Dell Ultra Sharp 3008WFP, když 24 palců nestačí. (TEST)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dell Ultra Sharp 3008WFP, když 24 palců nestačí. (TEST)

Příspěvek od Stratos »

Udelal sem si radost a zakoupil LCD Monitor: Dell Ultra Sharp 3008WFP a jelikoz sem koukal po nasich luzich a hajích a nenasel zadnou recenzi, udelal sem ji sam. Snazil sem se to udelat co nejvic na profi urovni ale jelikoz nemam optickou sondu tak mi chybi testy odezvy apod coz snad neni takova tragedie :).

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/377 ... .21MB.html

snad se vam moje domaci recenze bude libit. ;-)
Za vase nazory na recenzi budu celkem vdecnej.
Naposledy upravil(a) Stratos dne stř 18. srp 2010, 12:20, celkem upraveno 1 x.
Stewart7
Nováček
Nováček

Re: Dell Ultra Sharp 3008WFP, když 24 palců nestačí.

Příspěvek od Stewart7 »

Spíš než recenze bych to nazval popis, ale i na ten tam chybí zasadní věci, jako třeba rozměry. Pro někoho kdo by uvažoval o koupi, by to byla ale recenze k ničemu, protože tento monitor si nekoupí jen tak kdokoliv, vzhledem k ceně a profi využití. Jinak na amatérskou recenzi vcelku slušně zpracované :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ok neni problem rozmery doplnim na to sem uplne zapomel
jinak dik za pochvalu :oops:
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

pekny monitor, ale ta cena? muzu se zeptat jakou praci delas ze potrebujes montas za 40 klacku? :-) taky by se mi na stole libil ;-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja sem si na nej brousil zuby uz asi rok ale nechtelo se mi za nej platit ty prachy. Po par mesicich sledovani ruznych bazaru/aukci sem narazil na cloveka co ho prodaval fungl novej zabalenej za 20tis tj pro me jasna volba a hned sem po nem skocil. Sem s nim maximalne spokojenej jak na hry tak na praci. Delam IT Servisniho Technika (tj i jezdim primo po firmach/lidech a opravuji jim veci (kompy, tiskarny, site, plotry) na miste).
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

aaa Stratíku ty si můj člověk... potřeboval bych nějakej nazor na ten DELL. Nevim jestli HPčko ZR30W http://www.anandtech.com/show/3754/a-ne ... 30w-review (sry za odkaz), který je levnější oproti dell a ma menší input lag ... a hlavně má 1milardu barev.... ale zase ani to dell nemusí byt špatny...tak si to du pročíst ;) thx

btw. to mi řekni (v PM :-D ) kde si sehnal za 20ku zabalenej 3008W :-D
p.s.: koukam že máš uplně stejnou tapetu jako já na svojí 30tce :-D :-D :-D
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dell Ultra Sharp 3008WFP, když 24 palců nestačí. (TEST)

Příspěvek od Stratos »

no ja si vybiral mezi timto DELL a tim starsim 30" HP (ten sem mohl mit za 16tis) Oba sem mel doma tj vim jak vypadaj. u HP mi dost vadilo to ze nemel OSD menu a proto sem si radsi priplatil 4tisice na DELL. Ten novej HP sem jeste ani nemel sanci videt na zivo tj je to pro me jedna velka neznama. Jinak kontakt ti na toho clovicka dat muzu vozi to z nemecka snad jeste neco bude mit.
ps: jj tapeta je luxusni :razz:
co rikas na tu "recenzi" ?
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

No momentálně jsem drobet zaraženej z toho HP ZR30W - viz poznámka o tom že ho 5x reklamovali :-)
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... e#p8040819

když to tak shrnu tak HP:

+ má miliardu barev, odost lepší inputlag, je levnější a asi stále lepší jak LG W3000H
- nemá osd (to LG taky nema, tak mi to neva), ta reklamace mě fakt záráží, zmíněná homogenita :-(

DELL:

+ fakt asi výbornej panel - barvy, jas atd, dost vstupů, osd
- inputlag, cena :-(

