Tekutej dusik

Chlazení pomocí dusíku, kompresoru, Peltierem a další.

Moderátor: morke

Odpovědět
OverKill
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Tekutej dusik

Příspěvek od OverKill »

Nevite kde ho sehnat??
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Tekutej dusik

Příspěvek od KOFis »

OverKill píše:Nevite kde ho sehnat??
linde technoplyn? nebo zkus za googlit nejake firmy s chemikaliema. zkus suchy led treba, ma taky dost nizke teploty ale na rozdil od dusiku se da normalne a jednoduse sehnat.
OverKill
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OverKill »

A kde :-D
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

OverKill píše:A kde :-D
GOOGLE!!! ;) ta latka neni toxicka ani nebezpecna a normalne se s ni pracuje - v lekarnach, mrazirnach, vyrobnach, nemocnicich, takze jde od toho dusiku normalnce sehnat, pouzij ten po**any vyhledavac! ;)
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

OverKill píše:Nevite kde ho sehnat??
V Linde toho mají až až,problém je sehnat devarku,jestli máš kamaráda inseminátora nebo někoho v nemocnici mohli by to ji půjčit.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2smoula:díval ses na datum posledního příspěvku? :-D ale abych také nějak přispěl k tématu...v česku prodává tekutý dusík Linde, Lineq a ještě také Messer...dewarka se dá buďto koupit např. zde http://www.cryometal.cz/czech/aktuality.php-l=cz.htm nebo potom třeba od Linde, jenže oni ty dewarky přímo nevyrábí, tudíž jsou o hodně dražší...dewarka se dá také vypůjčit u Linde (platí se záloha 2000kč a za den pronájmu se platí 40,50kč)...u Linequ nevím přesně jak to je, ale podle mě dewarky půjčují automaticky při objednání dusíku...s Messerem nemáme zatím vůbec žádné zkušenosti, ale Slováci říkají, že jejich ceny a přístup k zákazníkům je daleko lepší, jak u Linde...co se týká cen za litr dusíku, tak u Linde se platí brutálních 54kč/l...u Linequ záleží na druhu odběru, když se vyzvedává osobně, je cena za litr 14kč + DPH (odběr musí však být minimálně za 500kč + DPH), při dovozu se platí 18kč + DPH (u dovozu je zřejmě dražší proto, že je v tom zahrnut pronájem nebo doprava)...u Messeru opět netuším, jak to je
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

KOFis: tak jestli LN2 neni nebezpecnej tak co potom uz. schvalne si do nej strc ruku tuntiku :lol:
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Flegy:není problém do něho strčit ruku...já ho tak rozhazoval na poslední akci...akorát tam tu ruku nesmíš nechat dlouho no...já osobně jsem si dal i dusíkovou sprchu, když se mi ho nepodařilo správně vyhodit z termosky a bylo to celkem osvěžující :-D

//Woyta potvrzuju. Taky jsem do nej strkal pracku. A s jeho pomoci i varil zmrzlinu.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Nedam za to ruku do LN2 :-D , ale jeho cena u nas je podstatne nizsia, nez tych spominanych 54 Kc/L. V niekdajsich Sk to bolo do 25 Sk/l v zavislosti od odobraneho mnozstva (velke odbery boli lacnejsie). U Messera.
Teda upresnim to - za tu cenu sa zarucim, kedze faktury aj cennik mi presli rukami, za co sa nezarucim je zdovodnenie - udajne dodavatelom je Slovnaft alebo kto a kvapalny dusik je tam de-facto odpad z destilacie vzduchu - mozno potrebuju kvapalny kyslik. Aspon take zdovodnenie som pocul ja.
Cena samozrejme zavisi aj na tom, aky cisty dusik potrebujete. Vystup z destilacie vzduchu bude lacnejsi, nez ked mate garantovanu chemicku cistotu - tam cena ide hore.

Ruku som do toho nepchal, ale oprskanie a aj mensi jarny dazdik som absolvoval. Ale do xichtu by som to dostat nechcel. Oci predsa len nie su ruka. Ani za golier ci do topanok.
kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanecicq »

a co se stany kdyz donej nestrcim ruku ale poleju se s nim ?
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
dyil
Nováček
Nováček

Příspěvek od dyil »

Není nic jednoduššího,než to zkusit. :-D :-D :-D
Obrázek
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

kanecicq píše:a co se stany kdyz donej nestrcim ruku ale poleju se s nim ?
Přečti si tohle:
http://www.cttl.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=12
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanecicq »

Dyil : ne nemam zájem :-D

Ladin : ok dik
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Odpovědět

Zpět na „Ostatní metody chlazení“