Kvalita filtrace textur GTX 4xx vs. HD 5/6xxx
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: GF GTX 470/480 - recenze, porovnání výkonu
dej sem zcreeny apson z 10 her ve kterych dochazi ke stejnemu spatneu AF jako ma Trackmania a muzem se bavit o nakem umyslnem podvadeni, z toho aspon polovina her AAA.
- Max Casper
- Začátečník

Stratosi, pochybuji, že se někdo bude snažit zrovna tebe přesvědčovat. Jen doufám, že budeš stejně skeptický, až se vyskytne podobný problém u nVidie.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jedine co sem tu zatim videl je to ze to bije do oci jenom v Trackmanii ale to nepovazuju za hru co hrajou masy
. Nehlede na to ze muze byt problem v samotnem enginu. V jinych mnohem narocnejsich hrach to neni. Proc by proboha ATI sidila umyslne AF ve hre ktera chodi plynule i na karte za 1000,- 
Naposledy upravil(a) Stratos dne čtv 13. kvě 2010, 16:23, celkem upraveno 1 x.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je problem v tom, ze oni nemaji zadne dukazy.Chtel sem porovnavaci screenshoty z crysis a najednou je to spatne AF videt jen v pohybu.
Dokud neukazou poradne dukazy nikdy neuverim, protoze ja mam kvalitni AF na 5850 a za tim si stojim.
Trackmanii neberu je to stara hra a je to bug v ovladacich.
Dokud neukazou poradne dukazy nikdy neuverim, protoze ja mam kvalitni AF na 5850 a za tim si stojim.
Trackmanii neberu je to stara hra a je to bug v ovladacich.
- Max Casper
- Začátečník

A co screenshoty z Serious Sam? Na co chceš snímky zrovna z Crysis? Až dodají snímky z Crysis, tak budeš chtít dalších deset her jako Stratos?
Nejde o to, zda to bije do očí, ale o to, že díky méně kvalitnímu AF, ať už to HEAD vidí nebo ne, má ATI vyšší výkon. Chtělo by to vyjádření AMD, jestli je to skutečně problém pouze v ovladačích nebo je to vlastnost čipu, jak tvrdí DOC_ZENITH.
Jak vidíte z mého podpisu, tak mám také Ati kartu, ale prostě bych rád věděl, jak na tom ve skutečnosti AMD s AF je.
Nejde o to, zda to bije do očí, ale o to, že díky méně kvalitnímu AF, ať už to HEAD vidí nebo ne, má ATI vyšší výkon. Chtělo by to vyjádření AMD, jestli je to skutečně problém pouze v ovladačích nebo je to vlastnost čipu, jak tvrdí DOC_ZENITH.
Jak vidíte z mého podpisu, tak mám také Ati kartu, ale prostě bych rád věděl, jak na tom ve skutečnosti AMD s AF je.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne tu jde o to že lidé co maj atiny dožadujou screeny, abychom jim dokázali věci co jsou z 90% vidět v pohybu ne na screenech. To je potom fakt super. A mi co jsme měli obě karty svorně tvrdíme že R8xx má horší kvalitu filteringu, proti nám stojej lidi co obě karty neměli a furt jen řvou že nic neviděj, že to maj kvalitní a že chtěj více screenů - vyber si.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano tvrdite to vy 2 z celkoveho poctu tisicovek(mozna desitek tisic) uzivatelu, kteri pravdepodne do ted presli z 57xx/58xx rady na fermi a nebo je meli moznost porovnat.
Dejte sem linky ze zhranicnich for, kde to nespokojeny lidi resej a nadavaj na nekvalitni AF u ATI.
Jako tohle neni dukaz.
Taky muzu tvrdit, ze ma fermi horsi AA a ze je to poznat jen v behu i kdyz je to upla blbost.Ale tvrdit to muzu ze....
Dejte sem linky ze zhranicnich for, kde to nespokojeny lidi resej a nadavaj na nekvalitni AF u ATI.
Jako tohle neni dukaz.
Taky muzu tvrdit, ze ma fermi horsi AA a ze je to poznat jen v behu i kdyz je to upla blbost.Ale tvrdit to muzu ze....
