Jak na freeDOS ?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak na freeDOS ?

Příspěvek od ppromi »

Zdar, potřebuji nahodit utilitku wdidle3, která potřeba prostředí DOS (čistý dos, ne ten, co je v oknách). Rozhodl jsem se pro Freedos, ale nevím, jak tam mountou C:, poradími někdo pls ? Díky všem... :)

//jan.svoboda - přesun z MS OS
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jak na freeDOS ?

Příspěvek od Maranov »

Mount? Jak to pouštíš? Nějaké CD s čistým FD? IMHO tam nebude dost driverů apod. použij nějaké univerzální, předpřipravené boot CD (Hiren's Boot CD).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ppromi píše:..která potřeba prostředí DOS (čistý dos, ne ten, co je v oknách)...
Pokud myslíš "bootovací disketu" z Woken, tak ta je "čistá", ale musíš z ní nabootovat, ne ji spouštět z čehokoliv z Woken.
Maranov píše:.. IMHO tam nebude dost driverů apod...
Žádné další drivery nejsou potřeba, HDD musí jet v DOSu v režimu IDE.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

je to jedno, potřebuji max. 32 bit DOS (ikdyž nevím, jestli vůbec existuje :D), v kterým spustím utilitku, pokud možno přes USB, na který bych ten DOS potřeboval dostat ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

V tom případě "100 krát" stačí startovací disketa z Woken

Obrázek.

Pokud nechceš to dělat přes flopynu, ale pomocí boot. flashky, tak si můžeš vytvořit "boot. flashku" pomocí utility od HP => http://download.chip.eu/cz/HP-USB-Disk- ... 76936.html a postup je zde: http://www.diit.cz/clanek/jak-vytvorit- ... 7332/31084.

Výše uvedené postupy jsou 100% funkční, pokud by to nemakalo, tak bude chyba mezi židlí a klávesnicí...

P.S.: Pořadí bootování se mění v BIOSu základovky...
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Super díky ..., tak jsem to teda zapl, nahodil, wdidle nastavil na 12,7s a ejhle, pevný disk necvaká kdy se mu zachce ..., když opravdu nic nedělám, tak zaparkuje a vyparkuje až se něco děje, což je třeba pokud já nic neudělám tak ja po hodince, tudíž teď to funguje jak má. Tak teda díky ... :)
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Jen mi teď vrtá hlavou, dal jsem to na 12,7s, ale sice né často, ale dělalo to pořád, když jsem nic nedělal, sice to trvalo delší dobu, ale pak to zase začalo docela často cvakat, než jsem něco začal dělat ... (všem o hodně lepší, než předtím), tak jsem si řekl, že to skusím vypnout, ale i přes to, že wdidle vypsal idle timer off..., tak jakoby se to tam nějak neuložilo. Je to možný ? Popř.. jak dlouho musí být HDD vyplý, aby si zapamatoval novou hodnotu ? Díky ještě za tuto radu ... :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“