i5 + HD5850 + 8GB Kingston HyperX 1600

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Karolina
Nováček
Nováček

i5 + HD5850 + 8GB Kingston HyperX 1600

Příspěvek od Karolina »

Ahoj,

před měsícem jsem si pořídila výkonnou sestavu s i5-750, HD5850, 8GB Kingston HyperX Black edit. 1600Mhz a deskou Gigabyte GA-P55-USB3 (rev. 1). No samozřejmě se vyskytl problém který jsem přehlédla a to ten, že paměti nepracují na taktu 1600, ale 1333Mhz. Pokoušela jsem se to přetaktovat, ale vždy se mi zároveň s frekvencí zvyšuje takt procesoru a když dosáhnu frekvence kolem 1600 na paměti, takt procesoru (respektive teplota a hlučnost) je už docela neúnosný. Chci se tedy zeptat, jestli jdou nějakým způsobem zvlášť nataktovat jen ty paměti (přetaktování procesoru chci max na 3Ghz - 3,2Ghz, to ještě slyšet nejde) i když se dá násobič nastavit maximálně jen na hodnotu 10?

Díky
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: i5 + HD5850 + 8GB Kingston HyperX 1600

Příspěvek od -HoNY- »

Paměti bohužel rychleji nataktovat nepůjdou. Je to dáno omezením Intelu, kdy Core i5 má z marketingových důvodů povolenou maximální frekvenci pamětí "pouze" na 1 333 MHz, oproti tomu Core i7 podporuje frekvenci pamětí 1 600 MHz. Pěkně je to vysvětleno v tomto článku: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... de?start=3

Obrázek

Když už jsme u té hlučnosti, co máte na procesoru za chladič? Doporučil bych místo BOX chladiče nějakou Noctuu věžové konstrukce s 12cm ventilátorem.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Karolina píše:Chci se tedy zeptat, jestli jdou nějakým způsobem zvlášť nataktovat jen ty paměti (přetaktování procesoru chci max na 3Ghz - 3,2Ghz, to ještě slyšet nejde) i když se dá násobič nastavit maximálně jen na hodnotu 10?
Bez přetaktování sběrnice ze 133 Mhz na 160 MHz ne.
Právě pro to, co píšeš - násobič max.10.
Jestli ale po přetaktování sběrnice snížíš násobič procesoru, bude frekvence procesoru +- taková, jaká byla před jejím přetaktováním.
Nebo nech paměti na 1333 MHz a nastav jim časování 7-7-7-21.
Pokud to s napětím 1,65V zvládnou, budou mít vyšší datovou propustnost, než by měly na 1600 Mhz při časování 9-9-9-27.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Navic je spis dulezitejsi mnozstvi RAM,nez jeji frekvence a casovani.Rozdily mezi 1333 a treba 2000Mhz jsou zcela mizive.
Mac...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

8GB by mělo stačit i na databázové aplikace nebo na řízení výrobní linky, ne?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Pro me idealni na 64bit Adobe aplikace... :)
Mac...
Karolina
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karolina »

Díky za odpovědi, na článek mrknu zítra :) Chladič mám boxový, původně jsem si chtěla koupit dražší, ale nakonec jsem se rozhodla zkusit originál. On na originální frekvenci slyšet nejde vůbec, na 3Ghz jen mírné funění, které je i tak nižší než u mého notebooku v klidu, hlasité to začíná být až kolem 3,2Ghz, proto nechci jít výš. Tento týden jsem dokupovala disk v externím boxu s usb 3 a další 4GB paměti (původně 4GB). Cena se vším všudy skoro 40tis. Proto už se mi do toho investovat nechce a ty 3,2Ghz mi zatím stačí :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“