Díky

, ale zase tak uspesny nebyl

. Stabilne mi RAM davaji 920 MHz s voltazi 2.05 V a casovanim 5-5-5-15-24 2T cili tovarni nastaveni .
Je to skoda chtel jsem se dostat na ten 1GHz , ale tam uz to i pri voltazi 2.4-2.5 bylo nestabilni v memtestu

.
Jeste jsem premyslel , ze je trochu prismahnu

jsou v zaruce a poslal bych je na reklamacku , aby poslali novy s lepsim CL a hlavne jinci znacku . Tyto uz nejsou na sklade

.
Momentalne mam tyto RAM
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47320 , zajimavy je , ze pri nasobici kterej neni cely cislo ukazuje memtest nesmyslny frekvence

.
Př : FSB=250 x Nasob.CPU 11.5 = CPU 2875 MHz : nasob.ram 6 = 479x2 = 958 memtest 1150

.
ramky který měli základní napětí 1.8 V a byli bez chladiče tak sem s nima přes 2 V nešel. Takže předpokládám že musim nejdřív stejně ramkám nasadit chlazení než je naženu na 1066 MHz s 2.4 V
taktez mam 1.8V ram , ale s heatsinkem

volil jsem s ohledem na voltaz desky v te dobe jsem netusil, ze budu delat Vmod

. Spis nez na voltazi zalezi na zpracovani RAM cim vice vrstveny tim min pecou

, ale chladic neuskodi . To same plati i pro napeti muzes se dostat na takt 1066 MHz s napetim 2.2-2.3 a nemusis se dostat jako ja s napetim az 2.5 V na 1GHz

.
Je to o stesti na jakej kapnes kus stejne jako u CPU

a na ten jsem mel taky pech

.
Jinac ATI 3870 to neni je to jeste starsi sestricka konkretne Radeon X1950XTX ve sve dobe vykonnostni spica

.
Propustnost 64 Gb GDD4

, uvazoval jsem o nahrani biosu z Varpor Edice ktera ma propustnost jako GTS 250 cili 70 GB/s stejnej typ grafiky akorat zvedly takty .