- tak nevim... jinak "recenze" mi přišla jako pěknej souhrn občas subjektivních názorů :-) ale věřím že bych z něj byl taky nadšenej :-) ještě sem to pořádně nepročetl, ale z prvních řádek a dojmu dávam tak 7/10 ... to ted dočtu a pak dam vědět ;).
Původně jsem si ho chtěl poslat z USA, ale když sem si spočetl clo a dph tak se nedivim když v usa stojí 1000 usd že u nas stojí 35 tis ...vrrrr

//edit:
ale stou spotřebou je to v realu pěkny.... už sem docela obával. začínam se pomalu přiklánět k tomu DELLu... mohl bys pak někde ukrást nějaky CRT a porovnat ten inputlag? tak jako v tý recenzi na HP ? :-) fakt by mě to zajmalo... ;)
- jinak sem to cely dočetl... moc se mi libi že monitor nikde neprosvítá...tak jako u LG a podsvícení asi bude docela stabilní...tak ted fakt vaham mezi timhle a tim HP ... pěkně si mě naladil...:-)

P.S: až ti vyprší žlutá karta :-D tak mi pošli tu PM nebo mi zkus nadhodit icq.. potřeboval bych s tebou pokecat ;) thx
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Me prave to chybejisi OSD dost vadi, protoze Monitor neumi vubec Interpolaci a v te tento DELL exeluje lepsi sem jeste nevidel opravdu luxus. Jinak tedka je na AUKRU 30" HP za 15900,- :) Jinak LG nedoporucuju vubec, maj silene presviceny panel i na nejnizsi mozne nastaveni to v noci proste pali do oci, timhle apson to HP netrpi

PS: PM posilat nastesti muzu tj mas tam na me ICQ
Banny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Banny »

Dobrý den, měl bych jeden ze začátečnických dotazů. Uvažuji o koupi tohoto LCD, ale zajímalo by mě, zda jeho chod utáhne notebook HP Compaq 6710b. Prioritou je pracovní využití a případně také sledování filmů. Děkuji za odpověď.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ano monitor zapojit pujde ale pojede ti jenom na 1920x1200 coz ale vzhledem k vyborne interpolaci vubec nevadi.
Banny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Banny »

To je škoda. Nabízené rozlišení je pro mě právě jedním z hlavních faktorů pro koupi tohoto LCD. Bude toto omezení platit i pro jiné LCD monitory s takto vysokým rozlišením? Předpokládám, že to plyne z grafické karty v notebooku.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

plyne to z toho ze mas v notebooku jak koukam jenom VGA tj maximum pro tento konektor je 1920x1200. 2560x1600 umi DisplayPort, HDMI od verze 1.3, DVI-Dual link.
Banny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Banny »

Ano, mám pouze VGA :-/ ... nedá se nic dělat, každopádně díky za vysvětlení ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ale od koupit toho Monitoru te to nemusi odradit zatim pojedes na 1920x1200 interpolovane a az koupis notebook s HDMI verze 1.3 a novejsi, mas vystarano.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Monitor má HW Upsample,takže klidně to rozlišení 1900x1200 přepočítá na 2560x1600.Psal to i Chulán ve své recenzi. http://myego.cz/item/dell-ultrasharp-30 ... -pozitivni
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ano to umi proto je interpolace na tak vysoke urovni, ja defakto nepoznam zasadni rozdil ve hre kdyz nemam 2560x1600 na plose uz to poznat je vic ale stale mene. Lepsi monitor ohledne tohoto parametru sem jeste nevidel.
Banny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Banny »

Ještě mě napadla jedna možnost. Co takhle monitor připojit přes dokovací stanici s HDMI?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud ma HDMI verze 1:3 melo by to slapat skus se poptat primo u vyrobce dokovac stanice at ti to radsi potvrdej
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

A máš k tomu monitoru i servicetag?Respektive kontroloval jsi platnost záruky podle něj na stránkách DELL?
Já už ho mám přes rok a je to úžasný panel, v životě jsem neviděl tak reálné barvy.

(Doufám jen,že se tu nedočkáme keců o tom,že ho živíš HD5850 a zvládáš vše v plnem nastavení..)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“