Deska pro pořádnej CPU od intelu
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Re: Deska pro pořádnej CPU od intelu
Vycházím jen z toho, že jsi řekl, že je Intel kvalitnější a Amd už nechceš. Sám jsi řekl, že provozuješ X2 jako X4, to mi se mi nezdá zrovna jako důkaz nekvality Amd cpu. Nejen mně by jistě zajímalo v čem jsou konkretně cpu a chipsety intel kvalitnější a z hlediska výkonu, který i5 je výkonnější než nové X6 od Amd ??
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
, LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
- Nihilium
- Začátečník

-
O X6 vůbec nic nevím, nechci zde podporovat AMD ani intel, jen od dobrých kámošu vím že v dnešní době je lepší jít prostě do intelu, tím enchci odsuzovat AMD, už jen i7 od intelu o nečem svědčí , o výběru procesoru ani nemluvě.
Můj názor.
Můj názor.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono je ale také dobré si uvědomit poměr cena/výkon
Ano, Intel ti nabídne o pár % lepší výkon, ale nechá si za to pořádně zaplatit (i7 atd.)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Jak myslíš, jsou to tvoje peníze. Já jsem přesvědčenej, že upgrade cpu nepotřebuješ a jestli nemáš na i7 tak to nemá cenu řešit už vůbec. O Amd X6 se můžeš dočíst i zde: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... je-core-i7
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
- Nihilium
- Začátečník

-
Ano, díky za odezvu ovšem AMD C6 na hry je oproti i7 prej slabší, co jsem tak slyšel.
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Hmm, a díval jsi se vůbec na ty testy ? Ten chytrolín co ti radil má pravdu, i7 980X za 25tis je skutečně v některých hrách o ždibet výkonnější než X6 za 7500,-Kč (navíc většinou pouze v crossfire nebo sli). Chodíš sem pro rady, ale přitom posloucháš nějaký ucho co ví prd. Až si koupíš na hry i7 tak nebuď překvapenej, že máš naprosto stejné fps jako s tvým "nekvalitním" X2 odemčeným na X4.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale je pravda, že na hry X6 není, na hry stačí právě již zmíněný Phenom II X4 a možná tě to překvapí, ale ve hrách je rozdíl ve výkonu Phenom II X4 a i5/i7 asi tak 1% 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Nihilium
- Začátečník

-
koukal jsem se na rendering a jiné věci které jdou kolem mě a X4 i7 byl na když to řeknu hrubě stejné úrovni, muj X4 byl někde vespod.
Ono abych řekl pravdu raději čtu tvé příspěvky které za něco stojí společne od micheala.
Tak mě ale řeknetě proč v mnoha sestavách založených na grafikách nové generace jsou i5-i7 CPU ?
V těch testech nejsou herní výkony ale par diagnostik ohledne renderu nic víc, aspon i i7 nejvyššího rázu. o kterej se mi ani nejedná.
Ono abych řekl pravdu raději čtu tvé příspěvky které za něco stojí společne od micheala.
Tak mě ale řeknetě proč v mnoha sestavách založených na grafikách nové generace jsou i5-i7 CPU ?
V těch testech nejsou herní výkony ale par diagnostik ohledne renderu nic víc, aspon i i7 nejvyššího rázu. o kterej se mi ani nejedná.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na herní testy se koukni třeba sem http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... i7?start=9
na rendering atd. koukni sem: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... i7?start=7
Asi takhle, i5 je o pár % výkonnější než Phenom II a za přijatelnou cenu. Tyhle CPU se mi dost líbí. Ale v tvém případě to nepřipadá v úvahu, protože si tím moc nepomůžeš. i7 je na tom výkonostně lepší, ale zase ta cena
Podívej se třeba na tenhle graf: http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/god ... 10xcpu.jpg
Phenom II X4 965 má skóre 14296 bodů a například i7 960 má skóre 18744, ale stojí 13k - 14k Kč
Pak je tu třeba i7 930 atd. Rozhodnout se musíš sám. Ale když už máš Phenom, nedělal bych upgrade
btw. jsem fanda AMD, ale tohle se snažím psát objektivně.
EDIT: Koukám, že odkazuji na stejný test, jako kolega
Takže jenom doplním, v nových sestavách je většinou Intel, imho protože i5/i7 mají vyšší výkon, než Phenom II X4, hlavně při porovnání takt na takt a je menší pravděpodobnost, že budou svým výkonem limitovat grafické karty. (to se týká hlavně testovacích sestav) 
na rendering atd. koukni sem: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... i7?start=7
Asi takhle, i5 je o pár % výkonnější než Phenom II a za přijatelnou cenu. Tyhle CPU se mi dost líbí. Ale v tvém případě to nepřipadá v úvahu, protože si tím moc nepomůžeš. i7 je na tom výkonostně lepší, ale zase ta cena
Podívej se třeba na tenhle graf: http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/god ... 10xcpu.jpg
Phenom II X4 965 má skóre 14296 bodů a například i7 960 má skóre 18744, ale stojí 13k - 14k Kč
btw. jsem fanda AMD, ale tohle se snažím psát objektivně.
EDIT: Koukám, že odkazuji na stejný test, jako kolega
- Nihilium
- Začátečník

