Asrock obecně

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Asrock obecně

Příspěvek od Shit »

To jsou vyhozené prachy z okna...

To už je lepší si ponechat 2GB RAM a najet na sc. AM2+ :wink:
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 7. srp 2010, 22:55, celkem upraveno 1 x.
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

ale právě Asrock má jen to co potřebuju. Podporu fsb 533 a 533mhz ram a integrovanou grafiku
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Viz můj post výše...
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

O tom jsem taky hodně uvažoval ale nemám procesor :-D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30972PAQRM

Výkonem zcela někde jinde a s možností ho odemknout na 3-4 jádro...

K tomu
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M0972OIREV

RAM máš, HDD také a grafiku si časem dokoupíš...
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

Athlony můžou odemknout jádro? Já myslel že jen Phenomy
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Asrock dělá vcelku funkční desky, stabilní, jen mají slabší výdrž - jednoho dne bezeslova nenabootuje a je to, ne nadarmo dávají záruku jen 2 roky narozdíl od renomovanych výrobců jako je Asus MSI.. u kterých jsou roky 3.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

takže raději něco lepšího?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

jaku7 píše:Athlony můžou odemknout jádro? Já myslel že jen Phenomy
Také jsou "až" 4 jádra...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30972PCSBT

A dualcore je "odvozeno" z nich...
jaku7 píše:takže raději něco lepšího?
Záleží na penězích..

Do kanclu AsRock ano, na hry AsRock klidně také, ale v cenách 2500,- a výše. :wink:

=>

dej si finanční limit a napiš to do sekce sestav.
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 7. srp 2010, 23:12, celkem upraveno 1 x.
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

Aha tak to jsem nevěděl, tak to díky za novou zkušenost :-D
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

No to právě záleží, protože si na to musím teď šetřit na brigádách. Takže něco levnějšího, ale zase kvalitnějšího co něco vydrží a výborně taktuje. Ae ne zase nějaké drahé monstra, prostě něco cenově hodně nízko co je fakt slušné.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Pozor, Athlonu II 240 odemknout nejde, resp. není co. :)
Jedná se o čistokrevné dvoujádro s L2 cache, tedy žádné vadné čtyřjádro se zamknutými jádry.

Jinak, také bych byl pro variantu AMD.

//Ach ty čísla... Samozřejmě tam mělo být L2. :roll:
Naposledy upravil(a) Mirek E. dne ned 8. srp 2010, 12:03, celkem upraveno 1 x.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Máš recht, Athlon II 240 opravdu není kam odemykat, ale Athlony X3(X4) už ano.
Ale u té L3 cache to je jinak, než píšeš. L3 cache je až u Phenomu II X2, nikoliv u Athlonu II X2.
Regor, Rana ani Propus žádnou L3 cache nemají => proto to je Athlon.
L3 cache mají až Phenomy.

Ohledně odemykání Athlonů: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... 40?start=6. Ranu lze odemknout na Propus (bez L3 cache) nebo až na Deneb (šarže xxCxx), Propus při štěstí (šarže xxCxx) na Deneb.

Obrázek

Obrázek

Pokud chytneš chip s "Propusem", tak tam samozřejmě L3 cache neodemkneš, ale pokud chip pochází z Denebu...
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

ASRock obecně - původně low-end výrobce se zaměřením na cenově orientované spotřebitele s nízkými nároky (kancelářské stroje, domácí nenáročné desktopy). Kvůli orientaci na cenu používal co nejlevnější a málo výkonné čipsety jako ALi, SiS a VIA, čímž si nevysloužil zrovna nadšené ovace u spotřebitelů z řad hráčů nebo overclockerů. To už je ale historie a v poslední době i ASRock vystrkuje růžky a snaží se prorazit do střední až vyšší střední třídy s novějšími modely desek.
Pokud chceš taktovat, doporučoval bych sázku na jistotu v podobě jen o málo dražších produktů od Gigabytu, MSI či ASUSu.
Ovšem úplně zatracovat ASRock je nespravedlivý - pokud chceš opravdu za co nejmíň peněz relativně co nejvíc muziky, jde i od ASRocku za mrzký peníz získat nějaký výkon navíc: jestli někde seženeš za cca 1300,- Kč ještě tenhle Athlon

http://www.turboimagehost.com/p/2897436/x2.jpg.html
(důležitý je takt 2,2 GHz - jsou i starší pětilitry s taktem 2,6 a ty neodemkneš, jsou to Brisbany!)

