Problém s HP2207h, DFI LanParty, ATI X1800GTO a kabelem?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Problém s HP2207h, DFI LanParty, ATI X1800GTO a kabelem?

Příspěvek od Misteryyy »

Ahoj, poslední dobou se mi stává, že se mi nezapne monitor.
Počítač v pohodě najede do operačního systému (poznám to podle zvuku z repráků), ale monitor nekomunikuje.

Monitor má dva vstupy na VGA a HDMI. Používám redukci DVI(grafika) - HDMI(monitor). Občas se mi podařilo problém vyřešit vytáhnutím kabelu při spuštěném OS a opětovném zapojení.
Monitor naběhl v pohodě, ale někdy nenaběhne vůbec a jenom se ozve zvuk, jako když připojujete nové USB zařízení. Jsem z toho docela zmaten, jelikož nevím jestli je to grafikou,kabelem nebo si monitor dělá co chce :-). Zkoušel jsem monitor připojit i pomocí VGA, někdy se to podaří někdy ne. Nejvíc mi pomohlo počítač odpojit ze zásuvky a počkat třeba hodinu, potom monitor naběhne bez potíží. Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?

Budu rád za každou radu. Nejvíc se přikláním k vadnému kabelu, ale nevim nevim :)
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Re: Problém s HP2207h, DFI LanParty, ATI X1800GTO a kabelem?

Příspěvek od maXXmilian »

Zkoušel jsem monitor připojit i pomocí VGA, někdy se to podaří někdy ne.
Dobry den,

tohle znamena co? Ze vysledek je stejny i kdyz pripojite monitor VGA (Dsub - Dsub?)? Pokud ano, pak muzete vyloucit vadny konektor na monitoru i na grafice. Podle meho, pokud jde o nejaky "nahodny" jev, bude to spise vadou monitoru. Protoze pri vadne grafice, by vam tezko najel pocitac az do Windows. Doporucuji kdekoliv pujcit DVI (VGA) kabel, pripadne od nekoho pujcit jiny LCD a vyzkouset. Je to otazka hodinky a budete mit jasno. Muj tip je panel, mene pravdepodobne pak kabel.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Misteryyy píše:Budu rád za každou radu. Nejvíc se přikláním k vadnému kabelu, ale nevim nevim :)
Tak bohuzel te asi nepotesim, protoze mam naprosto stejny problem a je to monitorem. Mam BenQ V2400W.

Zapnu pc ale monitor tohle nezaznamena a zustava ve stand-by. (nejzajimavejsi je, ze to nedela vzdy, proste 2x se zapne, pak zase 3x ne atd..).

Vyzkousel jsem 2 graficke karty a nekolik kabelu, at uz pres nativni konektory, tak i pres redukce, jako ve tvem pripade. Navic jsem si funkcnost karet i kabelu pojistil jeste prezkousenim s jinym monitorem, kde to bylo ok.

Pokud po zapnuti zustane ve stand-by a chci aby se monitor zapnul, je potreba ho vypnout (tlacitko a nebo vypojit kabel) a znovu zapnout. Pak uz se obraz objevi. Zajimave je, ze pak uz nema sebemensi problem se proubouzet ze spanku (pri necinnosti), ale pocitac proste musi jet. Jakmile ho vypnu, zapnuti monitoru zavisi snad na nahode, nebo uz nevim..
Misteryyy píše:Nejvíc mi pomohlo počítač odpojit ze zásuvky a počkat třeba hodinu, potom monitor naběhne bez potíží. Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
U me to stejne: Aby se monitor zapinal i s pocitacem, pomuze jen jedna vec. Monitor vypnout a zapnout, nebo ho vytahnout a opet pripojit k napajeni, nebo vypojit znovu zapojit DVI kabel. Pokud do urcite chvilky dojde k zapnuti PC, zapne se i monitor. Pokud pocitac zapnes az treba dalsi den, monitor stejne nereaguje.

Po semestru se chystam na reklamaci, dokud je jeste v zaruce. Ale rikam si, ze tohle je tak zahadna zavada, ktera se jim tam vubec nemusi objevit (chapej, pripoji to k pc a hned pc zapnou - tak to bude fungovat, udelaj to tak 3x - a pak mi to vrati jako neopravnenou reklamaci). Takze si asi normalne nahraju video a napisu podrobny popis, podobne jako jsem napsal ted.

