstavit, ze by se tu v novinkach mohlo zjevit neco takovyho :roll:
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

axloth píše:Hmm tak dnes jsou novinky fakt ukazkovy: asus vydal desku, vysla nova verze GPUZ, eizo vydalo novej monitor, powercolor vydal novou grafiku a zacal se prodavat novej flashdisk. To jsou skutecne svetoborny novinky, o kterejch kazdej musi a chce vedet.
To je v podstatě to co mi taky na novinkách vadí, až na ten FlashDisk, ten je zajímavý. Ale asi nejsem ten pravý čtenář který PCtuning potřebuje, mám úzký okruh zájmů, reklamy úspěšně blokuji přes ADBlock a ještě se trochu navážím do autorů kvůli obsahu.
Ale popravdě to už ten DDW začíná mít lepší novinky pokud pominu jeho částečné zaujetí ATI.
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

Vážne? Tohle chcete? Novinky jako na DDworldu? To už je lepší nemít žádné. 90% novinek je tam ATI vs nVidia, bez ohledu na to, zda je novinka tématicky o grafických kartách, zbytek jsou hovadiny o úpadku konzolí a vládě PC her, a všehochuť článků k čemukoliv, většinou očima desetiletého dítěte. Novinka v pojetí DDworldu znamená použít nějakou informaci zde z fóra, českých webů, nebo (podaří-li se jí prohnat přes google překladač) z cizích webů, kde novinka o 10 větách tam naroste xnásobně, jak se tam přidávají recyklované části Stachovo "myšlenek" ze starších "novinek", které tvoří drtivou část "nové" novinky, takže je to pořád dokola to samé. Kdyby zdejší novinky klesly na úroveň toho srandawebu, tak by polovinu diskutujících pod novinkami trefil šlak. Nezdá se mi jako vhodné kritizovat široké rozpětí novinek, každého nezajímá spekulace jak to bude s novou ATI (nVidií) po třistasedmapadesáté.
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jde hlavne o cisla o ctenosti.O nic vic.Od toho se odviji cena inzerce na magu.Inzerce je zivi.
Pctuning je porad znama zavedena znacka.Lidi sem chodi dost.Konkurence moc neni.A kdyz je to bulvarni?Asi to lidi bavi vic,nez seriozni nudna recenze.
Mac...
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

A kdyz je to bulvarni?Asi to lidi bavi vic,nez seriozni nudna recenze.
Pak se nemůžeme divit, že z odborných prodavačů máme podavače. A v diskuzních forech se pak osazenstvo zabývá kravinami a mnohdy plácá nesmysly.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Patton píše: Pak se nemůžeme divit, že z odborných prodavačů máme podavače. A v diskuzních forech se pak osazenstvo zabývá kravinami a mnohdy plácá nesmysly.
Svatá pravda... takovej je totiž dnešní svět.

//edit Wilik - promaz OT
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Highlander píše:
Patton píše: Pak se nemůžeme divit, že z odborných prodavačů máme podavače. A v diskuzních forech se pak osazenstvo zabývá kravinami a mnohdy plácá nesmysly.
Svatá pravda... takovej je totiž dnešní svět.
Zas bych to nevidel tak cerne. Ve specializovanejch obchodech tomu vetsinou aspon trochu rozumi a lidi melou nesmysly vsude, tak proc ne na forech, vzdyt jsou k otmu urceny, ne?

Horsi je, kdyz se kravinami zabyva a nesmysly placa nekdo, kdo je placenej za "novinarinu".

Ale je pravda, ze tady (i jinde) se pise pro pomateny BFUs bez blokovani reklam a poneti o problematice.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jen pro zajímavost dnešní novinky:

0) Žive:
Apple představil nový operační systém pro iPhone s multitaskingem
OCZ Z-Drive R2: až 2TB SSD s rychlostí 1,4 GB/s
Jarní edice Linux Mandriva 2010 v první beta verzi
Samsung připravuje webkamery do notebooků s HD rozlišením
Firefox 3.6.4 s odděleným během zásuvných modulů
Ubuntu se vrací ke Googlu, opustilo Yahoo!
O Foursquare je zájem, Yahoo nabízí 100 milionů dolarů
Jak vyhodit peníze za zálohování, které je k ničemu
Fórum: Nejlepší program pro práci s diskovými oddíly
Google spustil hledání tras MHD v Brně
Prodeje za pevnou cenu jsou na Aukru čím dál populárnější
Zvládněte skrytý účet ve Windows
Nejlevnější auta na českém trhu: velký jarní přehled

