Odporúčam na niečo podobné použiť kvalitné plexi (povedzme Perspex). Rezanie je rýchlejšie, nepáli sa a ostávajú jemné piliny. Následné opracovanie a vyhladenie je krajšie.
Projekt: Shuriken
Moderátor: L4mka
- Neeo
- Začátečník

-
Re: Projekt: Shuriken
Nie, žiadny vykružovač. Ten zo zásady nepoužívam. Všetko je to starý dobrý Dremel. Otvor som robil podľa malého ventilátora. Iba som priložil a obkreslil vnútorný priemer okolo vrtuliek a vonkajšiu hranu aj z dierkami. Vyššie som písal, že to plexi je veľmi nekvalitné (HOBBYGLASS) a tak to vyrezávanie boli doslova galeje. Fréza bola klasická karbidová od Dremelu s válcovým tvarom číslo 9903, ale skúšal som aj iné. Prednú mriežku som vyrezal klasickým rezným kotúčom a potom brúsnym kameňom vyhladil do požadovaného tvaru.
Odporúčam na niečo podobné použiť kvalitné plexi (povedzme Perspex). Rezanie je rýchlejšie, nepáli sa a ostávajú jemné piliny. Následné opracovanie a vyhladenie je krajšie.
- Jakis
- Začátečník

xD Hobbyglas mam taky
a díky za tip
- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nááádhera , troufnu si říct že na úrovni Stoobiho 
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
- Neeo
- Začátečník

-
Tak tu mám malý update.

Popis prác
Pokúsim sa v krátkosti popísať obrázky od hora na dol.
Práce na projekte sa značne pohli. Medzi posledné časti patrí krycí plech ktorí nesie názov Neeo modding. Ten tiež po vybrúsení písma a vyšmirgľovaní dostal čierny nástrek. Zo spodku je prilepené červené plexi ktoré je rovnaké ako pri nosičoch HDD(obr.1). Do tohto kusa plexi som umiestnil LEDky červenej farby. Červená vlastne dominuje všetkému čo svieti, ale aj doplnkom vo vnútri. Finálny nástrek dostali aj kryty pre tzv. stealth mód. V druhej rade môžete vidieť finálnu podobu zadného fanu z vnútra, ale aj z vonku. Vnútorný kryt dostal tiež červený nástrek.
V tretej rade je vidieť vzduchový tunel do ktorého sa osadia dva pevné disky. Za ním pokračuje detail na kryty matíc od MDPC-X a už hotový stealth mód. Ešte dostane jemný film čiernej farby hlavne tá lepená časť. Na konci tretej a začiatku štvrtej rady sú detaily osvetlenia nožičiek a inštalácia. Všetky tie káble som potiahol flexom aby to bolo jednotné(konce pri fotení ešte neboli zatavené bužírkou).
Na konci štvrtej rady a začiatok piatej je vidieť spôsob osvetlenia ventilátoru. Na každom rohu som vyvŕtal dierku prilepil a zapojil LEDky aby svietili priamo na listy vrtuliek. Svietivosť je 13000 a uhol max.20 stupňov, 20mA 12V – 2x FAN, 8x LED červené, 2x 220 Ohm odpory. Pri nožičkách je nižšia svietivosť 5400, ale stupne sú väčšie pre lepší rozptyl svetla (60 stupňov). Ostatné parametre sú rovnaké s jedným 220Ohm odporom.
Zabudol som vyfotiť prednú masku. Ta je tiež s decentným červeným osvetlením. Jediná fotka je spôsob zapojenia z vnútra (obr. 4 rada, 4 zľava).
V dolnej rade je možné vidieť vypínače na jednotlivé okruhy a spleť káblov. Jeden vypínač ostal nezapojený. Tam pôjde ešte hlavné vnútorné svetlo, ale to až neskôr.
Prakticky je skrinka pripravená na inštaláciu komponent ktoré som už postupne začal pridávať. Pripravujem ešte jednu drobnú úpravu do vnútra skrine. Bude to krycí plech na oddelenie kabeláže aby nezasahovala nad dosku. Ten vyrobím podľa toho koľko káblov bude treba oddeliť.
Nastala drobná zmena. Predný ovládací panel na ventilátory nebude. Vyrobil som na miesto toho rovnaký kryt aký ponesú obe mechaniky. Miesto kde som ho plánoval aspoň použijem pre uloženie káblov.
Z týchto prác bolo najviac roboty s vnútorným logom. Tam bolo treba trochu precíznosti čo sa mi podarilo. Trochu rozčarovaný som ale z prednej masky. Na jednom mieste to ušlo a tak plech nedolieha. Na konci to nafotím a hodím to sem. Ešte doplním, že pôvodný predný kryt som vyhodil a vyrobil na miesto toho druhý. Či je lepší neviem. Je to rovnáký hnusný materiál ako predtým HOBBYGLAS. Tiež nafotím a na budúce hodím sreen.