- Ache
- Pokročilý

zde na foru to ještě zmínil Butch3r (někde v sekci Ati), bandita. Na extraHW o tom udělal kapitolku mirek... AF tester kterej testuje filtraci textur si může zkusit každý...HEAD píše:Ano tvrdite to vy 2 z celkoveho poctu tisicovek(mozna desitek tisic) uzivatelu, kteri pravdepodne do ted presli z 57xx/58xx rady na fermi a nebo je meli moznost porovnat.
Jako tohle neni dukaz.
O víkendu ještě udělám vám s červenými brýlemi ústupek a udělam screenshot z Crysisu, kde to je vidět i na statickém snímku. (pokud ale do té doby kartu neprodám, už mam zájemce)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze muzes. Muze to tvrdit i Stratos. Muzes tvrdit ze ostatni lzou. V tom pripade prichazi na radu (ne)duveryhodnost dane osoby/osob - a pak je to myslim jasne jak slunce na Floride.HEAD píše: Taky muzu tvrdit, ze ma fermi horsi AA a ze je to poznat jen v behu i kdyz je to upla blbost.Ale tvrdit to muzu ze....
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro
>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
- michal3d
- Začátečník

- to by bolo najlepsie a potom pls sprav tie videa aj s nVidiou, aby sa to dalo porovnatDOC_ZENITH píše:jak ti to máme dokázat když 90% toho se děje jen v pohybu a nejde to ukázat na screenu a jakákoliv komprese videa by to zakryla.... snad leda přijď ke mě domu a já ti to ukážu, jinak už to prostě nejde. Leda si ještě zkusim ze skladu u nás "vypůjčit" tu zachytávací HDMI kartu a udělat to alespoň v 720p bez komprese ale nic neslibuji.
- Ache tu postoval tie obrazky z Trackmanie, UT3 a DOOM3 uz davno predtym ak sa nemylim, rovnako ako ich postoval aj v diskusii k clanku o kvalite obrazu na EHWhnizdo píše: Clanek bude asi tezko vysledkem diskuse, kdyz vznikl drive, ze![]()
- tak aby sme si to ujasnili, ty si tu hovoril o nejakom clanku na HardOCP, ktory tiez riesi tento AF problem, tak ja som taky nenasiel, preto sa pytam na ktory si narazal? A co sa tyka toho Metra, to som sem dal preto, lebo ty si predtym odpovedal na toto:hnizdo píše: Nevim co sem pletes chybu enginu Metra, ktera navic nema co delat s filtraci, a k tomu se projevuje i na RadeonechNavic uz vubec nevim co to ma co delat s nekvalitnim filtrovanim Radeonu, tohle neni fotbal aby se hralo na body.
takze to bola narazka presne na to, ze HD5870 nie je jedina karta, u ktorej sa daju najist chyby v urcitych hrach, alebo inymi slovami som si proste trosku rypol, ked uz tu tu GTX470 ukazujete ako bezchybnu kartumichal3d píše: Inak nemozem sa ubranit pocitu, ze sa cely cas snazis presvedcit ostatnych a hlavne seba, ze GTX470 nie je az tak zla kupa a ze je vlastne lepsia nez HD5870...schvalne, kolko casu si stravil hladanim chyb v obraze HD5870 a kolko hladanim chyb v obraze GTX470?
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to byl skvely priklad, kdyz:michal3d píše: takze to bola narazka presne na to, ze HD5870 nie je jedina karta, u ktorej sa daju najist chyby v urcitych hrach, alebo inymi slovami som si proste trosku rypol, ked uz tu tu GTX470 ukazujete ako bezchybnu kartu
" It is not a hardware problem, it is not a driver problem, and it is definitely not NVIDIA trying to cheat and boost framerates by diminishing image quality. It is an application bug and the developer is aware of it and working on it."
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Prave ze v AF testeru ma kvalitnejsi AF 58xx rada...Ache píše: zde na foru to ještě zmínil Butch3r (někde v sekci Ati), bandita. Na extraHW o tom udělal kapitolku mirek... AF tester kterej testuje filtraci textur si může zkusit každý...
