Správné součástky

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
safrdA
Začátečník
Začátečník

Správné součástky

Příspěvek od safrdA »

ahoj,

může mi někdo poradit správné součástky na tuhle show?

http://sodoityourself.com/hacking-ibm-t ... -password/

věřim, že podle postupu už to pak zvládnu, mojí sestře bejvalej zahesloval notes a ona na něj má citovou vazbu...

moc děkuji...
muliku
Začátečník
Začátečník

Re: Správné součástky

Příspěvek od muliku »

nevim jestli presne chapu dotaz, ale jestli se chces zbavit hesla nastaveneho v biosu tak vymazej CMOS (prehod jumper, vetsinou byva u chipu biosu)
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

u notebooku asi ne :)

jinak 2x odpor 2K2 (2200Ohm) s 2 zenerovy diody na 5.1V - vse tam mas napsane, jestli si ani tohle neprecetl, tak to zabal :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No nevidim problem v tom najit baterku a odpojit ji.. vetsina notasu ma porad vymennou.. ale teda je fakt, ze kdyz nekdo vyrobil tuhle silenost, asi to k necemu bylo no..
safrdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od safrdA »

to NEONET:

tak ja si uvedomuju, ze to nebude zrovna sranda, ale zatim jsem ten navod jen proletel a nebyl jsem si jistej, jestli se ty soucastky nemenuji u nas jinak a i kdyz to na forech nesnasi, tak nez abych se nejdriv podival, rovnou jsem se zeptal.

Jinak uplne nesikovnej nejsem, kompum taknejak rozumim a tohle mi prijde jako navod pro uplne blby, tak to snad dopadne. a kdyz to nedopadne - smula :-)

dam vedet :-)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Dobre, zkus to, drzim ti palce...

2 Maxtor: mas i pravdu, nekdo dokonce doporucuje zkratnout vstupy baterie na desce... jenze kdyz to zabere, nevyrabi se programatory eeprom :) - to sis odpovedel sam, osobne jsem jeste nezazil notebook, kde byl blokly bios heslem, a slo to resetnout vytazenim baterky nebo skratem kontaktu baterky na desce
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja mam na svojem starsim P4 Compaqu na boardu dokonce i jumper.. je teda fakt, ze jestli resne heslo nevim, ale vzhledem k tomu, ze na obyc ATX boardch ano, nevidim duvod, proc by tomu nemelo byt stejne i tady..
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

mohlo by byt, ale nemusi, ja jsem se s tim jeste nesetkal ze by to slo
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Heslo tím nevymažeš, je to schválně zabezpečené. Je to EEPROM a ne (CMOS) RAM. Specialita Thinkpadů.

safrdA: GL!
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Bajdik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajdik »

U ThinkPadů jsou tři druhy hesel. Jedno (to nejobyčejnější, do pro VSTUP do biosu) se vymaže tou baterkou. Další dvě (VSTUP + edit biosu) už je potřeba přes Security EEPROM, stejně jako jako tzv. supervisor heslo. Ten návod je cajk do té chvíle, než ti to zjištění hesla to heslo stejně nebere :-) Na to už je potřeba tu EEPROMku celou přepsat a to s tím defaultním neuděláš.

Tak či onak, hodně štěstí, tvoje šance je tak 80%.

PS: To čtení začni ve chvíli, kdy se ti objeví logo IBM.. Je to potřeba načasovat, jde to pouze v intervalu cca 1 vteřiny. Když ti to nic nenajde, zkoušej to znovu.

PS: Mám s tím své zkušenosti, dělal jsem to už cca 10x, v 9 případech se to povedlo, jednou to nevyšlo.
Bajdik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajdik »

NEONET píše:Dobre, zkus to, drzim ti palce...

2 Maxtor: mas i pravdu, nekdo dokonce doporucuje zkratnout vstupy baterie na desce...
U ThinkPadů rozhodně nedoporučuju!!!!!
safrdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od safrdA »

Ahoj, tak jsem se konečně rozhoupal a pokusil jsem se zjistit heslo do toho TP40... i přes moji zjevnou absolutní neschopnost cokoli solidně spájet, klepoucí se ruce a a elektrotechnickou neznalost, se mi podařilo dát čtečku do kupy a dokonce se mi podařilo chip i načíst... bohužel z toho vyšla snůška nesmyslů, tak jsme to zkoušel několikrát a mám celkem 10načtených souborů(na cca 30 pokusů), bohužel, každý je jiný a heslo asi nebude ani v jednom. Kde může být chyba? Soubory případně přikládám...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bajdik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajdik »

Jen se hloupě zeptám -> jsi si jistý, že jsi DUMPoval správnou EEPROM? Já jsem se taky jednou divil co mi z toho leze a ona to byla EEPROMka síťovky :D
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“