Zdravím.
Před pár dny jsem zpozoroval, že můj disk (Seagate, ID modelu ST9500325AS) občas vydává jemné chrastivé, vesměs pravidelné zvuky. Pro jistotu jsem tedy mrkl do Everestu na hodnoty S.M.A.R.T. a vyděsil mě vykřičník u hodnoty "Reallocated Sector Count". Ještě více mě však vyděsila informace kterou mi o stavu disku podal HD Tune.
Disk (a tedy notebook Asus K70AB) je půl roku starý. Stále tedy v záruce.
Chtěl jsem se zeptat, co mé hodnoty S.M.A.R.T. vlastně o stavu disku vypovídají? Uznají mi "závadu" na reklamačním oddělení a je to vůbec na reklamaci?
Na chod disku jako takového si nemůžu jinak stěžovat. Hlučnost, rychlost..všechno jinak v normě. Jen ty občasné nápadné zvuky a nyní už i varování diagnostikovacích programů mě velice znepokojují. Předem Vám moc děkuji za odpověď.
Stav disku v HD Tune - failed
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- morize
- Nováček

Stav disku v HD Tune - failed
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stav disku v HD Tune - failed
Seek Error Rate se u Seagatu nenuluje po vypnuti, takze HD Tune u tohohle atributu blbne. Disk ma jeden prealokovany sektor a to podle me jeste neni na reklamaci.
Projed to primo utilitou od Seagatu a pokud ta nahlasi vadny disk, tak ho reklamuj.
Projed to primo utilitou od Seagatu a pokud ta nahlasi vadny disk, tak ho reklamuj.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- morize
- Nováček

V testech SeaTools disk uspěl.
Budu teď ale hodnoty S.M.A.R.T. víc hlídat. Od kolika přealokovaných sektorů je to už na reklamaci?
Budu teď ale hodnoty S.M.A.R.T. víc hlídat. Od kolika přealokovaných sektorů je to už na reklamaci?
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle SMARTu je limit 36, pak by mel zacit SMART rvat a i SeaTools by mel doporucit vymenu disku.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W