OS dodávaný s ntb Acer a kalibrace baterky
Moderátor: Don
- ppromi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
OS dodávaný s ntb Acer a kalibrace baterky
Zdar, slyšel jsem, že když si koupím ntb s Windows (OEM), tak i při formátování se mi automaticky nainstalují aplikace od Aceru ( s té OEM verzi winů), co je na tom pravdy ?
Jak se dělá a k čemu je dobrá kalibrace baterky ?
Díky za odpovědi.
Jak se dělá a k čemu je dobrá kalibrace baterky ?
Díky za odpovědi.
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
- Butch
- Středně pokročilý
Re: OS dodávaný s ntb Acer a kalibrace baterky
Pri formatovani tezko, spis pri obnove z recovery media/partition
Kalibraci baterky ma vetsina vyrobku v biosu, nekdo to ma soucasti power manageru.
Je to dobre k tomu ze treba ze po delsim case se ztraci kapacita baterky a kalibrace to vetsinou vybije, nabije, vybije nabije....tim si nb overi kolik maximalne baterka dava a jak dlouho vydrzi, odecitani hodnot je pak presnejsi(tj ze ti to nerika treba 20% a pritom je baterka na nule atd...) a obcas se timto i par procent kapacity prida.
Kalibraci baterky ma vetsina vyrobku v biosu, nekdo to ma soucasti power manageru.
Je to dobre k tomu ze treba ze po delsim case se ztraci kapacita baterky a kalibrace to vetsinou vybije, nabije, vybije nabije....tim si nb overi kolik maximalne baterka dava a jak dlouho vydrzi, odecitani hodnot je pak presnejsi(tj ze ti to nerika treba 20% a pritom je baterka na nule atd...) a obcas se timto i par procent kapacity prida.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ppromi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A dodává Acer, popř. Lenovo k ntb i originální OEM winy, nebo pouze ten recovery ?
- Butch
- Středně pokročilý
jiz dlouho jsem nevidel nb ktery by mel k sobe original oem media.
Drive to firmy delaly, ale to je tak 8 let dozadu. Bylo to vetsinou oem medium + cdcko nebo diskety s drivery.
Lenovo dava recovery k vetsine modelu(nedava treba k x201i a nejakym SL modelum, proste tem levnejsim v urcite kategorii). Vetsinou je predinstalovany WIN7 a recovery k nb jsou na WIN XP.
Nikdy uz to neni tak ze bys dostal recovery k tomu systemu ktery je prave nainstalovan. Alespon ne u Lenova. Kdyz jsou W7 na notesu, dostanes maximalne recovery downgrade win XP, nekdy ani to ne. Media k recovery W7 si musis udelat sam, staci kliknout na ten Lenovo_Recovery oddil a samo ti to nabidne a navede te to. Nebo muzes pouzit jine alternativy jako udelani zalohy bitove kopie ve win a nebo pouzit externi program jako treba Acronis.
Drive to firmy delaly, ale to je tak 8 let dozadu. Bylo to vetsinou oem medium + cdcko nebo diskety s drivery.
Lenovo dava recovery k vetsine modelu(nedava treba k x201i a nejakym SL modelum, proste tem levnejsim v urcite kategorii). Vetsinou je predinstalovany WIN7 a recovery k nb jsou na WIN XP.
Nikdy uz to neni tak ze bys dostal recovery k tomu systemu ktery je prave nainstalovan. Alespon ne u Lenova. Kdyz jsou W7 na notesu, dostanes maximalne recovery downgrade win XP, nekdy ani to ne. Media k recovery W7 si musis udelat sam, staci kliknout na ten Lenovo_Recovery oddil a samo ti to nabidne a navede te to. Nebo muzes pouzit jine alternativy jako udelani zalohy bitove kopie ve win a nebo pouzit externi program jako treba Acronis.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Simmy
- Začátečník
-
zeptám se částečně k tématu .. není porušení licenčních podmínek, když si seženu klasické medium s WIN7, ntb kompletně zformátuju a při následné klasické instalaci jen zadám S/N z mojeho štítku, ne?
- strekill
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bude DVD s Winy origo, tak není problém. Ale pokud to stáhneš jako warez a zadáš kód ze štítku, tak si nejsem jistý, zda je to legální cesta.
Ale kontrola pravosti by jít měla. Pokud se mýlím, tak mě pls opravte.
Ale kontrola pravosti by jít měla. Pokud se mýlím, tak mě pls opravte.
PC1: C2D E7500 @3800 MHz 1,4V, ASUS P5QL-PRO, 2 GB DDRII@800 MHz, GigaByte GTS250 1GB Zalman cooler,Samsung SpinPoint F3 1 TB, Maxtor 250 GB SATAII, NEC DVD+-RW
PC2: P4 540 s HT@3,2 GHz (90 nm Prescott ), ASUS P5GD1, 1,5 GB DDRI@400 MHz, GeForce 6600 GT,
PC3: Celeron Dual-Core E1400@3,0 GHz 1,29 V (65 nm Conroe), 1 GB DDRII@800 MHz, GMA3150
NTB: ASUS K50IN-SX025 - C2D T6500@2,1 GHz, 4 GB RAM DDRII@800 MHz, 320 GB SATAII, 1360×768 16:9 lesklý
PC2: P4 540 s HT@3,2 GHz (90 nm Prescott ), ASUS P5GD1, 1,5 GB DDRI@400 MHz, GeForce 6600 GT,
PC3: Celeron Dual-Core E1400@3,0 GHz 1,29 V (65 nm Conroe), 1 GB DDRII@800 MHz, GMA3150
NTB: ASUS K50IN-SX025 - C2D T6500@2,1 GHz, 4 GB RAM DDRII@800 MHz, 320 GB SATAII, 1360×768 16:9 lesklý
- Butch
- Středně pokročilý
Simmy píše:zeptám se částečně k tématu .. není porušení licenčních podmínek, když si seženu klasické medium s WIN7, ntb kompletně zformátuju a při následné klasické instalaci jen zadám S/N z mojeho štítku, ne?
Toto je v pohode, hlavni je stitek, na mediu az tak nezalezi. Licencne to bude ok, spis muze byt problem v aktivaci.
Jde o to ze pokud to bude medium ke krabicove verzi, nemusi se licencni klic zespoda nb chytit.
Licencni klic zespod nb je OEM, proto by i medium melo byt oem.
Naopak se mi ale stalo ze po zmene HW se mi Oem W7 deaktivovali a nesly aktivovat klicem zespoda NB, tak jsem to aktivoval klicem z vyssi verze a to slo.
Chova se to tedy celkem podivne. Uplne jinak nez treba XPcka. Tam na 99% kazdej oem klic funguje na kazdy oem medium krome starsich klicu pro SP1.
- ppromi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
To bude asik tím, že OEM při změně HW se stává "nelegální" a ms to pravděpodobně vyřečil, že po změně HW, než na který to bylo setuplý se to prostě deaktivuje ...Naopak se mi ale stalo ze po zmene HW se mi Oem W7 deaktivovali a nesly aktivovat klicem zespoda NB, tak jsem to aktivoval klicem z vyssi verze a to slo.