od dubna mám notebook sony vaio eb1e1e wi, s Win 7. Nejsem úplně počítačově negramotná, ale ani žádný expert
S počítačem nebyl žádný problém až do jednoho krásného dne, kdy jsem instalovala update BIOSu. (Sony má na tomto notebooku vlastní software, který umožňuje především spravování všech aktualizací - což mi přišlo docela užitečné - Vaio center mě jen upozorní, že jsou staženy aktualizace a já je jedním kliknutím povtrdím.. jsem trubka, že jsem se na to nepodívala:/ ).
Po tomto updatu se začal ventilátor u notebooku chovat naprosto odlišně. Dříve se vypínal (nebo tedy alespoň výrazně ztišil) pokud nedocházelo k nějakému zatížení a následně se adekvátně se zatížením spouštěl. Nyní běží neustále na stejné otáčky, které sice nejsou maximální, ale jsou velmi rušivé a například večer v tiché místnosti je veeeelmi nepříjemné s notebookem pracovat. Ještě horší je, že nezáleží na tom, zda je komp napájen ze síte nebo jede na baterku. Větráček jede pořád stejně
Napadlo mě přeinstalovat BIOS zpátky na starou verzi, ale za 1. nevím jak se ta stará verze jmenovala a za 2. ani nevím kde jí sehnat...
Jinak ta současná problémová se jmenuje BIOS - R0300Y8 a v anglickém textu je poznámka: " Improves fan control " takže fáákt dík
Nějaké rady či postřehy ?
Díky.