Lagy ve hrách

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Arsis
Nováček
Nováček

Lagy ve hrách

Příspěvek od Arsis »

Zdravím,
mám docela zajímavý problém. Po dlouhé době jsem si řekl, že bych si mohl něco zahrát. Ovšem, už jsem narazil na třetí hru, která mi nepochopitelně z ničeho nic začne lagovat.
Pokusím se popsat problém: Normálně hraji, hra běží krásně, konkrétně Hitman Blood Money (na plné detaily), hraji.. a po určité době se mi začne nesnesitelně lagovat (prostě z ničeho nic rapidně klesne FPS tak, že je to téměř nehratelné), to po jisté době přejde a hra běží zase normálně.. ovšem třeba za půl hodiny je to tu zase, opět klesne FPS, opět to neskutečně trhá, po tak dvou minutách to přejde a běží to opět normálně..
Dobrý.. tak že si zahraji S.T.A.L.K.E.R.a Shadow of Chernobyl, opět, hraji (vše na plné detaily, přiznávám, mašinu nemám bůh ví jak výkonnou, ale zvládá to nádherně).. hraji, všechno v pohodě, krásně běží, ale po určité době se to opět začne lagovat, stejně jak v Hitmanovi, trvá to tak 2 minuty, pak to přejde a hra běží opět normálně.. a takhle stále..
Třetí hra - Full Spectrum Warrior.. ovšem ta mi trhá i v menu, tam dokonce trhají i úvodní animace ... zapnu hru, chvilku to trhá, pak to přejde a hra běží normálně.. po nějaké době opět .. :(
Nechápu proč, třeba Gothic 3, ačkoli to zní neuvěřitelně :D mi běží též na plné detaily uplně krásně (sice lehce trhá po loadu, bo když něco načítá, ale to mě ani nepřekvapuje, jinak běží plně plynule) dříve jsem všechny tyto hry hrál normálně, jediná změna je, že v dobách kdy jsem to hrával jsem míval Windows XP, nyní už delší dobu používám Windows7.

Moje sestava je
Asrock 775Dual-VSTA
Intel Pentium 4, 3,01Ghz
2x 1Gb RAM, 667mhz
nVidia GeForce 9600GT 512Mb

Mašina není bůh ví jak našláplá, ale všechny tyto hry mi běží na plné detaily (pravda, jsou starší :D ).. o to víc mě zaráží, že normálně to běží, z ničeho nic lagy jak svině a pak to opět běží.. a takhle furt dokola. Zkoušel jsem novější ovladače na grafiku, přeinstalovával jsem i systém, zkoušel jsem různá nastavení v BIOSu (hlavně na RAMkách a musim říct, že komp běží ještě rychleji.. ovšem hry stále lagují).. nevím... dokáže někdo pomoct? prosím? :)
Deevy
Nováček
Nováček

Re: Lagy ve hrách

Příspěvek od Deevy »

Cau. Urcite nejsem odbornik a neporadim ti v cem by mohl byt problem, krom te preinstalace ovladacu a windowsu, kterou jsi vsak jiz provedl. Co vsak muzu rict je, ze jsem mel naprosto stejny problem. Hral jsem hru a po chvilce se mi zacala nehorazne sekat. Fps jsem nemeril, ale mohlo to spadnout cca na 1, 2 fps. Po chvilce to treba i prestalo a moh jsem hrat dal. Nedelalo mi to u vsech her, ale jenom u nekterych. U me to vyresila reklamace graficke karty. Nemel jsem ji koupenou pres zadny oficialni obchod, nybrz pres znameho, ktery obchoduje s pc komponenty (legalne samozrejme :D). Proto mozna taky probehla reklamace v poradku a grafickou kartu mi vymenili: Reklamovanou Radeon Hd 4870 512 mb mi vymenili za novou Radeon Hd 4870 1024 mb. Nerikam ti, ze takto problem vyresis. Jenom ti pisu, ze se mi to projevovalo stejne a u me byla vadna graficka karta. Preju ti uspesne vyreseni.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

problem to muze byt s prehrivanim nektere s dulezitych komponent. Zkusil bych zatezovy test na CPU (OCCT 2h test stability) a pak test grafiky (Furmark treba nebo nekolik behu v 3d marku 2006+). Zaroven se podivej po ThrottleWatch - programek na sledovani zda se nezpomaluje cpu.

Navic Windows 7 jsou docela narocnejsi nez XP, takze jestli se ti neco spousti na pozadi, tak to by mohlo taky takoveto problemy zpusobovat... (indexovani hdd, antivirus....)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Kyuubi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyuubi »

Stavalo se mi něco podobnýho,taky sem přeinstaloval systém,nový ovladače a nic nepomohlo,potom sem vyčistil pc od prachu a už mě přestaly padat fps.
Arsis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arsis »

Díky všem za rady.
Deevy: Mno, tak grafiku mám rok starou, nemyslím si, že by byla vadná, protože jiné hry (a mnohem náročnější!) mi běží stejně svižně a bez lagování (Oblivion, Fallout3.. nebo třeba teď aktualně nainstalovanej Gothic 3, ten mi běží skutečně dobře, ačkoli je šíleně neoptimalizovanej a trhá mi, jen krátce po loadingu a nebo když načítá třeba krajinu, atp.). Teda, aspoň v to doufám, grafiku mám z alzy a reklamaci bych eventuelně bral jako poslední možnou variantu. Ovšem říkám, jiné hry, a mnohem náročnější jedou bez problémů.

Wiruz: Přehřívání.. zkusím to otestovat, ale nic se mi v PC razantně nepřehřívá. Každopádně odzkoušim otestovat CPU a i grafiku. Antivirák by to být mohl, momentálně zkouším free verzi Aviry.. pravda, ne moc dlouho, mám jí chvíli, zkusím jinej free antivirák. :P Jinak, jak jsem psal - systém jsem schazoval, tudíž je čistý, nemám tu nic, co by se spouštělo na pozadí, ledaže něco windowskovkýho, co by mi takhle ukrutně sežralo výkon. (ale, na druhou stranu - zaráží mě to, že třeba Hitman Blood Money se takhle neskutečně laguje a Gothic 3 běží krásně, kterej je mnohem náročnější..)

Kyuubi: PC čisté mám, od prachu.. zrovna nedavno jsem čistil. :(
Deevy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deevy »

Reklamace je samozrejme posledni moznosti. Nerikam ti, ze mas vadnou grafiku. Jde o to, ze jsem mel ten samy problem: nektere mene narocne hry mi tohleto delaly, a jine narocnejsi jely i 3 hodiny bezproblemu.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“