Zají malo by mě jak se zapíná Dual-Channel u pamětí nebo jestli se zapne sám slyšel jsem že pro něj musí být úplně stejný dva pamětový moduly.
Jak to tedy je?
Jak funguje Dual-Channel u pamětí?
- Zlo!!!
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pajik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- unit-97
- Začátečník

-
Re: Jak funguje Dual-Channel u pamětí?
cs pořád mi vrtá hlavou jak funguje dual-channel.Je to tak že mam na desce dva bílý sloty a dva modrý a jeden channel je pro 2 sloty a druhý pro další dva???Nebo je to tak že jeden channel je pro jeden slot a druhý channel pro druhý slot a ten zbytek běží sám ???Pořád mi to vrtá hlavou a google mi nic neřekl.Děkuju za odpověd
- Lokomotiva
- Začátečník

Výrobci desek stále ještě nepřestali uživatele sužovat nejednotností v barevném rozlišení paměťových slotů.
Jeden výrobce má stejné barvy sloty jednoho paměťového kanálu, jiný má stejné barvy sloty různých paměťových kanálů.
Jak to má tvůj výrobce najdeš v návodu k desce.
Pokud ho nemáš, stáhni si CPU-Z a podívej se na kartu Memory.
Máš tam Dual nebo Single?
Pokud Single, podívej se, jak máš paměti rozmístěné v paměťových slotech.
Pokud v 1. a 2. (počítáno od procesoru) slotu, přemísti paměť ze 2. slotu do slotu 3.
A budeš mít hotovo.
Jeden výrobce má stejné barvy sloty jednoho paměťového kanálu, jiný má stejné barvy sloty různých paměťových kanálů.
Jak to má tvůj výrobce najdeš v návodu k desce.
Pokud ho nemáš, stáhni si CPU-Z a podívej se na kartu Memory.
Máš tam Dual nebo Single?
Pokud Single, podívej se, jak máš paměti rozmístěné v paměťových slotech.
Pokud v 1. a 2. (počítáno od procesoru) slotu, přemísti paměť ze 2. slotu do slotu 3.
A budeš mít hotovo.
- unit-97
- Začátečník

-
děkuju za radu ale myslel jsem to tak že mi Dual-Channel funguje ale jenom tak se ptám třeba u core i7 jsou 3 kanaly a 6 slotu tak jestli je to uzbusebený tak že je na jeden kanal 2 sloty nebo jenom jeden.A jak ma být ten high-end u sandy-bridge to bude quad-channel tudíš 8 slotu zajímalo by mě kam to ty vyrobci daj když už ted není kám dát 6 slotu je to jen tak tak.
- Lokomotiva
- Začátečník

Dobře, ale ke tvojí desce - pokud máš paměti správně rozmístěné v paměťových slotech, máš k dispozici 128 bitů šířky paměťové sběrnice (každý kanál 64 bity).
Můžeš si ještě vybrat, jestli Dual Channel poběží Ganged nebo Unganged, tedy jestli 1x128 bitů nebo 2x64 bity.
O nic jiného nejde.
Jestli má každý kanál k dispozici jen jeden slot nebo dva sloty je z pohledu funkce bezvýznamné.
Můžeš si ještě vybrat, jestli Dual Channel poběží Ganged nebo Unganged, tedy jestli 1x128 bitů nebo 2x64 bity.
O nic jiného nejde.
Jestli má každý kanál k dispozici jen jeden slot nebo dva sloty je z pohledu funkce bezvýznamné.