HD5970 gpu shark 2.0

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
G19:DD
Začátečník
Začátečník

HD5970 gpu shark 2.0

Příspěvek od G19:DD »

Dobrý den, je možné, že mi to ukazuje v GPU sharku, že mám pamět 1024 MB na grafice, když mám správně mít 2048 ? Není to náhodou vina toho, že má HD 5970 2 jádra a že GPU shark zjišťuje pameť pouze 1 jádra a paměti nesčítá ?

edit : opravil jsem chyby
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HD5970 gpu shark 2.0

Příspěvek od yuri.cs »

Velikosti pameti se u nV a ATi karet nescitaji. Cili je to spravne ;)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

spravne receno: pameti se v SLI/CROSSU nescitaji :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

každý čip může přímo přistupovat ke svým 1024MB paměti, proto se detekuje jen 2048MB (paměť není sdílená pro oba čipy)

v praxi je to složitější:
paměť pro textury se efektivně nesčítá (tzn. tytéž textury jsou uložené v obou), ani propustnost ve vztahu k texturám se nesčítá
paměť pro buffery (frame buffer/Z buffer) se efektivně sčítá a sčítá se i propustnost
ve 2D, dokud se neaktivují výstupy druhého čipu, se používá jen paměť přiřazená prvnímu čipu (víc není potřeba)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Počakt počkat. Jak se sčítá paměť pro Z/-frame buffer? U SLI jak ho vedlo 3DFX to moc dobře chápu, ale u AFR? Jak se tam může sčítat když jeden čip vůbec neví o tom co je v paměti toho druhého, protože je to AFR a tam se snímky niak nevážou. Možná kdyby ATI rozchodila sideport, ale jak se probůh v AFR ať už je to SLI nebo CF sčítá framebuffer karet?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“