O víkendu ještě udělám vám s červenými brýlemi ústupek a udělam screenshot z Crysisu, kde to je vidět i na statickém snímku. (pokud ale do té doby kartu neprodám, už mam zájemce)

Cela tahle diskuze je onicem.Vy si budete mlit svou a ja si budu mlit svou, protoze krom kecu, ze je to videt v pohybu a nebo u starych her nemate zadnej dukaz.
Crysis uz 2 dny tady mas moje savy a nikdo nedodal porovnavaci screen
//Krteq - vyděleno z tématu GF GTX 470/480 - recenze, porovnání výkonu
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita filtrace textur GTX 4xx vs. HD 5xxx
V"bec vám nerozumim, nějakej AF tester vůbec nechápu, podle čehjo mám vidět co je horší? Já jen vidim že ATi má kolečko a Nvidia 12tiúhelník bo co...
To že AF filtr bude vidět v pohybu je snad jasný, vzpomeňte na starý Quake Arena III Engine hry jako RTCW, kde při nastavení biliner filtru je krásně v chodbách vidět ty přechody z mizerné textury do kvalitnější...otázka jak horký to ue současne u ATi vs Nvidia a asi to tak brutální nebude jako když zapnete bilinear Vs Trilinear s anisotropem...
To že AF filtr bude vidět v pohybu je snad jasný, vzpomeňte na starý Quake Arena III Engine hry jako RTCW, kde při nastavení biliner filtru je krásně v chodbách vidět ty přechody z mizerné textury do kvalitnější...otázka jak horký to ue současne u ATi vs Nvidia a asi to tak brutální nebude jako když zapnete bilinear Vs Trilinear s anisotropem...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- michal3d
- Začátečník

- to je pekne, ale faktom je, ze pri zapnutom AAA je na HD5870 vsetko v poriadku a na GTX480 je problem, tak neviem ci ta hra detekuje karty (ako jedna nemenovana hra) a prezmenu sa rozhoduje, ze na GTX480 nepusti kvalitny obraz, alebo co...no tak isto aj ta chyba v Trackmanii je mozno problem aplikacie, kto vie...hnizdo píše: Tak to byl skvely priklad, kdyz:
" It is not a hardware problem, it is not a driver problem, and it is definitely not NVIDIA trying to cheat and boost framerates by diminishing image quality. It is an application bug and the developer is aware of it and working on it."
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

HEAD píše:Prave ze v AF testeru ma kvalitnejsi AF 58xx rada...Ache píše: zde na foru to ještě zmínil Butch3r (někde v sekci Ati), bandita. Na extraHW o tom udělal kapitolku mirek... AF tester kterej testuje filtraci textur si může zkusit každý...
O víkendu ještě udělám vám s červenými brýlemi ústupek a udělam screenshot z Crysisu, kde to je vidět i na statickém snímku. (pokud ale do té doby kartu neprodám, už mam zájemce)![]()
Cela tahle diskuze je onicem.Vy si budete mlit svou a ja si budu mlit svou, protoze krom kecu, ze je to videt v pohybu a nebo u starych her nemate zadnej dukaz.
Crysis uz 2 dny tady mas moje savy a nikdo nedodal porovnavaci screen![]()
//Krteq - vyděleno z tématu GF GTX 470/480 - recenze, porovnání výkonu
Změň pattern z tý šachovnice na ten jemnej a pootoč to a hned uvidíš tu krásu, na šachovnici a tom barevnym kruhu ukazujícím mip mapy se to nepozná, ale v D3D AF testeru právě vidět je, viz článek na Extrahardware kde je to přesně vyfocené.
