No ja to vidim trosicku jinak.. nejde tady o manii hura za velkym basakem a objemem bedny, ale vsechny tyhle male satelity jsou proste maly az moc.. presne jak rikas.. bavime se o dvoupasmech k PC, o casto potlacenem strednim pasmu.. proto neverim, ze 7cm stredobas bude hrat lip nez 13cm (BX5a) stredobas.. na stredu bude prakticky stejnej, a od spoda bude daleko vice orizly..
A neni to o zadnych basech.. je to o celym spektru.. objem nenahradis a cela ta bedna pak ztraci na hutnosti zvuku.. a nejde o to, aby clovek sedel doma obklopen jednim velkym hucenim..
Dalsi veci je, ze v US Audioengine tyhle vyrobky prodava jako hracky k iPodu.. tzn. klasicka cesta leskleho laku a hrani si na Hi-Fi..
M-audio AV40
Moderátor: CageJ
- Maxtor
- Začátečník

-
- puschpull
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: M-audio AV40
právě v tomto ty A2 překvapily svou čitelností
navíc koukni sem
naměřené výsledky jsou velice dobré
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1207ae/
zde mají celkem dost objektivní recenze včetně detailního měření
http://www.stereophile.com/standloudspe ... ndex4.html
Co tyhle bedýnky rozhodně postrádají tak to je dunivé - hučící basy
Naopak jsou tyto basy velice rychle a přesné
nechci se hádat, jen mám nyní trochu čas si stát za svým názorem.
Faktem ale je, že já nejvíc poslouchám jazz, blues, akustickou hudbu, různou world music atd a tam tyto malé přesné monitory excelují
navíc koukni sem
naměřené výsledky jsou velice dobré
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1207ae/
zde mají celkem dost objektivní recenze včetně detailního měření
http://www.stereophile.com/standloudspe ... ndex4.html
Co tyhle bedýnky rozhodně postrádají tak to je dunivé - hučící basy
Naopak jsou tyto basy velice rychle a přesné
nechci se hádat, jen mám nyní trochu čas si stát za svým názorem.
Faktem ale je, že já nejvíc poslouchám jazz, blues, akustickou hudbu, různou world music atd a tam tyto malé přesné monitory excelují
Naposledy upravil(a) puschpull dne sob 23. říj 2010, 13:32, celkem upraveno 1 x.
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
- Fox_25
- Začátečník

-
Průser je ten že spousta lidí preferuje ty uhuhňané basy a potlačené středy. Kamarádovy jsem pouštěl jeho oblíbenou tucárnu na CD a nestačil se divit. I po zesílení nic nedunělo a okna se taky netřásly. Moc se mu to nelíbilo.
M-audio AV40 mě moc nepřekvapily. Nepřesné středy a asi i zlehka plastové výšky. Ale zkoušel jsem na nich jenom housle a klavír přes cd player technics.
M-audio AV40 mě moc nepřekvapily. Nepřesné středy a asi i zlehka plastové výšky. Ale zkoušel jsem na nich jenom housle a klavír přes cd player technics.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Tak nějak souhlas s Maxtorem.
BX5a, které stojí od nějakých 4.7k jsou rozhodně lepší kauf než tyhle mrňavé audioengine za 5.5 k.
Tu cenu vidím spíš jako nějakou daň za exkluzivitu- malé a v poměru ke své velikosti dobře hrající reproduktory. Pokud má někdo problém s místem, tak proč ne. Ale jinak nevidím důvod takové bedýnky kupovat.
BX5a, které stojí od nějakých 4.7k jsou rozhodně lepší kauf než tyhle mrňavé audioengine za 5.5 k.
Tu cenu vidím spíš jako nějakou daň za exkluzivitu- malé a v poměru ke své velikosti dobře hrající reproduktory. Pokud má někdo problém s místem, tak proč ne. Ale jinak nevidím důvod takové bedýnky kupovat.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- puschpull
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
uznávám, že M-Audio BX5a jsou zajímavé v poměru zvuk/cena
ale zpět k Audioengine - osobně bych si nikdy nepořídil bedýnky kvůli jejich exkluzivitě, ale jedině kvůli jejich zvuku. Kdyby se mi nelíbily (a mám s čím porovnávat) tak bych je vrátil a poohlédnul se jinde.
Jak jsem ale párkrát naznačil, poslech hudby a kvalita zvuku na PC (i na velké audio sestavě v mé pracovně) pro mě dost znamená. Navíc ty A2 hrají přes Asus Xonar Essence STX, takže o kvalitní přísun signálu je postaráno ...
Zkoušel jsem je provozovat krátce s Cowon iAudio U5, ale tam je oproti té zvukovce v PC propastný rozdíl.
Nijak na ty M-Audio neútočím, jen bráním tyto u nás méně známé Audioengine.
Také se mi líbí více zvuk z velkých (větších) reprosoustav ale dobře hrající třípásma jsou zpravidla k nezaplacení.
I proto jsem nakonec zůstal u XN270 (poslech mimo PC)
ale zpět k Audioengine - osobně bych si nikdy nepořídil bedýnky kvůli jejich exkluzivitě, ale jedině kvůli jejich zvuku. Kdyby se mi nelíbily (a mám s čím porovnávat) tak bych je vrátil a poohlédnul se jinde.
Jak jsem ale párkrát naznačil, poslech hudby a kvalita zvuku na PC (i na velké audio sestavě v mé pracovně) pro mě dost znamená. Navíc ty A2 hrají přes Asus Xonar Essence STX, takže o kvalitní přísun signálu je postaráno ...
Zkoušel jsem je provozovat krátce s Cowon iAudio U5, ale tam je oproti té zvukovce v PC propastný rozdíl.
Nijak na ty M-Audio neútočím, jen bráním tyto u nás méně známé Audioengine.
Také se mi líbí více zvuk z velkých (větších) reprosoustav ale dobře hrající třípásma jsou zpravidla k nezaplacení.
I proto jsem nakonec zůstal u XN270 (poslech mimo PC)
http://puschpull.org
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
puschpull: Kdyby ty AE stály max 200$, tak už je mám na stole v práci. Ale za 5.5k mi to přijde vzhledem k velikosti dost. Už jenom naladění BR na 75Hz něco o odezvě na basech napoví, takže pro někoho to jako hlavní ozvučení k PC (tzn. multimedia - hry, filmy, hudba) nepřipadá v úvahu, protože je to pro něj zároveň jediná "aparatura" na veškerý poslech. Proto bych v tomto případě i já doporučil raději ty BX5A, které dost možná nebudou mít tak pěkné středové a výškové pásmo, ale přecijen zahrají i nějaký ten vyšší bas.
Je ale fakt, že Atkinson z nich byl nadšený. Na druhou stranu jsem od něj snad ještě nečetl recenzi, kde by o něčem napsal vyloženě nějakou špínu.
Je ale fakt, že Atkinson z nich byl nadšený. Na druhou stranu jsem od něj snad ještě nečetl recenzi, kde by o něčem napsal vyloženě nějakou špínu.