ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Snajper2
Nováček
Nováček

Re: ATi Radeon HD5700 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od Snajper2 »

už bola reklamovaná, a vymenili mi ju za novú. ale je to ten istý problém. mimochodom, čo je to Clear CMOS?
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

To je pravda, to jsi už psal. Clear CMOS je vymazání paměti biosu. Dělá se to přepínačem na desce, případně vyndáním baterky na MB. Tím se obnoví "tovární nastavení" biosu. Mimochodem, je to všechno popsáno v manuálu, stejně tak i update biosu, který je na Gigabyte deskách s dual biosem jednoduchý a bezpečný.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Snajper2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snajper2 »

už mi začal počítač dokonca blbnúť, aj keď som len na nete. dúfam, že ten Clear CMOS nieje nejaké rizikové, a nepobabrem si s tým počítač. lebo už ak by ani to nepomohlo, tak potom už naozaj neviem, čo s tým môže byť. lebo ako som spomínal, s nVidiou bolo dá sa povedať všetko v poriadku. ale s tou ATI sú stále nejaké problémy
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Max Casper píše: Doporučení updatu Biosu mi přijde jako klasická marketingová mlha, která svádí problémy Ati na výrobce desky.
Týká se snad to doporučení nějakých konkrétních desek a jaký problém vlastně novější bios opravuje? V Description u nových verzí Biosů nic zásadního není.
Kdyz sem vybaloval 3870 X2 od Sapphire, tak na ni byla primo nalepka s varovanim, ze pred instalaci karty je nutne nahrat nejnovejsi BIOS k zakladni desce.
Snajper2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snajper2 »

a ako sa ten update BIOSu robí?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Snajper2 píše:a ako sa ten update BIOSu robí?

TADY si stahni utilitu pro online updatovani biosu, nainstalujes ji, spustis a das update biosu.... Osobne jsem ale pro manualni update pomoci flashky :-)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
atimen2
Nováček
Nováček

Příspěvek od atimen2 »

nechci vám kazit náladu ....ale měl jsem taky problemy -reklamace ?-grafika gut ,ale bylo mi řečeno že pokud mam starší (starou) zakladni desku , ja ji mam asi 3 roky tak mi ta grafika nepojede ani po update BIOSu.....a hlavně že ma dost problemy s deskama ktere maji chipset od nForce..(korektně tedy maji jet jen s novyma deskama a chipsetem od AMD )..A NUTNO DODAT ..ŽE MELI PRAVDU ....update BIOSu nepomohl a ja tím přišel o 3000 kč ,jedině že bych vyměnil desku -atim investoval dalši aspoň 2500 kč .....trochu mě to zklamalo ale ati opovrhovat nemohu používam jen atiny a nikdy sem snima žáden problem neměl .....aspoŇ doteď ( no nic jdu šetřit na novou desku ...brrrr) :wink: :(
KaLaXeL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KaLaXeL »

Mám problém .. když hraju Bad Company 2 na Medium v rozlišení 1600 na HD 5770 Vapor-x tak se mě to dost škube .. nemůže to být procesorem ?? AMD Athlon 64 X2 6000+
celer333
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od celer333 »

Jojo je to procesorem... tahle hrá má dost náročnej engine na PCU... :wink:
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Už fakt nevím co s tím mám dělat. Zkusil jsem vše, různé ovladače, změnit napětí na GPU, změnit takty na grafice, ale pořád to samé. Když něco hraju tak mi to buď problikne, tzn hodí černou obrazovku cca na 5 sec, pak se hra zase nahodí, a nebo se to hodí na plochu a už hru nezapnu a v tom horším případě se sekne celý PC a musím tvrdý restart. Pro zajímavost v NFS Shift když to problikne tak pak mám šedý pruh přes monitor ve hře, u DIRT2 to buď "jenom" problikne a nebo to spadne na plochu s oknem "Neodpovídá" a GTAIV taky problikává, a nebo se shodí na plochu, zvuk jede, ale hra už nejde obnovit. Pokaždé jak obraz problikne tak se takt shodí z 3D na 2D viz. obr. Pro představu jak to vypadá v GTA přihazuju video.

Jestli máte nějaké rady tak sem s nima, protože já už nevím co bych mohl ještě zkusit, tak než to reklamuju, tak ať mám vyzkoušené všechny varianty..

Obrázek

http://www.youtube.com/watch?v=P4ZBDps-Zyg
zvuk je posunutý, protože to mobil blbě nahrál..

Sestava z podpisu..
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Pokud jsi to ještě neudělal, zkus updatovat BIOS základní desky. Kombinace Gigabyte MB a HD 5000 dělá trochu neplechu.

