Mam taky zvlastny problem. Kupil som si 2x 512 MB DDr 400 TwinMOS cl 2.5. No a ked tie ramky zapojim do PC tak mi brutalne mrzne PC dokonca niekedy mi ani windows nenabehne. Ked som ich testoval v Single mode a v Dual mode tak GoldMemory mi hadze cyby. ALE ked dam KAZDU ramku ZVLAST SAMU v MB tak mi to nehadzde ziadne chyby Skusal som to aj u kamosa a u neho sa to chovalo tak isto. Lidi prosim poradte co mam robit
No tady každá rada draha, pokud ty ramky v dualu (nebo proste obe najednou) neprojedou memtestem nebo necim podobnym, tak mas proste smůlu a budes muset pameti pomenit Jeste jim zkus dat CL 3 a pameti dej 1:1 k FSB.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
Sentenced píše:No tady každá rada draha, pokud ty ramky v dualu (nebo proste obe najednou) neprojedou memtestem nebo necim podobnym, tak mas proste smůlu a budes muset pameti pomenit Jeste jim zkus dat CL 3 a pameti dej 1:1 k FSB.
DIK moc za radu.
Hmm a nemyslis si ze by mi to v VO vyreklamovali ??? Dufam ze sa s tym da nieco robit lebo ma asi jeb..... A keby som ich xcel niekomu predat ... asi tazko niekto bude xcet tu u nas na Slovensku 1 GB ...
MSI MEGABOOK M510A, Intel Dothan 1.5GHz, Mobile ATi Radeon 9700, 512 MB DDr, WiFi, ...
Pokud si je kupoval obě najednou a spolecne na v pc nebezi, tak mas celkem šanci to vyreklamovat. slušnej prodejce ti vyjde vstříc. pri nejhorsim bys to rozprodal po 2x 512 MB a koupil neco jinyho.
Jestli to jedes na nForcu2 tak urcite zkus ten 1:1 pomer. nevim, jakej mas CPU, ale stava se ze pameti ti nepojedou na 200 dobre pri fsb 166 (o FSB 133 ani nemluvě) . tak to vyzkousej
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
ked is si vsimol loju zostavu tak mam presne take iste ramky ako ti a robili mi presne to iste pomohlo vypnutie cashovanie biosu ale pokial mas athlon 400FSB tak ich rozchodis len velmi tazko
Ja som tie RAM ky kupoval z 1 dnovym odstupom takze sa na mna asi na reklamacke vykaslu ...
dnes vecer ked budem mat dost casu tak to poriadne otestujem na 400, 333 a 266 pri cl 3 v GoldMemory a aj v Memtest...
MSI MEGABOOK M510A, Intel Dothan 1.5GHz, Mobile ATi Radeon 9700, 512 MB DDr, WiFi, ...
janof píše:nemoze to byt tym legacy usb v biose raz sa tu take cosi riesilo a zistilo sa ze chyba je v tom tiez v gm a memteste hlasilo chyby
nemoze
b3nco píše: No a ked tie ramky zapojim do PC tak mi brutalne mrzne
je to bud casovanim biosu alebo CL3 alebo este popripade 400FSB na NFORCE2 chipsetoch alebo teoreticky skontroluj ci maju chipy na ramkach rovnake oznacenie a napis mi prosim ta ze ake
unnamed píše:ked is si vsimol loju zostavu tak mam presne take iste ramky ako ti a robili mi presne to iste pomohlo vypnutie cashovanie biosu ale pokial mas athlon 400FSB tak ich rozchodis len velmi tazko
Ja mam Bartona 2500+ 333FSB
unnamed píše:je to bud casovanim biosu alebo CL3 alebo este popripade 400FSB na NFORCE2 chipsetoch alebo teoreticky skontroluj ci maju chipy na ramkach rovnake oznacenie a napis mi prosim ta ze ake
V biose som skusal davat casovanie pameti "default" potom som to nastavil rucne ja sam na default a stale ten isty vysledok. RAM ky su od vroby robene na CL 2.5
a tu mas to oznacenie co je na chipoch :
TwinMOS
0407D
TMD7608F8E50D
Skusal som aj vyssie napatie od 2.7 ale to nemalo ziaden fpliv
btw DIK ZA RADY
Naposledy upravil(a) b3nco dne úte 23. bře 2004, 21:31, celkem upraveno 1 x.
Dnes som bol u kamosa vyskusat u neho tie moje RAM ky. On ma MB Abit AN7 a ja mam Abit NF7 rev. 2.0 No a ked som to u neho zapojil najprv Dual a potom aj Single channel tak mu ani windows nenabehol ese horsie ako u mna. Tak teraz su dve moznosti bud tie ramky sa "navzajom nemaju radi" alebo je mozne ze su nekompatibilne z Abit doskami ...
Takze som nasiel kamosa co tie RAM ky kupi Len teraz neviem co mam spravit. Ci mam znova kupit TwinMOSy alebo mam moznost mat Appacery alebo Kingstony. Co mi poradite ??? ktrou znacku si mam kupit ?
b3nco píše:Takze som nasiel kamosa co tie RAM ky kupi Len teraz neviem co mam spravit. Ci mam znova kupit TwinMOSy alebo mam moznost mat Appacery alebo Kingstony. Co mi poradite ??? ktrou znacku si mam kupit ?
Na slovensku bude z OCZ asi problem.........
Inak stazovat sa nemozem ani na Appacery ...... vacsinou chodia na lepsich hodnotach ako su predane.... je vsak pravda ze na nejake zazracne pretaktovanie niesu..... ( o 6-10Mhz pri udavanich hodnotach bez zmeni voltaze som ich vsak dostal bez problemu..... PC400 CL3..... chodili aj 424 CL3.... a 440 CL3 pri 2,6V... )