1) Svět hardware:
AMD vybaví nové Phenomy technologií Turbo CORE
OCZ odhalilo SSD Z-Drive R2
Společnost I-O Data vydá nový 21,5palcový LCD monitor
Gigabyte připravil přetaktovanou edici karet HD 5870 SOC
Asus uvádí grafickou kartu ROG MATRIX 5870
D-Link uvádí nové lépe spravovatelné a zabezpečené produkty pro 802.11n
Chieftec uvádí novou skříň CH-08B-B

2) PCTuning:
Technologie AMD Turbo Core se představuje!
Gigabyte Radeon HD 5870 SOC - 950 MHz na jádře GPU
Jaká je budoucnost dotykových displejů?
I-O Data MF222X - Full HD monitor s nízkým odběrem
LG Mini GD880 - komunikátor s podporou HTML 5
iPad se prý přehřívá a nepřipojuje se k Wi-Fi
Corsair vydává 24GB DDR3 kit Dominator
OCZ Z-Drive R2 - další SSD na PCI-Express
Zalman VF3000A - účinné chlazení pro Radeony HD 5800

3) Deep in IT:
AMD představuje technologii Turbo Core
Multimediální centrum XBMC přidává podporu hardwarové akcelerace videa přes VA-API
Fotografové žalují Google
Ještě jedna pitva iPadu, tentokrát cenová
Songbird pod Linuxem (ne)končí
1,2kW zdroj Xilence s 80Plus Gold certifikací
Fraps 3.2.2
Comcast vítězí nad FCC

4) Extrahardware:
Kratší tišťák pro GeForce GTX 470/480
AMD Turbo Core: známe detaily!
Eizo CG245W se zkalibruje samo
Neovládejte myš rukou. Použijte svou nohu!
Spousta gigabajtů RAM od Corsairu

Vidíte někdo nějakou diametrální odlišnost v tématech (kromě softwarového živě a digtální hrůzy, kterou jsem vynechal)? Já tedy ne. Kolik nadpisů a které weby vás nejvíce zaujaly? Kteří autoři novinek mají toto zaměstnání jako full time job, a kteří píší jen z vlastního enthusiasmu? Je svět špatný a zlý? Nikdo nerozumí vašim problémům, proč tedy nepíšete novinky také?

Dovolím si sám odpovědět, tato neustálá kritika přesně odpovídá duševní nevyzrálosti (spojené s nízkým věkem) protestujících... však mě pochopíte až budete starší.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Vsak jsem taky za vzor daval nektery zahranicni weby, ne cesky :roll: A ani jsem nekritizoval novinky jako celek.

Kazdopadne jsi me prokoukl, jsem nevyzraly 13-lety emo, ktereho nikdo nema rad a trapi ho svet, tak si kompenzuje problemy na nebohych novinkarich... smekam pred takovym zkusenym mudrcem jako jsi ty.

ps: mimochodem sveho casu jsem si taky privydelaval psanim clanku na net a tohoto casu travim psanim prumerne nekolik hodin kazdy den. Takze o tom neco malo vim a na psani pro PCT nemam cas ani chut.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

My všichni jsem nevyzrálý děcka kritizující tvrdou práci ostatních :stupid: Jinak bychom na pct ani být nemohli ne?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

jen by mě zajímalo, jak by si s novinkami většina z vás kritiků poradila :roll: kritizovat umí každý, ale kdyby se náhodou po něm chtělo, aby napsal lepší novinku, tak se najednou bude vymlouvat, že nemá důvod psát a podobné žvásty
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Tomu říkám námět na soutěž :) Napište 5 novinek.Nejlepší (podle hlasování čtenářů) budou odměněni statusem redaktor :D
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Blue Storm píše:jen by mě zajímalo, jak by si s novinkami většina z vás kritiků poradila :roll: kritizovat umí každý, ale kdyby se náhodou po něm chtělo, aby napsal lepší novinku, tak se najednou bude vymlouvat, že nemá důvod psát a podobné žvásty
Ver mi, ze zcela bez problemu. To uz jen z toho duvodu, ze 90% novinek je de facto jen mizernej preklad z jinyho serveru. Na tom skutecne neni zadny umeni...