-
Hmm, díky jdu skouknout grafy..
- Chroustostroj
- Začátečník

-
V renderingu se procesorům AMD celkem daří. Je to z toho důvodu, že pro tyto testy je třeba vysoká frekvence, která často smaže o něco horší architekturu (výkon takt na takt) cpu AMD. Intely podávají obecně lepší výkony díky následujícím věcem:
1) Větší cache (v renderingu se příliš nevyužije)
2) Již zmíněný o něco lepší výkon architektury
3) HyperThreading (což dorovnává právě X6 dalšími jádry)
4) Turbo (v recenzích často nenapíšou, že testovaný cpu vlastně běží na vyšší frekvenci - obsaženo již také v X6)
Pokud se bavíme o hrách tak tam je situace stejná jako před několika lety když začínaly vícejádrové procesory a ve hrách nepodávály lepší výkon než ty jednojádrové. Nejnovější hry vytíží maximálně čtyři jádra, většinou ovšem jen stále dvě. Proto i7 s HT ani X6 nepodává lepší výkon než stávající čtyřjádra. Prakticky se všemi dnes prodávánými čtyřjádry okolo 3GHz se totiž lehce dostaneš do bodu, kdy i ta nejvýkonější graf. karta je limitem a lepší cpu prostě nijak nepomůže.
1) Větší cache (v renderingu se příliš nevyužije)
2) Již zmíněný o něco lepší výkon architektury
3) HyperThreading (což dorovnává právě X6 dalšími jádry)
4) Turbo (v recenzích často nenapíšou, že testovaný cpu vlastně běží na vyšší frekvenci - obsaženo již také v X6)
Pokud se bavíme o hrách tak tam je situace stejná jako před několika lety když začínaly vícejádrové procesory a ve hrách nepodávály lepší výkon než ty jednojádrové. Nejnovější hry vytíží maximálně čtyři jádra, většinou ovšem jen stále dvě. Proto i7 s HT ani X6 nepodává lepší výkon než stávající čtyřjádra. Prakticky se všemi dnes prodávánými čtyřjádry okolo 3GHz se totiž lehce dostaneš do bodu, kdy i ta nejvýkonější graf. karta je limitem a lepší cpu prostě nijak nepomůže.
- Nihilium
- Začátečník

-
Tím mi chceš říct že jsme v době kde procesory jsou stanoveny na 2 roky dopředu a nové se vyrábí jen tak pro radost nebo kvůli bláznům co za to dají 30 k ?
Mimochodem s tímhle souhlasím.
Mimochodem s tímhle souhlasím.
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Jsou určité druhy nasazení kde i 5% výkonu navrch stojí za několikanásobek ceny. Tam kde cena hw není důležitá a největší prostředky se vynakládají na sw a platy tak v takových případech pár procent výkonu navíc, potažmo produktivity stojí za vynaložené prostředky.
Vývoj počítačových her se ale řídí jinými pravidly. Krom ohrané písničky ohledně konzolí se vývojáři musí snažit aby hra šlapala plynule co nejvíce lidem. A majorita zatím nemá ani čtyřjádra, natož šestijádra nebo core i7. Proto je hw v téhle oblasti vždy napřed.
Vývoj počítačových her se ale řídí jinými pravidly. Krom ohrané písničky ohledně konzolí se vývojáři musí snažit aby hra šlapala plynule co nejvíce lidem. A majorita zatím nemá ani čtyřjádra, natož šestijádra nebo core i7. Proto je hw v téhle oblasti vždy napřed.