//jan.svoboda - přesun z MS OS
Jak na freeDOS ?
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak na freeDOS ?
Zdar, potřebuji nahodit utilitku wdidle3, která potřeba prostředí DOS (čistý dos, ne ten, co je v oknách). Rozhodl jsem se pro Freedos, ale nevím, jak tam mountou C:, poradími někdo pls ? Díky všem... 
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: Jak na freeDOS ?
Mount? Jak to pouštíš? Nějaké CD s čistým FD? IMHO tam nebude dost driverů apod. použij nějaké univerzální, předpřipravené boot CD (Hiren's Boot CD).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Shit
- Odborník PCT

Pokud myslíš "bootovací disketu" z Woken, tak ta je "čistá", ale musíš z ní nabootovat, ne ji spouštět z čehokoliv z Woken.ppromi píše:..která potřeba prostředí DOS (čistý dos, ne ten, co je v oknách)...
Žádné další drivery nejsou potřeba, HDD musí jet v DOSu v režimu IDE.Maranov píše:.. IMHO tam nebude dost driverů apod...
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
je to jedno, potřebuji max. 32 bit DOS (ikdyž nevím, jestli vůbec existuje
), v kterým spustím utilitku, pokud možno přes USB, na který bych ten DOS potřeboval dostat ...
- Shit
- Odborník PCT

V tom případě "100 krát" stačí startovací disketa z Woken
.
Pokud nechceš to dělat přes flopynu, ale pomocí boot. flashky, tak si můžeš vytvořit "boot. flashku" pomocí utility od HP => http://download.chip.eu/cz/HP-USB-Disk- ... 76936.html a postup je zde: http://www.diit.cz/clanek/jak-vytvorit- ... 7332/31084.
Výše uvedené postupy jsou 100% funkční, pokud by to nemakalo, tak bude chyba mezi židlí a klávesnicí...
P.S.: Pořadí bootování se mění v BIOSu základovky...
.Pokud nechceš to dělat přes flopynu, ale pomocí boot. flashky, tak si můžeš vytvořit "boot. flashku" pomocí utility od HP => http://download.chip.eu/cz/HP-USB-Disk- ... 76936.html a postup je zde: http://www.diit.cz/clanek/jak-vytvorit- ... 7332/31084.
Výše uvedené postupy jsou 100% funkční, pokud by to nemakalo, tak bude chyba mezi židlí a klávesnicí...
P.S.: Pořadí bootování se mění v BIOSu základovky...
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Super díky ..., tak jsem to teda zapl, nahodil, wdidle nastavil na 12,7s a ejhle, pevný disk necvaká kdy se mu zachce ..., když opravdu nic nedělám, tak zaparkuje a vyparkuje až se něco děje, což je třeba pokud já nic neudělám tak ja po hodince, tudíž teď to funguje jak má. Tak teda díky ... 
- ppromi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jen mi teď vrtá hlavou, dal jsem to na 12,7s, ale sice né často, ale dělalo to pořád, když jsem nic nedělal, sice to trvalo delší dobu, ale pak to zase začalo docela často cvakat, než jsem něco začal dělat ... (všem o hodně lepší, než předtím), tak jsem si řekl, že to skusím vypnout, ale i přes to, že wdidle vypsal idle timer off..., tak jakoby se to tam nějak neuložilo. Je to možný ? Popř.. jak dlouho musí být HDD vyplý, aby si zapamatoval novou hodnotu ? Díky ještě za tuto radu ...