Popis prác
Pokúsim sa v krátkosti popísať obrázky od hora na dol.
Práce na projekte sa značne pohli. Medzi posledné časti patrí krycí plech ktorí nesie názov Neeo modding. Ten tiež po vybrúsení písma a vyšmirgľovaní dostal čierny nástrek. Zo spodku je prilepené červené plexi ktoré je rovnaké ako pri nosičoch HDD(obr.1). Do tohto kusa plexi som umiestnil LEDky červenej farby. Červená vlastne dominuje všetkému čo svieti, ale aj doplnkom vo vnútri. Finálny nástrek dostali aj kryty pre tzv. stealth mód. V druhej rade môžete vidieť finálnu podobu zadného fanu z vnútra, ale aj z vonku. Vnútorný kryt dostal tiež červený nástrek.
V tretej rade je vidieť vzduchový tunel do ktorého sa osadia dva pevné disky. Za ním pokračuje detail na kryty matíc od MDPC-X a už hotový stealth mód. Ešte dostane jemný film čiernej farby hlavne tá lepená časť. Na konci tretej a začiatku štvrtej rady sú detaily osvetlenia nožičiek a inštalácia. Všetky tie káble som potiahol flexom aby to bolo jednotné(konce pri fotení ešte neboli zatavené bužírkou).
Na konci štvrtej rady a začiatok piatej je vidieť spôsob osvetlenia ventilátoru. Na každom rohu som vyvŕtal dierku prilepil a zapojil LEDky aby svietili priamo na listy vrtuliek. Svietivosť je 13000 a uhol max.20 stupňov, 20mA 12V – 2x FAN, 8x LED červené, 2x 220 Ohm odpory. Pri nožičkách je nižšia svietivosť 5400, ale stupne sú väčšie pre lepší rozptyl svetla (60 stupňov). Ostatné parametre sú rovnaké s jedným 220Ohm odporom.
Zabudol som vyfotiť prednú masku. Ta je tiež s decentným červeným osvetlením. Jediná fotka je spôsob zapojenia z vnútra (obr. 4 rada, 4 zľava).
V dolnej rade je možné vidieť vypínače na jednotlivé okruhy a spleť káblov. Jeden vypínač ostal nezapojený. Tam pôjde ešte hlavné vnútorné svetlo, ale to až neskôr.
Prakticky je skrinka pripravená na inštaláciu komponent ktoré som už postupne začal pridávať. Pripravujem ešte jednu drobnú úpravu do vnútra skrine. Bude to krycí plech na oddelenie kabeláže aby nezasahovala nad dosku. Ten vyrobím podľa toho koľko káblov bude treba oddeliť.
Nastala drobná zmena. Predný ovládací panel na ventilátory nebude. Vyrobil som na miesto toho rovnaký kryt aký ponesú obe mechaniky. Miesto kde som ho plánoval aspoň použijem pre uloženie káblov.
Z týchto prác bolo najviac roboty s vnútorným logom. Tam bolo treba trochu precíznosti čo sa mi podarilo. Trochu rozčarovaný som ale z prednej masky. Na jednom mieste to ušlo a tak plech nedolieha. Na konci to nafotím a hodím to sem. Ešte doplním, že pôvodný predný kryt som vyhodil a vyrobil na miesto toho druhý. Či je lepší neviem. Je to rovnáký hnusný materiál ako predtým HOBBYGLAS. Tiež nafotím a na budúce hodím sreen.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Parádní, fakt luxus
jenom co to je za větrák?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- marcino25
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- veteran13
- Začátečník

Nádhera, kolik těch sprejů si použil?
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- Neeo
- Začátečník

-
6 veľkých a jeden malý. Okrem toho aj 5 plničov. Striekal som aj také časti ktoré vôbec niesú vidieť, ale to len pre efekt. Nemám rád vynechané miesta. Ale pri bočniciach stačí párkrát otvoriť a zatvoriť a môžem to striekať znovu. Na štastie som ich ešte nenasadil. 
- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
doufám že přijedeš na Modding sraz 2011 , ať se můžu pokochat
( pokochat casem
)
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A kanec určitě bude skákat radostí, když mu povím, že Modding sraz 2011 bude v jeho končinách 
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
asi budu vypadat jako blb ale kde ? on už nebude v brně ? 
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dohodli jsme se, že to příští rok zas uděláme "u kořenů" a v domáckém prostředí.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok a v kolik nás budou vrátní vyhazovat ? Rozhodl sem se totiž přijet 
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
v domáckém prostředí = žádní vrátní
A dost OT. Pokud chceš pokračovat, tak piš do CM -> Modding sraz (je to zvýrazněný téma)
A dost OT. Pokud chceš pokračovat, tak piš do CM -> Modding sraz (je to zvýrazněný téma)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok
PS : ten case je fakt nádherný
PS : ten case je fakt nádherný
- Neeo
- Začátečník

-
Trochu ťa sklamem. Na zraz neprídem, ale to iba zatiaľ. Do vtedy sa môže všetko zmeniť. Inak PC je skompletizované tak na 95%. Chýba mi ešte osadiť hlavné vnútorné osvetlenie a jednu mechaniku ktorú momentálne nemám. V najbližšom čase sem postnem konečné fotky a tým projekt ukončím.
- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
PS : rychlééé moc se těším
- Neeo
- Začátečník

-

Popis vykonaných prác
To čo vidíte je vnútorná oddeľovacia mriežka. Je to rovnaký materiál ako kryt zadného ventilátora a prednej masky od firmy AC Ryan. Ohýbanie v tomto prípade som si robil ručne. Stačila na to joklovina a dobré kladivo ::) . Tie malé červené L profily s distančnými stĺpikmi držia celú mriežku a sú namontované do 5,25" pozicií nad mechanikou. Na koniec som použil iba tri. Na štvrtú už nebolo miesto, ale drží dobre aj s tromi. Na vnútorné výrezy kde ide kabeláž je pritavená zmršťovacia bužírka. No bola to riadna makačka lebo to nechcelo držať ani sekundovým lepidlom. Kabeláž je oflexovaná na červeno (flexo je od firmy MDPC-X). Originálne kabely od zdroja (Corsair) som ponechal nezmenené tie som neflexoval. Bola by to čistá mašla a to som nechcel riskovať lebo je ešte v záruke. V budúcnosti po vypršaní to nevylučujem.
Tu pridávam detaily vnútorných častí

- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ou krása i vevnitř 
- HentaiRush
- Začátečník

Ještě by to chtělo černočervenou základku..