To sam_217: AF tester právě dovede zobrazit kvalitu filteringu pokud je nastavenej správně, na headově screenu neni. Tam znázorňuje jen úhlový optimlizace, který pokud nejsou do tý nechvalně prosnulý kytky, tak je to ok. I taková S3 deltachrome S8 měla v d3d af testeru ok úhly ale filtering v hrách byl hums. To co je u ATI problém je nádherně vidět zde:
http://img25.imageshack.us/img25/1082/1 ... jfn62l.png
Lajna prostě.... která je vidět... a ta před tebou hezky jede i ve hře když se to zrovna shodne s texturou na který to hodně je vidět (lesklá bumbmapa) klasický textury R8xx kupodivu filtruje dobře, jen ty co jsou trochu složitější (určitej formát nevystopoval jsem jakej, hra na texturách mi nepíše "tady je DXT1, tady je DXT3, tady je normálová mapa, atd) hlavně lesklý bumpmapy, ak tam to prostě vidět je.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne čtv 13. kvě 2010, 19:52, celkem upraveno 1 x.
- Ache
- Pokročilý

Hele, víte vy vůbec co je to to AAA?
Dyť to vůbec nic moc nevyhlazuje ani na Ati ani na NV - jen no na NV dělá obraz jako když zapnete na ATi widetent
Je fakt masakr, že moderátoři museli tohle téma vyseknout tématu o Fermi! Přitom záměrem nebylo jenom porovnávat obraz!!!!
Já prostě měl (tále teda mám, ale už dlouho ne) u sebe tyhle karty, a chtěl jsem je mezi sebou porovnat a v pár příspěvcích subjektivně ohodnotit různé výhody a nevýhody obou karet očima hráče náročného na kvalitu obrazu...
Jenže jsem nepředpokládal že to bude mít takové následky.
Výsledek je ten, že i když udělam screenshot třeba z toho Crysisu, tak bude zase označen za blbou hru (jako Unrealy nebo Trackmania).
Jasným důkazem je HEAD!!! Ačkoliv jsem řikal, že si tohle lze všimnout AF testeru když je checkerboard nastevanen na 2,1,0 (aby bylo co anizotropně filtrovat!). Na základní nastavení porovnáváme jen kvalitu mip-mapingu! A ta je na Ati dokonalá - bez úhlový a trilinearní optimalizace. Tak postnul screen se základním nastavením, a hraje si borce
Tohle je prostě ukázka toho, že HEAD to nechce vidět. A jiní Fanboys to samý.
Já se do těhle diskuzí nikdy moc nemontoval, protože nemají smysl, když bude člověk ukazovat na nějakej bordel na Nvidii, bude označen za Fanatika a naopak.
Ale jak řikám, původní záměr byl jiný, jen uživatelská srovnávačka obou karet. Radeona jsem před tím měl 3 měsíce, takže vím jak se chová. GeForce jsem si vypůjčil, takže jsem převážně testoval jí, a proto jsem neměl čas se tady dělat z nějakýma screenama, nebo nedejbože videama na Atině, když jsem si chtěl vyzkoušet hlavně tu GeForce! Že to dopadne tak že si jí nakonec nechám jsem ani nečekal. Ta karta mě prostě velice překvapila, za celou tu dobu co jí mam běží krásně, dohrál jsem těméř celý Metro2033 (který je fakt super! hlavně díky tesselaci jsou modely příšer dokonalý! - takováhle detailní geometrie, to je konečně krok do předu! Konečně z hranáčů jsou lidi
Víc takových her! )
Takže moje resumé: Fanaticí, hádejte se! já si tuhle diskuzi poznamenam, a připomenu vám jí v případě, že bych něco našel na Nvidii (třeba začně něco šidit kdo ví...) to zase ze mě bude fanatik, co? A budou proti mě stát ti co mě teď obhajují? NE! Já už nikdy nic porovnávat nebudu! Možná tahle porovnávačka někomu pomohla (těm co záleží i na kvalitě obrazu), ale mě fakt už štve, protože jsem nechtěl porovnávat jen obraz!
Dyť to vůbec nic moc nevyhlazuje ani na Ati ani na NV - jen no na NV dělá obraz jako když zapnete na ATi widetent
Je fakt masakr, že moderátoři museli tohle téma vyseknout tématu o Fermi! Přitom záměrem nebylo jenom porovnávat obraz!!!!
Já prostě měl (tále teda mám, ale už dlouho ne) u sebe tyhle karty, a chtěl jsem je mezi sebou porovnat a v pár příspěvcích subjektivně ohodnotit různé výhody a nevýhody obou karet očima hráče náročného na kvalitu obrazu...