A jak jsem uz zminoval, sam jsem driv podobne psal a i dnes travim psanim dost casu (a to rozhodne narocnejsi texty). Takze argument, ze kritizuju neci umeni a sam bych to nezvlad a nevim co bezi, je skutecne dost mimo.
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Nejlepší (podle hlasování čtenářů) budou odměněni statusem redaktor
To si toho koupím. :)
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

axloth píše:Ver mi, ze zcela bez problemu. To uz jen z toho duvodu, ze 90% novinek je de facto jen mizernej preklad z jinyho serveru. Na tom skutecne neni zadny umeni...

A jak jsem uz zminoval, sam jsem driv podobne psal a i dnes travim psanim dost casu (a to rozhodne narocnejsi texty). Takze argument, ze kritizuju neci umeni a sam bych to nezvlad a nevim co bezi, je skutecne dost mimo.
já také neříkal, že všichni kritici neumí psát, ale že většina...takže zřejmě do té většiny nepatříš...ono záleží, jakým stylem novinky píšeš...buď je překládáš do češtiny a nebo si to překládáš pro sebe, ale novinku na web píšeš vlastními slovy, resp. si zjistíš hlavní fakta a podle těch napíšeš novinku
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Wilik
Administrátor
Administrátor

Re: Magazín - nazor na vyvoj

Příspěvek od Wilik »

Tohle tema by snad melo slouzit jako urcita zpetna vazba pro redakci - jsou zde nepochybne uzivatele, kteri s novinkami/clanky souhlasi a jsou zde i ti, kteri maji nejakou vytku - kritiku. Zda opravnenou nebo ne ci zohlednitelnou nebo ne - to je na posouzeni redakce. Jde o to mit moznost vyjadrit svuj nazor.

Fakt, ze nekdo novinku/clanek nenapsal nebo nenapise absolutne neubira nic na tom, ze se k nim muze vyjadrit. Na svete taky nejezdi Wilik-auto a presto jsem kriticky zhodnotil design nejakeho jineho, nikdy jsem nenavrhl kolekci obleceni a presto jsem se vyjadril k nekterym stylum... stejne tak odpovedi typu "tak si to zkus napsat" jsou liche, uzivatel - citatel tu neni od toho, aby delal praci redaktoru/novinkaru - ale jako citatel ma plne pravo jejich, jemu nabizenou, verejnou praci hodnotit.

Takze se laskave dale venujte naplni tematu (jehoz nazev mirne upravim) a prestante se dohadovat mezi sebou.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

haha tak (nepochybne) Bandita rozjel na FB opak tohoto temata:
PCTuning.cz OTÁZKA DNE - Jak moc jste spokojení/nespokojení s administrátory fóra našeho magazínu (PCT fórum)?
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Tuhle otázku bych asi zařadil jinam, všichni nejsou na FB i když je mi to jedno, s administrátory jsem ještě problém neměl.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fofrer píše:haha tak (nepochybne) Bandita rozjel na FB opak tohoto temata:
PCTuning.cz OTÁZKA DNE - Jak moc jste spokojení/nespokojení s administrátory fóra našeho magazínu (PCT fórum)?
Trošku zákeřné :D Asi bandita doufá, že tam získá nějaké "kompro" na Krtka, kterému dlouhodobě nemůže přijít na jméno.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Lukfi píše: Trošku zákeřné :D Asi bandita doufá, že tam získá nějaké "kompro" na Krtka, kterému dlouhodobě nemůže přijít na jméno.
noo cil to mozna je, ale jde na to jinudy? :lol: Info se hleda na Thelwina a Wilika - a ze si tam samozrejme nektery deti kopaj :twisted:
PCTuning.cz
diskuze se týká pouze pánů Thellwina a Wilika, díky
PCTuning.cz
Jedná se o naprosté nezvládnutí situace a funkce. Tohle není na kartu, ale na celkovou rezignaci. Kdo jiný by měl jít na fóru ostatním příkladem, než-li moderátoři a administrátoři :) *M
Pridal bych ze i redaktori by se meli chovat jako lidi a ne jako zvirata.
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“