S tim ze se nezapne monitor a nebo dochazi k jeho vypinani jsem se setkal pomerne casto (vetsinou spatna karta a jednou to byl kabel (a jednou to uzivatel nemel v zasuvce :) )) - ale tohle mi na rozum nejde..

Kdyby se ti to podarilo vyresit, dej vedet cim to bylo.
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Ahoj, ja uz mam tak tri tydny po zaruce :). Ale nikdy jsem nemusel odpojovat monitor, vetsinou mi pomohlo treba na pul hodiny odpojit pocitac ze zasuvky a pockat. Povedlo se to sice jenom nekdy, ale byla to jedina moznost :-).

Jinak vcera se mi to stalo taky, zkusil jsem pripojit kamosovo notebook pres VGA konektor. Monitor v pohode naskocil, ale jakmile jsem zase zacal pouzivat VGA nebo HDMI-DVI konektor s mym pocitacem, tak nenabehnul. Mozna to bude souviset treba i s grafikou (deskou?), ze zapomene poslat signal na zapnuti monitoru :-). Uz mi vazne dochazeji napady, co s tim mam delat :).

Co mas za zakladni desku? Ja mam takovej pocit, ze prvne mi to zacalo delat, kdyz jsem prehodil grafiku do druhyho PCIe slotu, jelikoz jsem si delal chladic na cipset a do prvniho slotu se mi nevesla. Jenze v ty dobe se to stalo parkrat a neresil jsem to.
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

http://social.microsoft.com/Forums/en-U ... 41b847a367

Ted jsem nasel tohle, pisou tam, ze to muze souviset s nastavenim BIOSu. Docela bych tomu veril, jelikoz to moje DFI ma hromadu nastavovani. A ted mi doslo, ze kdyz jsem treba pripojil disk navic, tak se mi ten monitor taky vetsinou neprobudil. Jakmile jsem ho odpojil a zapnul tak to slo. No jdu si s tim pohrat :)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Mam Gigabyte K8NE. V dobe nakupu noveho monitoru jsem kupoval i disk, nicmene tim to asi nebude, protoze za a) starsi monitor tohle nedela a funguje bez problemu a za b) pul roku to i s novym monitorem nedelalo.

Ze by nastaveni biosu, to se mi nezda. Prakticky tam zase tolik nastaveni neni: vypl jsem raid, nastavil cas, bootovani, popohnal FSB - that's it.. To nastaveni je prakticky stejne uz nekolik let, kdyz nepocitam sem tam nejake stelovani a reseni obcasnych problemu..
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Dobre, ale zase mi hlava nebere, jak je mozny, ze z VGA notebooku se ten monitor okamzite zapne. Jestli to neni treba chyba grafiky.
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Tak jsem si privez monitor a grafiku domu. Nejdriv jsem zapojil monitor, pomoci originalniho HDMI na integrovanou grafiku. Zkusil parkrat vypnout a zapnout. Vsechno jde, jak po masle. Vyzkousel jsem i VGA-DVI(s redukci), HDMI-DVI kabely. Vsechno v pohode.

Potom jsem zapojil grafiku, vyzkousel VGA-DVI, HDMI-DVI kabely, vsechno jde v pohode. Takze ted zacinam mit podezreni, ze jsem zblaznil nebo je vada treba v napeti v siti. Nebo je problem v zakladni desce. Po vikendu vyzkousim jine LCD a uvidime.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No tak to je zahada.. Ja i to napeti snad muzu vyloucit, protoze jsem za tu dobu dokonce vymenil bydleni. Ale to ne kvuli monitoru :)
Misteryyy
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Misteryyy »

Tak problém pokračuje. Moc dlouho jsem si bezstarostné nabíhání monitoru neužil :). Teď začínám mít podezření na grafiku, PCI-E slot, základní desku, .. no vlastně na celej hardware v bedně :). Kabel a monitor můžu vyloučit, jelikož mám úplně jinej.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Zahadne veci jsou to nekdy mezi nebem a hardwarem :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“