OS dodávaný s ntb Acer a kalibrace baterky

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OS dodávaný s ntb Acer a kalibrace baterky

Příspěvek od ppromi »

Zdar, slyšel jsem, že když si koupím ntb s Windows (OEM), tak i při formátování se mi automaticky nainstalují aplikace od Aceru ( s té OEM verzi winů), co je na tom pravdy ?

Jak se dělá a k čemu je dobrá kalibrace baterky ?

Díky za odpovědi.
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: OS dodávaný s ntb Acer a kalibrace baterky

Příspěvek od Butch »

Pri formatovani tezko, spis pri obnove z recovery media/partition
Kalibraci baterky ma vetsina vyrobku v biosu, nekdo to ma soucasti power manageru.

Je to dobre k tomu ze treba ze po delsim case se ztraci kapacita baterky a kalibrace to vetsinou vybije, nabije, vybije nabije....tim si nb overi kolik maximalne baterka dava a jak dlouho vydrzi, odecitani hodnot je pak presnejsi(tj ze ti to nerika treba 20% a pritom je baterka na nule atd...) a obcas se timto i par procent kapacity prida.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

A dodává Acer, popř. Lenovo k ntb i originální OEM winy, nebo pouze ten recovery ?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

jiz dlouho jsem nevidel nb ktery by mel k sobe original oem media.
Drive to firmy delaly, ale to je tak 8 let dozadu. Bylo to vetsinou oem medium + cdcko nebo diskety s drivery.

Lenovo dava recovery k vetsine modelu(nedava treba k x201i a nejakym SL modelum, proste tem levnejsim v urcite kategorii). Vetsinou je predinstalovany WIN7 a recovery k nb jsou na WIN XP.
Nikdy uz to neni tak ze bys dostal recovery k tomu systemu ktery je prave nainstalovan. Alespon ne u Lenova. Kdyz jsou W7 na notesu, dostanes maximalne recovery downgrade win XP, nekdy ani to ne. Media k recovery W7 si musis udelat sam, staci kliknout na ten Lenovo_Recovery oddil a samo ti to nabidne a navede te to. Nebo muzes pouzit jine alternativy jako udelani zalohy bitove kopie ve win a nebo pouzit externi program jako treba Acronis.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Simmy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Simmy »

zeptám se částečně k tématu .. není porušení licenčních podmínek, když si seženu klasické medium s WIN7, ntb kompletně zformátuju a při následné klasické instalaci jen zadám S/N z mojeho štítku, ne?
strekill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od strekill »

Pokud bude DVD s Winy origo, tak není problém. Ale pokud to stáhneš jako warez a zadáš kód ze štítku, tak si nejsem jistý, zda je to legální cesta.
Ale kontrola pravosti by jít měla. Pokud se mýlím, tak mě pls opravte.
PC1: C2D E7500 @3800 MHz 1,4V, ASUS P5QL-PRO, 2 GB DDRII@800 MHz, GigaByte GTS250 1GB Zalman cooler,Samsung SpinPoint F3 1 TB, Maxtor 250 GB SATAII, NEC DVD+-RW
PC2: P4 540 s HT@3,2 GHz (90 nm Prescott :)), ASUS P5GD1, 1,5 GB DDRI@400 MHz, GeForce 6600 GT,
PC3: Celeron Dual-Core E1400@3,0 GHz 1,29 V (65 nm Conroe), 1 GB DDRII@800 MHz, GMA3150
NTB: ASUS K50IN-SX025 - C2D T6500@2,1 GHz, 4 GB RAM DDRII@800 MHz, 320 GB SATAII, 1360×768 16:9 lesklý
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Simmy píše:zeptám se částečně k tématu .. není porušení licenčních podmínek, když si seženu klasické medium s WIN7, ntb kompletně zformátuju a při následné klasické instalaci jen zadám S/N z mojeho štítku, ne?

Toto je v pohode, hlavni je stitek, na mediu az tak nezalezi. Licencne to bude ok, spis muze byt problem v aktivaci.

Jde o to ze pokud to bude medium ke krabicove verzi, nemusi se licencni klic zespoda nb chytit.
Licencni klic zespod nb je OEM, proto by i medium melo byt oem.

Naopak se mi ale stalo ze po zmene HW se mi Oem W7 deaktivovali a nesly aktivovat klicem zespoda NB, tak jsem to aktivoval klicem z vyssi verze a to slo.
Chova se to tedy celkem podivne. Uplne jinak nez treba XPcka. Tam na 99% kazdej oem klic funguje na kazdy oem medium krome starsich klicu pro SP1.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Naopak se mi ale stalo ze po zmene HW se mi Oem W7 deaktivovali a nesly aktivovat klicem zespoda NB, tak jsem to aktivoval klicem z vyssi verze a to slo.
To bude asik tím, že OEM při změně HW se stává "nelegální" a ms to pravděpodobně vyřečil, že po změně HW, než na který to bylo setuplý se to prostě deaktivuje ...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“