Správné součástky
- safrdA
- Začátečník
-
Správné součástky
ahoj,
může mi někdo poradit správné součástky na tuhle show?
http://sodoityourself.com/hacking-ibm-t ... -password/
věřim, že podle postupu už to pak zvládnu, mojí sestře bejvalej zahesloval notes a ona na něj má citovou vazbu...
moc děkuji...
může mi někdo poradit správné součástky na tuhle show?
http://sodoityourself.com/hacking-ibm-t ... -password/
věřim, že podle postupu už to pak zvládnu, mojí sestře bejvalej zahesloval notes a ona na něj má citovou vazbu...
moc děkuji...
- muliku
- Začátečník
Re: Správné součástky
nevim jestli presne chapu dotaz, ale jestli se chces zbavit hesla nastaveneho v biosu tak vymazej CMOS (prehod jumper, vetsinou byva u chipu biosu)
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- NEONET
- Středně pokročilý
u notebooku asi ne
jinak 2x odpor 2K2 (2200Ohm) s 2 zenerovy diody na 5.1V - vse tam mas napsane, jestli si ani tohle neprecetl, tak to zabal
jinak 2x odpor 2K2 (2200Ohm) s 2 zenerovy diody na 5.1V - vse tam mas napsane, jestli si ani tohle neprecetl, tak to zabal
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Maxtor
- Začátečník
-
No nevidim problem v tom najit baterku a odpojit ji.. vetsina notasu ma porad vymennou.. ale teda je fakt, ze kdyz nekdo vyrobil tuhle silenost, asi to k necemu bylo no..
- safrdA
- Začátečník
-
to NEONET:
tak ja si uvedomuju, ze to nebude zrovna sranda, ale zatim jsem ten navod jen proletel a nebyl jsem si jistej, jestli se ty soucastky nemenuji u nas jinak a i kdyz to na forech nesnasi, tak nez abych se nejdriv podival, rovnou jsem se zeptal.
Jinak uplne nesikovnej nejsem, kompum taknejak rozumim a tohle mi prijde jako navod pro uplne blby, tak to snad dopadne. a kdyz to nedopadne - smula
dam vedet
tak ja si uvedomuju, ze to nebude zrovna sranda, ale zatim jsem ten navod jen proletel a nebyl jsem si jistej, jestli se ty soucastky nemenuji u nas jinak a i kdyz to na forech nesnasi, tak nez abych se nejdriv podival, rovnou jsem se zeptal.
Jinak uplne nesikovnej nejsem, kompum taknejak rozumim a tohle mi prijde jako navod pro uplne blby, tak to snad dopadne. a kdyz to nedopadne - smula
dam vedet
- NEONET
- Středně pokročilý
Dobre, zkus to, drzim ti palce...
2 Maxtor: mas i pravdu, nekdo dokonce doporucuje zkratnout vstupy baterie na desce... jenze kdyz to zabere, nevyrabi se programatory eeprom - to sis odpovedel sam, osobne jsem jeste nezazil notebook, kde byl blokly bios heslem, a slo to resetnout vytazenim baterky nebo skratem kontaktu baterky na desce
2 Maxtor: mas i pravdu, nekdo dokonce doporucuje zkratnout vstupy baterie na desce... jenze kdyz to zabere, nevyrabi se programatory eeprom - to sis odpovedel sam, osobne jsem jeste nezazil notebook, kde byl blokly bios heslem, a slo to resetnout vytazenim baterky nebo skratem kontaktu baterky na desce
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Maxtor
- Začátečník
-
Ja mam na svojem starsim P4 Compaqu na boardu dokonce i jumper.. je teda fakt, ze jestli resne heslo nevim, ale vzhledem k tomu, ze na obyc ATX boardch ano, nevidim duvod, proc by tomu nemelo byt stejne i tady..
- NEONET
- Středně pokročilý
mohlo by byt, ale nemusi, ja jsem se s tim jeste nesetkal ze by to slo
- Maranov
- Mírně pokročilý
Heslo tím nevymažeš, je to schválně zabezpečené. Je to EEPROM a ne (CMOS) RAM. Specialita Thinkpadů.
safrdA: GL!
safrdA: GL!
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Bajdik
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
U ThinkPadů jsou tři druhy hesel. Jedno (to nejobyčejnější, do pro VSTUP do biosu) se vymaže tou baterkou. Další dvě (VSTUP + edit biosu) už je potřeba přes Security EEPROM, stejně jako jako tzv. supervisor heslo. Ten návod je cajk do té chvíle, než ti to zjištění hesla to heslo stejně nebere Na to už je potřeba tu EEPROMku celou přepsat a to s tím defaultním neuděláš.
Tak či onak, hodně štěstí, tvoje šance je tak 80%.
PS: To čtení začni ve chvíli, kdy se ti objeví logo IBM.. Je to potřeba načasovat, jde to pouze v intervalu cca 1 vteřiny. Když ti to nic nenajde, zkoušej to znovu.
PS: Mám s tím své zkušenosti, dělal jsem to už cca 10x, v 9 případech se to povedlo, jednou to nevyšlo.
Tak či onak, hodně štěstí, tvoje šance je tak 80%.
PS: To čtení začni ve chvíli, kdy se ti objeví logo IBM.. Je to potřeba načasovat, jde to pouze v intervalu cca 1 vteřiny. Když ti to nic nenajde, zkoušej to znovu.
PS: Mám s tím své zkušenosti, dělal jsem to už cca 10x, v 9 případech se to povedlo, jednou to nevyšlo.
- Bajdik
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
U ThinkPadů rozhodně nedoporučuju!!!!!NEONET píše:Dobre, zkus to, drzim ti palce...
2 Maxtor: mas i pravdu, nekdo dokonce doporucuje zkratnout vstupy baterie na desce...
- safrdA
- Začátečník
-
Ahoj, tak jsem se konečně rozhoupal a pokusil jsem se zjistit heslo do toho TP40... i přes moji zjevnou absolutní neschopnost cokoli solidně spájet, klepoucí se ruce a a elektrotechnickou neznalost, se mi podařilo dát čtečku do kupy a dokonce se mi podařilo chip i načíst... bohužel z toho vyšla snůška nesmyslů, tak jsme to zkoušel několikrát a mám celkem 10načtených souborů(na cca 30 pokusů), bohužel, každý je jiný a heslo asi nebude ani v jednom. Kde může být chyba? Soubory případně přikládám...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bajdik
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen se hloupě zeptám -> jsi si jistý, že jsi DUMPoval správnou EEPROM? Já jsem se taky jednou divil co mi z toho leze a ona to byla EEPROMka síťovky