Asrock dělá vcelku funkční desky, stabilní, jen mají slabší výdrž - jednoho dne bezeslova nenabootuje a je to, ne nadarmo dávají záruku jen 2 roky narozdíl od renomovanych výrobců jako je Asus MSI.. u kterých jsou roky 3.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
No to právě záleží, protože si na to musím teď šetřit na brigádách. Takže něco levnějšího, ale zase kvalitnějšího co něco vydrží a výborně taktuje. Ae ne zase nějaké drahé monstra, prostě něco cenově hodně nízko co je fakt slušné.
Máš recht, Athlon II 240 opravdu není kam odemykat, ale Athlony X3(X4) už ano.
Ale u té L3 cache to je jinak, než píšeš. L3 cache je až u Phenomu II X2, nikoliv u Athlonu II X2.
Regor, Rana ani Propus žádnou L3 cache nemají => proto to je Athlon.
L3 cache mají až Phenomy.
ASRock obecně - původně low-end výrobce se zaměřením na cenově orientované spotřebitele s nízkými nároky (kancelářské stroje, domácí nenáročné desktopy). Kvůli orientaci na cenu používal co nejlevnější a málo výkonné čipsety jako ALi, SiS a VIA, čímž si nevysloužil zrovna nadšené ovace u spotřebitelů z řad hráčů nebo overclockerů. To už je ale historie a v poslední době i ASRock vystrkuje růžky a snaží se prorazit do střední až vyšší střední třídy s novějšími modely desek.
Pokud chceš taktovat, doporučoval bych sázku na jistotu v podobě jen o málo dražších produktů od Gigabytu, MSI či ASUSu.
Ovšem úplně zatracovat ASRock je nespravedlivý - pokud chceš opravdu za co nejmíň peněz relativně co nejvíc muziky, jde i od ASRocku za mrzký peníz získat nějaký výkon navíc: jestli někde seženeš za cca 1300,- Kč ještě tenhle Athlon
s trochou štěstí z něj na desce z Shitova postu uděláš quadcore a i něco přetaktuješ, http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1018306
což je při ceně okolo 2.600,- za desku i s procesorem slušný skóre cena/výkon.
No, Nostradamus teda nejsem - jak mám vědět, jaké hry v jakém rozlišení, s jakým procesorem a VGA?
Pokud myslíš brouzdání na internetu a semtam zkouknutí nějakého streamu nebo flashovou hru, na to ti stačí i P4 nebo Athlon XP se 64MB VGA a 512MB RAM, omezení bude spíš v rychlosti připojení, než výkonem stroje.
Co se týče retail her, záleží na typu, rozlišení a VGA - na integrované GMA X4500 si moderní FPS v běžném rozlišení 1280x1024 (natož vyšším) většinou opravdu neužiješ. Pokud hraješ starší gamesky (<DX8), adventury a podobně, pak by ti mohlo stačit i tohle - chce to laborovat, je to hra od hry. Jinak ale na gaming určitě samostatnou VGA, ušetříš dost času i zklamání a nervů.
Výkon CPU tě na téhle desce omezovat nebude, můžeš ji osadit Wolfdaly i Yorkfieldy (o Conroe nemluvě), ale něco mi říká, že to asi není tvůj záměr, že?
Obrázek o výkonu integrované VGA si můžeš udělat třeba tady:
spíše tu desku potřebuju jen vyměnit za tu co mám teď. zatím bych tam měl celerona D a tu integrovanou grafiku. Časem Celeron DC a nějaka dobra grafika. Rozlišení asi 1024x768, nebo 1280x1024.
Když už, tak si radši připlať za nějakou desku s integrovanou ATi nebo NVIDIA. Na těchto kartách se dá rozjet alespoň nějaká hra. Např. já jsem na integrované GF9300 (450Mhz) s 256MB DDR2 sdílené paměti (800Mhz) rozjel na střední až nizké detaily Spore a na vysoké až střední Colin McRae Rally 2 a 3, Zoo Tycoon, The Sims, NFS UG1 a 2, Test Drive Unlimited, Richard Burns Rally,... Vše ve vysokém rozlišení 1920x1080 při 60Hz. V rozlišení 1024x768 nebo 1280x1024 rozjedeš i nové hry bez problémů.
gejmer: Já mám v jednom PC desku od AsRock s čipsetem 741 od SiS a s. A + AGP + DDR. Pc funguje naprosto bez problémů už více než dva roky a to se za tu dobu restartovalo tolikrát, že by se to dalo spočítat na prstech. Základem dobře fungujicího PC je kvalitní zdroj a dobré chlazení, při splnění těchto podmínek ti i nekvalitní komponenty vydrží dlouhou dobu.
Naposledy upravil(a) Mirek E. dne ned 5. zář 2010, 21:06, celkem upraveno 2 x.
No právě bych potřeboval základnu, kam zatím můžu dát svého celerona D a ramky 533 ddr2. Jinak je mi to celkem jedno co je to za integrovanou grafiku, hlavně zě tam nějaká je.