To je velmi rozumný nápad.komancero píše:... lepsi pockat na hd 6000 ??
I kdyby sis ji nekoupil, měl bys mít možnost koupit levněji karty stávající.
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
To je velmi rozumný nápad.komancero píše:... lepsi pockat na hd 6000 ??
Hele, ale tam je změřený rozdíl mezi verzemi Heaven Benchmarku, a né verzemi BIOSU. (sice normal tesselace ve V2 = Teselation ON u V1, ale jsou tam jiný scény a proto je i fps jiné).sam_217 píše:...ale zase má prej novej BIOS a dokonce tady někdo změřil udivující výsledky, rozdíly mezi verzemi V1 a V2...
Jinak nový bios by teoreticky mohl zvednout výkon, pokud by předchozí v sobě měl nějaký bug. Ale to pak většinou výrobce dává na svůj web návod na flashnutí. Ale ovlivnit obraz biosem nelze. O nastavení kvality filtrace se starají jen a pouze ovladače.sam_217 píše:je vůbec možný, aby asus takhle zlepšil výkon karty díky biosu, nebo by ste to spíš tipli na to, že nejspíš tim biosem pomrvil nějakou funkci filtrace, nebo textur, čili na úkor kvality obrazu a tím se jakože chvástá že zvýšil výkon?
Podle mě to bude jen na náhodě jak karta půjde taktovat a jaké bude mít default napětí. Já bych vzal tu nejlevnější. 700MHz dává asi každá i bez zvedání napětí (kromě asi fakt těch nejhorších kusů) a více už je na náhodě.sam_217 píše:A která karta myslíte, že je lepší na OC? ta první (V1) verze vypadá že je z továrny nvidie akorát s nálepkou ASUSu, ta V2 je přímo z továren ASUSu - u který se dá předpokládat lepší kousek křemíku?
Ano, první Fermi byly stejný kusy jen z jinýma nálepkama, a další kusy si dělali výrobci sami (ASUS, GB, MSI...). Jen někteří výrobci si dělají karty od začátku úplně sami (třeba Gainward, který jako jedniný v době vydání 8800GTX netrpěl tím blbým kondenzátorem na ref. návrhu) . Ale rozdílů bych asi moc nehledal, možná na V2 dali levnější součástky aby ušetřili na výrobě, kdo ví...sam_217 píše: logicky bych chápal že ta první verze je z továrny nvidia, druhou si vyrábí asus sám - a nebo to obojí vyráběl asus, jenom se na V2 rozhod šetřit barvama a tak přestal tisknout loga...co já vim tak tohle bejvá jen u ATi (první HD5870 byly všechny stejný) - že první karty jdou z továren ati, až po čse si je výrobci děljí sami, dělá to tak i nvidia?