potřeboval bych radu někoho, kdo se vyzná v elektronice, potažmo v problematice USB kabelů, konektorů atd.
Jde mi o následující - chtěl bych si vyrobit přepínač USB, který by sloužil tak, že by do něj ze dvou PC šel z každého jeden USB kabel a přepínač by to přepnul do jednoho kabelu, na kterém by byl připojený USB hub. Sloužilo by to k tomu, abych nemusel ten USB hub přepojovat, ale abych jen cvaknul knoflíkem a přepnul ho buď k jednomu, nebo k druhému PC - samozřejmě by nesměl fungovat v obou PC najednou, jen v jednom či druhém.
Jsou u toho nějaká úskalí? Nebo stačí prostě kvalitně přemostit ty čtyři dráty co jsou v USB? Nevim jak je to tam se zemí a četl jsem něco o tom, že je nebezpečí vytvoření smyčky nebo co. Tak nevim.
Tady je takový nákres pro "lepší" ilustraci:

Případně bych se ani nebránil, kdyby se něco takového dalo už hotové koupit. Ale co jsem koukal na tyhle přepínače, tak je to většinou kombinované s VGA a PS2 přepínačem a je to drahé (navíc to nechci a nepotřebuji mít v krabičce, jelikož si to hodlám zabudovat jinam). Nehodlám za tohle dávat víc, jak řekněme 200 Kč, protože pokud si to nějak úspěšně vyrobím, náklady budou nula.
Jinak ten HUB na konci chci mít proto, že tímto chci řešit přepínání myši, klávesnice a USB modemu - jelikož vše je do USB, tak se to také všechno přepne naráz společně s tím hubem, což mi přijde hodně praktické.