//Ještě dotaz, jaká verze ovladače?
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

BIOS na desce mám poslední a ovladač grafiky je taky poslední 10.4 viz ten obrázek Afterburnru. Ještě jsem neříkal co mám za OS, takže to je Win7 Pro 64bit. Jo a dokonce poslední dobou to občas blbne i čistě ve Windows. Podobný problém mi dělala předchozí grafika GF 8800GTS 512MB. Tam to neproblikávalo, ale házelo to přes obrazovku takové artefakty, čtverečky.. Tu jsem reklamoval a mohl jsem si vybral novou, tak jsem si vzal tu 5770. Tak nevím jestli je to shoda náhod že mám takovou smůlu na grafiky, a nebo něco jiného.
Barracuda
Začátečník
Začátečník

Ati HD5770 + HD filmy a trhaný zvuk

Příspěvek od Barracuda »

Zdravím

Je tu někdo kdo používá HD zvukovku na kartách Ati. Mám Ati Hd5770 propojenou přes DVI do monitoru a přes HDMI do receiveru. U her, dvd filmu a tak je vše vpořádku, ale u přehrávání HD videa se nepravidelně kouše zvuk. Podle mne by se to na Core 2 duo 2,3GHz z 6GB Ram sekat nemělo. Zkoušel jsem Power DVD, Kmplayer, i různé kodeky třebas od CoreAVC ale je to stále to samé. Os mam WIN7 64 bit. Už mě nenapadá co mám zkusit. Nemá někdo nějaký tip ?
Mam co mám, a co nemám si koupim. Až na to budou že :-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ati HD5770 + HD filmy a trhaný zvuk

Příspěvek od Stratos »

skousel si KM-Player?
Barracuda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Barracuda »

Jojo km-player, gom, power DVD, a jiné, dokonce ani reinstalace na nový systém nepomohla, stale se to náhodně kouše, občas prská a tak podobně
cola2600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cola2600 »

pro mě jediný nápad je že tvuj hdmi kabel nebo grafická karta nezvládá zpracovávat naráz hd třeba po*no + zvuk ale nevím
Grafický adaptér:Gigabite hd5850 1Gb OVERCLOCK 930/1250Mhz Procesor:amd phenom x4 965 3,4@3,7Ghz Overclocked
RAMka:kingston 4Gb 1333Mhz Základní deska:asus M4a785TD-V EVO
hard disk:WD 500gb
Zneužívám operačního systému:Windows seven(7) 64bit verze
Barracuda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Barracuda »

To mě taky napadá, proto je to i otazka pro ty kteří používají zvukovku na Atince zda jim to taky zlobí, nebo mám možná vadnej kus.
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 13. črc 2010, 20:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučení témat
Bananec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bananec »

Dobrý,

mám tiež 5770-ku (od Sapphire), čo robí problémy pri hraní hier mi skočia tie vertikálne čiary alebo proste iba prázdna čierna obrazovka a nutný tvrdý reštart...skúšal som už všeličo a zatial všetko márne, tak som pomyslel na flash BIOS-u grafiky, len sa bojm toho, že mi to zruší záruku na ňu, a tak sa pýtam: ak by som flashol BIOS na najnovší, a nepomohlo by to, a žeby som ho preflashoval zase nas5 na ten povodný, zistili by mi to, ak by som ju reklamoval?

//Flash ani nič podobné nepomohlo, ale zistil som že ono to VZDY spadne ked ma okolo 60-70°C a to plati pre vsetky hry, nielen tie s DX11 a tak ked nie su velmi horuce dni a nasilu nastavim vetrak grafiky na takych 90% tak mi to nespada a mozem hrat cele hodiny lebo to nedosiahne ani 60°...cize ma to velky suvis s tou teplotou ale nwm preco, 60 - 70°C nie je vobec vela...
Naposledy upravil(a) Bananec dne stř 28. črc 2010, 21:26, celkem upraveno 2 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne, nepoznalo a ani to nikdo zkoumat nebude.
Ammi
Nováček
Nováček

problém s grafikou?

Příspěvek od Ammi »

Chtěl bych se zeptat jaké mohou být příčiny mého problému:
Na jaře jsem si koupil novou GK a následně mi občas při hře zcela seknul počítač a rozsvítili se oba monitory. Pomohl až vypnutí počítače natvrdo. Myslel jsem si, že je to zapříčiněno spíše stavem počítače a ostatními kompenentami a tak jsem to vzhledem k nízké četnosti těchto záseků neřešil až do výměny i ostatních komponentů.
K mému zděšení však hned v první hře na počítači s novými komponentami a onou GK opět zásek hned při prvním spuštění hry. Restart a opět.
Je možné, že s touto kartou není něco v pořádku nebo mám problém hledat jinde? Díky.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“