Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

To není bilineární filtr. Jestli opravdu chceš vidět, jak vypadá tatáž scéna s bilineárním filtrem, tak bych zítra mohl vyhrabat nějaký postarší Radeon, který uměl jen bilineární anizo, udělat screenshoty a ukázat ti, jak to vypadá. Ale ne že by se mi do toho chtěloSobo píše:Nevím no, u HD58xx mi to připadá jako bilineární filtr.

To je jako přímo od AMD? Takže sem měl pravdu, oni něco na HD5000 podělali (filtrace byla horší než u Nvidie 8800 a více), a teď to berou jako výhodu. No nádhera. Aspoň že ty otravné přechody zmizí... Jen aby zase nepřišli s nějakou jinou vychytávkou. Po zkušenostech s HD5870 si budu muset na ty všiváky dát pozor.
No popravě při 16x AF je bilineární filtering méně otravný (mip-maps jsou posunuty hodně daleko), než to co způsobovala v některých situacích ta filtrace HD5000 (protože ty přechody byly mezi jednotlivými AF stages). Takže to je fakt jako srovnávat hrušky a jabka. Bilineární filtr je otravný bez AF, a nebo při nízkém AF.No-x píše: To není bilineární filtr. Jestli opravdu chceš vidět, jak vypadá tatáž scéna s bilineárním filtrem, tak bych zítra mohl vyhrabat nějaký postarší Radeon, který uměl jen bilineární anizo, udělat screenshoty a ukázat ti, jak to vypadá. Ale ne že by se mi do toho chtělo![]()
No a kdo si kromě mě a tebe všimne u Nvidie té úhlové optimalizace? Já ti řeknu, nikdo! V praxi na to narážim jen u jediný hry kde je mírně vidět, ale nijak neotravuje. Uhodneš jaká hra to je?no-X píše:Na druhou stranu AF RV870 je zase úhlově konstantnější. AF R9xx snad(?) skloubí obě výhody.

A kdo si všimnul toho strašného otravného a neskutečného problému s HD5xxx? Půl roku od vydání vůbec nikdo. Pět milionů karet už bylo prodaných a nikdo z těch pěti milionů lidí si nevšiml ničeho. Kdo ví, čeho si všimne pětimiliontý uživatel Fermi (jestli kdy vůbec nějaký takový bude).Ache píše:No a kdo si kromě mě a tebe všimne u Nvidie té úhlové optimalizace? Já ti řeknu, nikdo! V praxi na to narážim jen u jediný hry kde je mírně vidět, ale nijak neotravuje. Uhodneš jaká hra to je?

Ale všimlo, i zde na fóru jsem to nebyl jen já, ale minimálně dalších pár lidí. A co teprve ve světě... určitě jich pár tisích bylo. Ale většina lidí je splachovacích, pamatuješ si na tu tvojí slavnou diskuzi s Hulánem? Ten taky nepřiznal jak 7800GTX šidila. A kolika lidem to vadilo? No díky tobě více, protože ty jsi na straně rudých (pardon, už asi černo-zelených), a tak ses do toho opřel. Screenshotoval a diskutoval jak vzteklej... no a i mě si nakonec odradilno-X píše:A kdo si všimnul toho strašného otravného a neskutečného problému s HD5xxx? Půl roku od vydání vůbec nikdo.

Třeba já ano. Ihned mi AF přišel horší než na staré GTX260. Tak jsem prostě neupgradoval a to jsem měl v ruce 5870 za launchovou cenu. A nemluv o Fermi, ta s tim nemá co dělat. NV nezměnila AF of příchodu G80. A taky asi možná proto že od té doby jej má jednozančně lepší. ATI (s politováním) doznalo jakéhosi vrcholu v AF někde u Radeonu X1800 a X1900. Ano tehdy to bylo super a dodnes je to dobré AF. Pak R600 měla velice podobné a to se táhlo přes rv670 a 770. Poté ale s Cypressem nastal tenhle problém. Samo ATI teď uznává že to jaksi je HW věc, u Caymana to opravili a chluběj se tim. To samé s tou teselací, vědi že to neni ok a tak se to snažej zoptimalizovat. To je zcela jasné, tyhle dvě věci jsou prostě fakt, tak je nebagatelizuj, když samo ATI to nedělá. Prostě uznej že tvé obhajování těchto dvou bodů bylo prostě mimo a taky jsi jednou neměl pravdu.no-X píše:A kdo si všimnul toho strašného otravného a neskutečného problému s HD5xxx? Půl roku od vydání vůbec nikdo. Pět milionů karet už bylo prodaných a nikdo z těch pěti milionů lidí si nevšiml ničeho. Kdo ví, čeho si všimne pětimiliontý uživatel Fermi (jestli kdy vůbec nějaký takový bude).Ache píše:No a kdo si kromě mě a tebe všimne u Nvidie té úhlové optimalizace? Já ti řeknu, nikdo! V praxi na to narážim jen u jediný hry kde je mírně vidět, ale nijak neotravuje. Uhodneš jaká hra to je?
Já netvrdím, že HD5xxx má dokonalé anizo (žádná karta nemá a nikdy mít nebude, protože anizotropní filtrace už ve svém principu nikdy nemůže dosahovat dokonalých výsledků), ale dělat z rozdílu v kvalitě, kterého si pět milionů lidí nevšimne, nebetyčný problém, je fakt přehnané.

ale ale... i zde na fóru to bylo dříve: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 0#p7952060no-X píše: Ache: právě, že skoro půl roku si toho skutečně nikdo nevšiml. HD5xxx vyšla v září, první zmínky o AF jsou z března...

U každé nové generace čipů od R100 upravili anizotropní filtraci.DOC_ZENITH píše:Samo ATI teď uznává že to jaksi je HW věc, u Caymana to opravili a chluběj se tim. To samé s tou teselací, vědi že to neni ok a tak se to snažej zoptimalizovat. To je zcela jasné, tyhle dvě věci jsou prostě fakt, tak je nebagatelizuj, když samo ATI to nedělá. Prostě uznej že tvé obhajování těchto dvou bodů bylo prostě mimo a taky jsi jednou neměl pravdu.