i5 + HD5850 + 8GB Kingston HyperX 1600
- Karolina
- Nováček

-
i5 + HD5850 + 8GB Kingston HyperX 1600
Ahoj,
před měsícem jsem si pořídila výkonnou sestavu s i5-750, HD5850, 8GB Kingston HyperX Black edit. 1600Mhz a deskou Gigabyte GA-P55-USB3 (rev. 1). No samozřejmě se vyskytl problém který jsem přehlédla a to ten, že paměti nepracují na taktu 1600, ale 1333Mhz. Pokoušela jsem se to přetaktovat, ale vždy se mi zároveň s frekvencí zvyšuje takt procesoru a když dosáhnu frekvence kolem 1600 na paměti, takt procesoru (respektive teplota a hlučnost) je už docela neúnosný. Chci se tedy zeptat, jestli jdou nějakým způsobem zvlášť nataktovat jen ty paměti (přetaktování procesoru chci max na 3Ghz - 3,2Ghz, to ještě slyšet nejde) i když se dá násobič nastavit maximálně jen na hodnotu 10?
Díky
před měsícem jsem si pořídila výkonnou sestavu s i5-750, HD5850, 8GB Kingston HyperX Black edit. 1600Mhz a deskou Gigabyte GA-P55-USB3 (rev. 1). No samozřejmě se vyskytl problém který jsem přehlédla a to ten, že paměti nepracují na taktu 1600, ale 1333Mhz. Pokoušela jsem se to přetaktovat, ale vždy se mi zároveň s frekvencí zvyšuje takt procesoru a když dosáhnu frekvence kolem 1600 na paměti, takt procesoru (respektive teplota a hlučnost) je už docela neúnosný. Chci se tedy zeptat, jestli jdou nějakým způsobem zvlášť nataktovat jen ty paměti (přetaktování procesoru chci max na 3Ghz - 3,2Ghz, to ještě slyšet nejde) i když se dá násobič nastavit maximálně jen na hodnotu 10?
Díky
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: i5 + HD5850 + 8GB Kingston HyperX 1600
Paměti bohužel rychleji nataktovat nepůjdou. Je to dáno omezením Intelu, kdy Core i5 má z marketingových důvodů povolenou maximální frekvenci pamětí "pouze" na 1 333 MHz, oproti tomu Core i7 podporuje frekvenci pamětí 1 600 MHz. Pěkně je to vysvětleno v tomto článku: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... de?start=3

Když už jsme u té hlučnosti, co máte na procesoru za chladič? Doporučil bych místo BOX chladiče nějakou Noctuu věžové konstrukce s 12cm ventilátorem.

Když už jsme u té hlučnosti, co máte na procesoru za chladič? Doporučil bych místo BOX chladiče nějakou Noctuu věžové konstrukce s 12cm ventilátorem.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Lokomotiva
- Začátečník

Bez přetaktování sběrnice ze 133 Mhz na 160 MHz ne.Karolina píše:Chci se tedy zeptat, jestli jdou nějakým způsobem zvlášť nataktovat jen ty paměti (přetaktování procesoru chci max na 3Ghz - 3,2Ghz, to ještě slyšet nejde) i když se dá násobič nastavit maximálně jen na hodnotu 10?
Právě pro to, co píšeš - násobič max.10.
Jestli ale po přetaktování sběrnice snížíš násobič procesoru, bude frekvence procesoru +- taková, jaká byla před jejím přetaktováním.
Nebo nech paměti na 1333 MHz a nastav jim časování 7-7-7-21.
Pokud to s napětím 1,65V zvládnou, budou mít vyšší datovou propustnost, než by měly na 1600 Mhz při časování 9-9-9-27.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Navic je spis dulezitejsi mnozstvi RAM,nez jeji frekvence a casovani.Rozdily mezi 1333 a treba 2000Mhz jsou zcela mizive.
Mac...
- Lokomotiva
- Začátečník

8GB by mělo stačit i na databázové aplikace nebo na řízení výrobní linky, ne?
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Karolina
- Nováček

-
Díky za odpovědi, na článek mrknu zítra
Chladič mám boxový, původně jsem si chtěla koupit dražší, ale nakonec jsem se rozhodla zkusit originál. On na originální frekvenci slyšet nejde vůbec, na 3Ghz jen mírné funění, které je i tak nižší než u mého notebooku v klidu, hlasité to začíná být až kolem 3,2Ghz, proto nechci jít výš. Tento týden jsem dokupovala disk v externím boxu s usb 3 a další 4GB paměti (původně 4GB). Cena se vším všudy skoro 40tis. Proto už se mi do toho investovat nechce a ty 3,2Ghz mi zatím stačí