s trochou štěstí z něj na desce z Shitova postu uděláš quadcore a i něco přetaktuješ,
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1018306
což je při ceně okolo 2.600,- za desku i s procesorem slušný skóre cena/výkon.
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

chci se zeptat. g41c-vs je hodně levná deska, ale stačila by na občasné hraní her a internet?
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

No, Nostradamus teda nejsem - jak mám vědět, jaké hry v jakém rozlišení, s jakým procesorem a VGA?
Pokud myslíš brouzdání na internetu a semtam zkouknutí nějakého streamu nebo flashovou hru, na to ti stačí i P4 nebo Athlon XP se 64MB VGA a 512MB RAM, omezení bude spíš v rychlosti připojení, než výkonem stroje.
Co se týče retail her, záleží na typu, rozlišení a VGA - na integrované GMA X4500 si moderní FPS v běžném rozlišení 1280x1024 (natož vyšším) většinou opravdu neužiješ. Pokud hraješ starší gamesky (<DX8), adventury a podobně, pak by ti mohlo stačit i tohle - chce to laborovat, je to hra od hry. Jinak ale na gaming určitě samostatnou VGA, ušetříš dost času i zklamání a nervů.
Výkon CPU tě na téhle desce omezovat nebude, můžeš ji osadit Wolfdaly i Yorkfieldy (o Conroe nemluvě), ale něco mi říká, že to asi není tvůj záměr, že?
Obrázek o výkonu integrované VGA si můžeš udělat třeba tady:

http://www.spicygreeniguana.com/benchma ... 430gt.html

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=242130

http://www.legitreviews.com/article/1071/5/
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

spíše tu desku potřebuju jen vyměnit za tu co mám teď. zatím bych tam měl celerona D a tu integrovanou grafiku. Časem Celeron DC a nějaka dobra grafika. Rozlišení asi 1024x768, nebo 1280x1024.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Když už, tak si radši připlať za nějakou desku s integrovanou ATi nebo NVIDIA. Na těchto kartách se dá rozjet alespoň nějaká hra. Např. já jsem na integrované GF9300 (450Mhz) s 256MB DDR2 sdílené paměti (800Mhz) rozjel na střední až nizké detaily Spore a na vysoké až střední Colin McRae Rally 2 a 3, Zoo Tycoon, The Sims, NFS UG1 a 2, Test Drive Unlimited, Richard Burns Rally,... Vše ve vysokém rozlišení 1920x1080 při 60Hz. V rozlišení 1024x768 nebo 1280x1024 rozjedeš i nové hry bez problémů.

gejmer: Já mám v jednom PC desku od AsRock s čipsetem 741 od SiS a s. A + AGP + DDR. Pc funguje naprosto bez problémů už více než dva roky a to se za tu dobu restartovalo tolikrát, že by se to dalo spočítat na prstech. Základem dobře fungujicího PC je kvalitní zdroj a dobré chlazení, při splnění těchto podmínek ti i nekvalitní komponenty vydrží dlouhou dobu.
Naposledy upravil(a) Mirek E. dne ned 5. zář 2010, 21:06, celkem upraveno 2 x.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Měl jsem ASrocka X58 za 170dolarů z eBaye a nic moc..
Bios podivný a přetaktování žádná sláva.
Správný název by spíše měl být Ass Rock ;-)
jaku7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jaku7 »

No právě bych potřeboval základnu, kam zatím můžu dát svého celerona D a ramky 533 ddr2. Jinak je mi to celkem jedno co je to za integrovanou grafiku, hlavně zě tam nějaká je.
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“