Dobrý den, je možné, že mi to ukazuje v GPU sharku, že mám pamět 1024 MB na grafice, když mám správně mít 2048 ? Není to náhodou vina toho, že má HD 5970 2 jádra a že GPU shark zjišťuje pameť pouze 1 jádra a paměti nesčítá ?
edit : opravil jsem chyby
HD5970 gpu shark 2.0
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- G19:DD
- Začátečník

HD5970 gpu shark 2.0
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: HD5970 gpu shark 2.0
Velikosti pameti se u nV a ATi karet nescitaji. Cili je to spravne 
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
spravne receno: pameti se v SLI/CROSSU nescitaji 
- no-X
- Středně pokročilý

každý čip může přímo přistupovat ke svým 1024MB paměti, proto se detekuje jen 2048MB (paměť není sdílená pro oba čipy)
v praxi je to složitější:
paměť pro textury se efektivně nesčítá (tzn. tytéž textury jsou uložené v obou), ani propustnost ve vztahu k texturám se nesčítá
paměť pro buffery (frame buffer/Z buffer) se efektivně sčítá a sčítá se i propustnost
ve 2D, dokud se neaktivují výstupy druhého čipu, se používá jen paměť přiřazená prvnímu čipu (víc není potřeba)
v praxi je to složitější:
paměť pro textury se efektivně nesčítá (tzn. tytéž textury jsou uložené v obou), ani propustnost ve vztahu k texturám se nesčítá
paměť pro buffery (frame buffer/Z buffer) se efektivně sčítá a sčítá se i propustnost
ve 2D, dokud se neaktivují výstupy druhého čipu, se používá jen paměť přiřazená prvnímu čipu (víc není potřeba)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Počakt počkat. Jak se sčítá paměť pro Z/-frame buffer? U SLI jak ho vedlo 3DFX to moc dobře chápu, ale u AFR? Jak se tam může sčítat když jeden čip vůbec neví o tom co je v paměti toho druhého, protože je to AFR a tam se snímky niak nevážou. Možná kdyby ATI rozchodila sideport, ale jak se probůh v AFR ať už je to SLI nebo CF sčítá framebuffer karet?