Jenže jsem nepředpokládal že to bude mít takové následky.
Výsledek je ten, že i když udělam screenshot třeba z toho Crysisu, tak bude zase označen za blbou hru (jako Unrealy nebo Trackmania).
Jasným důkazem je HEAD!!! Ačkoliv jsem řikal, že si tohle lze všimnout AF testeru když je checkerboard nastevanen na 2,1,0 (aby bylo co anizotropně filtrovat!). Na základní nastavení porovnáváme jen kvalitu mip-mapingu! A ta je na Ati dokonalá - bez úhlový a trilinearní optimalizace. Tak postnul screen se základním nastavením, a hraje si borce
Tohle je prostě ukázka toho, že HEAD to nechce vidět. A jiní Fanboys to samý.
Já se do těhle diskuzí nikdy moc nemontoval, protože nemají smysl, když bude člověk ukazovat na nějakej bordel na Nvidii, bude označen za Fanatika a naopak.
Ale jak řikám, původní záměr byl jiný, jen uživatelská srovnávačka obou karet. Radeona jsem před tím měl 3 měsíce, takže vím jak se chová. GeForce jsem si vypůjčil, takže jsem převážně testoval jí, a proto jsem neměl čas se tady dělat z nějakýma screenama, nebo nedejbože videama na Atině, když jsem si chtěl vyzkoušet hlavně tu GeForce! Že to dopadne tak že si jí nakonec nechám jsem ani nečekal. Ta karta mě prostě velice překvapila, za celou tu dobu co jí mam běží krásně, dohrál jsem těméř celý Metro2033 (který je fakt super! hlavně díky tesselaci jsou modely příšer dokonalý! - takováhle detailní geometrie, to je konečně krok do předu! Konečně z hranáčů jsou lidi
Takže moje resumé: Fanaticí, hádejte se! já si tuhle diskuzi poznamenam, a připomenu vám jí v případě, že bych něco našel na Nvidii (třeba začně něco šidit kdo ví...) to zase ze mě bude fanatik, co? A budou proti mě stát ti co mě teď obhajují? NE! Já už nikdy nic porovnávat nebudu! Možná tahle porovnávačka někomu pomohla (těm co záleží i na kvalitě obrazu), ale mě fakt už štve, protože jsem nechtěl porovnávat jen obraz!
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano Head jsem hodil screen tak aby to vypadalo že je vše v pořádku:) Tak já hodim oficiální, or Hardu kterej ukazuje že není. 
screen jsem postoval už o post výše ale: Na NV je vidět že žádný neplynulý přechody nejsou a u dáli v mipmapě si textura zachovává detail. u Radeon 4xxx je vidět že přechody jsou ale texturu nelikvidujou moc furt je vidět detail, někde až moc = možné skoly k shimmeringu (mohu potvrdit z vlastní zkušenosti). U HD5870 bohužel MIP přechod je tak ostrej že po něm textura ztratila hodně detailu a bohužel naráz v jedný lajně která před váma v někerých hrách pojede jak ta v tracmánii, nic příjemnýho.
screen jsem postoval už o post výše ale: Na NV je vidět že žádný neplynulý přechody nejsou a u dáli v mipmapě si textura zachovává detail. u Radeon 4xxx je vidět že přechody jsou ale texturu nelikvidujou moc furt je vidět detail, někde až moc = možné skoly k shimmeringu (mohu potvrdit z vlastní zkušenosti). U HD5870 bohužel MIP přechod je tak ostrej že po něm textura ztratila hodně detailu a bohužel naráz v jedný lajně která před váma v někerých hrách pojede jak ta v tracmánii, nic příjemnýho.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jezisi marja.Jasne se na ehw pise, ze ma v Af testeru ATI kvalitnejsi AF bez optimalizaci.Co to zase malete?
16xAf u gtx 480
http://extrahardware.cnews.cz/galerie/y ... ndex.php?5
16xAF uz 5970
http://extrahardware.cnews.cz/galerie/y ... dex.php?11
Navic je skoda, ze to testoval ty hry na 5970a netestoval to na single gpu.
Jinak narceni, ze sem fanatik-takhle sem se hodne dlouho nezasmal.Jak ja tu 5850 kritizoval a kritizuju, ale nekvalitni AF nema v zadnem pripade.Proto to taky tak hajim.
Vase polodukazi ve strych hrach me nepresvedcej a stojim si za tim, ze je to pouze bug a v novych hrach ma 58xx kvalitni AF.
16xAf u gtx 480
http://extrahardware.cnews.cz/galerie/y ... ndex.php?5
16xAF uz 5970
http://extrahardware.cnews.cz/galerie/y ... dex.php?11
Navic je skoda, ze to testoval ty hry na 5970a netestoval to na single gpu.
Jinak narceni, ze sem fanatik-takhle sem se hodne dlouho nezasmal.Jak ja tu 5850 kritizoval a kritizuju, ale nekvalitni AF nema v zadnem pripade.Proto to taky tak hajim.
- Ache
- Pokročilý

HEAD: Tak si pusť ten Crysis, mapu RELIC, tam jsou ti sniper věže tím plechem náročným na filtraci (jako chceckerboard textura, nebo plech v trackmanii, nebo plech v UT3), a zde to uvidíš!:
http://www.abload.de/img/crysis642010-05-1320-0a5zj.jpg
EDIT: za brilinární přechody (pokud si toho někdo všimne) na NV se omlouvam, jsem měl nastaven driver na HIGH.
EDIT2: Nevím co meleš ty, ale jasně lepší AF v testeru na EHW teda není: nakonec je tam přece jasně napsáno: " První jmenovaný upozornil na to, že ačkoli v D3D AF Testeru může vše na první pohled vypadat dobře, ve hrách se přesto u Radeonů HD 5000 nacházejí chyby způsobené právě optimalizacemi anizotropního filtru. Vše doložil několik screenshoty a přidal i dalšími weby jako HardOCP objevený tip na odhalení i v D3D AF Testeru."
http://www.abload.de/img/crysis642010-05-1320-0a5zj.jpg
EDIT: za brilinární přechody (pokud si toho někdo všimne) na NV se omlouvam, jsem měl nastaven driver na HIGH.
EDIT2: Nevím co meleš ty, ale jasně lepší AF v testeru na EHW teda není: nakonec je tam přece jasně napsáno: " První jmenovaný upozornil na to, že ačkoli v D3D AF Testeru může vše na první pohled vypadat dobře, ve hrách se přesto u Radeonů HD 5000 nacházejí chyby způsobené právě optimalizacemi anizotropního filtru. Vše doložil několik screenshoty a přidal i dalšími weby jako HardOCP objevený tip na odhalení i v D3D AF Testeru."
Naposledy upravil(a) Ache dne čtv 13. kvě 2010, 20:18, celkem upraveno 2 x.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pěkně odfiltrovaný Ache ta podlaha tý věže, bylo by fajn kdybys ještě vyfoti jak to samý místo filtruje HD5870 to by mě docela dost zajímalo...
DOC_ZENITH: to v tom AF testeru máš na mysli ten drastickej přechod z toho šedivýho kruhu to takovejch těch miniaturníh kruhovejch pruhů kolem?
A ten bezfragmentovej šedivej pruh je správně, nebo špatně? Na tý nvidii a HD4890 maj ty proužkový fragmenty až ke středu kde je červenej kruh/čtverec, teda spíš HD4890 má ty fragmenty až k červený...a teď co je správně?
DOC_ZENITH: to v tom AF testeru máš na mysli ten drastickej přechod z toho šedivýho kruhu to takovejch těch miniaturníh kruhovejch pruhů kolem?
A ten bezfragmentovej šedivej pruh je správně, nebo špatně? Na tý nvidii a HD4890 maj ty proužkový fragmenty až ke středu kde je červenej kruh/čtverec, teda spíš HD4890 má ty fragmenty až k červený...a teď co je správně?
Naposledy upravil(a) sam_217 dne čtv 13. kvě 2010, 20:22, celkem upraveno 1 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX